preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
QR code

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 130288
Ovaj mjesec: 1628
Danas: 82
Oglasna ploča
Vijesti
PROJEKT POLARNI SAN
Margareta Miloš / datum: 16. 2. 2018. 14:45

     Na inicijativu Kluba za ekspedicionizam i kulturu, naša škola se prijavila za sudjelovanje u projektu „Polarni san“. Budući da smo u školi realizirali već mnoštvo aktivnosti vezanih uz recikliranje te su ove godine postavljeni i Zeleni otoci, naše sudjelovanje u projektu odlučili smo realizirati izradom makete Antarktike i Južnoga oceana te informativnih panoa o Antarktici i klimatskim promjenama. Koordinatorica i voditeljica projekta u školi bila je profesorica geografije Vesna Androić Hanžić. Uključili su se zainteresirani učenici i nastavnici različitih struka i nastavnih predmeta pa su tako za početak učenici I. razreda stolara, pod mentorstvom nastavnika Nikole Pleše, izradili podlogu i okvir za Antarktiku. Nabavljen je i skupljen sav potreban materijal, okupila se ekipa kreativki - Martina Muhvić, Lara Lovrić, Sara Hinić i Ana Bambir, koje su uz profesoricu povijesti umjetnosti Mariju Damjanović  i profesoricu geografije ambiciozno krenule graditi kontinent.

     Kako bi kontinent obradili onako kako zaslužuje, uključila se i ekipa povjesničara pod vodstvom profesora Tomislava Baiera koja je izradila vremensku lentu istraživanja kontinenta, ekipa fizičara pod mentorstvom profesorice Suzane Batinić koja je obradila temu polarne svjetlosti, ekipa biologa pod vodstvom profesorice Martine Lebinac Božo koja se bavila životom južnog polarnog područja te ekipa geografa koja je radila Antarktiku i koja je obradila i teme globalnog zagrijavanja, ozonskih rupa, opće geografske pojmove i zanimljivosti o Antarktici, a sažetak svega napravili su naši mladi prevoditelji pod vodstvom profesorice Tamare Đenadije koji su preveli tekstove o svemu navedenome na engleski jezik i uobličili ih u letak.                  /Za detalje kliknite na OPŠIRNIJE./

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica

#POLARNISAN

#UMJETNOST


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO
Margareta Miloš / datum: 14. 2. 2018. 17:38

     Skinuli smo maske i prepustili se Danu zaljubljenih!

     Zahvaljujemo učenicima I.GT, II.DP, III.F i IV.G na kreativnosti i zalaganju pri izradi maski i našeg razigranog panoa.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI MASKENBAL
Margareta Miloš / datum: 13. 2. 2018. 15:42

     I ove smo godine organizirali školski maskenbal s ciljem poticanja kreativnog izražavanja učenika te razvijanja osjećaja pripadnosti školskoj zajednici putem sudjelovanja u zajedničkoj aktivnosti. Mladi kuhari zadrugari su pripremili tradicionalne krafne i fritule, a učenici svih razrednih odjela pobrinuli su se za osebujne maske, šarenilo i veselje. Stručno povjerenstvo izabralo je najbolje maske koje su prigodno nagrađene.

          „Maskenbal, maskenbal,
           Svatko voli maskenbal,
           Iza maske lice kriti
           Netko drugi tada biti.“

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]DVODNEVNA EDUKACIJA COOKINGCLASS MAISTRA
Margareta Miloš / datum: 7. 2. 2018. 18:29

     Edukativno-informativni trening Cookingclass Maistra održan je jučer i danas u ugostiteljskom praktikumu naše škole. Za početak je Andreja Istrat iz odjela razvoja ljudskih potencijala učenicima 1.-3. razreda kuhara i konobara te učenicima 3. i 4. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista prezentirala Maistru kao jednu od vodećih hrvatskih turističkih kompanija te je učenike upoznala s mogućnostima obavljanja stručne prakse i programom stipendiranja. Zatim su se učenicima predstavili Tihomir Vedriš, pomoćnik voditelja hrane i pića te treneri – Saša Krajinović, voditelj hrane i pića klastera Vrsar, Martina Buđinski, zamjenica šefa kuhinje restorana Lone i Jan Medak, kuhar specijalist u hotelu Lone.

     Treninzi su se sastojali od teorijskog i praktičnog dijela u kuhinji i praktikumu ugostiteljskog posluživanja. Sudjelovalo je 10 učenika kuhara i 10 učenika konobara i turističko-hotelijerskih komercijalista. Treneri su učenicima praktično pokazali nekoliko tehnika pripremanja vrhunskih jela i pića s vrhunskim namirnicama iz Hrvatske i cijeloga svijeta. Osim edukativne svrhe, ovim treningom zaposlenici Maistre željeli su učenicima prenijeti strast i vještinu pripremanja hrane i pića.

     Bilo je ovo jedno novo, zanimljivo i vrlo pozitivno iskustvo!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Margareta Miloš / datum: 6. 2. 2018. 13:51

     Danas obilježavamo Dan sigurnijeg interneta pod motom Stvaranje, povezivanje i dijeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s vama.

     Tim povodom je Industrijska strojarska škola Zagreb u suradnji s Gimnazijom „Vukovar“ u 9:45 sati održala webinar s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe informacijske i komunikacijske tehnologije među djecom i mladima.

     Naši učenici I.S i III.G razreda su se uključili i pozorno pratili te su aktivno sudjelovali u webinaru odgovarajući na pitanja korištenjem pametnih telefona i računala.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]SAJAM FAKULTETA U BJELOVARU
Margareta Miloš / datum: 5. 2. 2018. 10:08

     Svi zainteresirani učenici završnih razreda imaju priliku, u petak 9. veljače 2018. godine, posjetiti Sajam fakulteta koji će se održati od 10.00 do 14.00 sati u Hotelu Central u Bjelovaru. Organizator je Udruga studenata BBŽ, a predstavit će se tridesetak fakulteta čije će štandove maturanti moći obići i dobiti sve potrebne informacije.

     Prijevoz do Bjelovara je besplatan, organizira ga Bjelovarsko-bilogorska županija koja je pokrovitelj događanja.


[OPŠIRNIJE]MEĐUGRADSKO NATJECANJE ZA UČENIKE U RUKOMETU
Margareta Miloš / datum: 1. 2. 2018. 11:44

     Jučer se u školsko-sportskoj dvorani naše škole odvijalo Međugradsko natjecanje u rukometu za učenike.

     Sudionici su bili ŠŠD "Sokol" Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje, ŠŠD "Ždral" Gimnazije Daruvar, ŠŠD "Tehničar" Tehničke škole Daruvar i ŠŠD "Sokol" Srednje škole "August Šenoa" Garešnica.

     Na Županijsko natjecanje plasirale su se ekipe ŠŠD "Ždral" Gimnazije Daruvar i ŠŠD "Tehničar" Tehničke škole Daruvar.


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 31. 1. 2018. 13:16

     Predstavnik Veleučilišta Vern predstavio je jučer učenicima završnih razreda u četverogodišnjim programima studijske programe i mogućnosti koje nudi ovo visoko poslovno učilište.


[OPŠIRNIJE]DANI POSLOVA U TURIZMU - IZ ŠKOLE NA POSAO
Margareta Miloš / datum: 29. 1. 2018. 13:11

     Naša škola se i ove godine uključila u projekt  Dani poslova u turizmu, koji se temelji na izravnom povezivanju poslodavaca s nezaposlenim osobama, s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te upoznavanja s mogućnostima zapošljavanja koje pruža turizam.  

     Učenici završnih razreda ugostiteljsko-turističkih zanimanja – 14 turističko-hotelijerskih komercijalista i 3 konobara, u pratnji nastavnika Dominika Ptičara, u petak 26. veljače 2018. su imali priliku neposredno stupiti u kontakt s potencijalnim poslodavcima koji su se predstavili u Zagrebu u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom Velesajamu. Besplatni prijevoz zainteresiranim učenicima organizirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

     Učenici su se predstavili potencijalnim poslodavcima iz cijele Hrvatske. Predali su životopise i obavili intervjue te tako postali izgledni kandidati za posao u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. 


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA HOLOKAUST I SPRJEČAVANJA ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI
Margareta Miloš / datum: 26. 1. 2018. 13:52

     Sutra obilježavamo Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, kao spomendan na sve žrtve nacističkih zločina u Europi i svijetu. Za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja, jer je toga datuma 1945. godine oslobođeno 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz.

     Odavanjem počasti žrtvama holokausta, prigodnim panoom na I. katu, izražavamo spremnost i zalaganje za borbu protiv svih oblika antisemitizma, rasizma, diskriminacije i vjerske nesnošljivosti prema drugima i drugačijima - da se takvi zločini više nikada i nigdje ne ponove.


[OPŠIRNIJE]SA SVEČANE SJEDNICE POVODOM DANA GRADA GAREŠNICE
Margareta Miloš / datum: 18. 1. 2018. 10:23

     Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17. siječnja 2018. godine u Hrvatskom domu, učenica IV. razreda opće gimnazije BARBARA HAVLIČEK primila je ZAHVALNICU GRADA GAREŠNICE kao najbolja učenica Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]SMIJEH JE NAJBOLJI LIJEK
Margareta Miloš / datum: 15. 1. 2018. 10:03

     Svjetski dan smijeha utemeljio je Indijac Maden Kataira 1998. godine pozivajući se na znanstveno utemeljene činjenice kako je smijeh lijek za niz bolesti, smanjuje stres i depresiju te jača imunitet, stoga je odredio kako ga treba slaviti dva puta godišnje - 10. siječnja i 2. svibnja. Cilj je Svjetskog dana smijeha potaknuti ljude da se što više smiju.

     Kako smo već dobrano zakoračili u siječanj, mjesec koji slovi za najdepresivniji u godini jer se nakon slavlja, druženja, odmora i povećane potrošnje treba vratiti u svakodnevnu rutinu, mi smo ga odlučili obilježiti u siječanjskom terminu. U holu u prizemlju postavljen je pano sa zanimljivostima o smijehu iz cijeloga svijeta te s biserima i vicevima učenika naše škole koji su zajedničkim snagama pripremili i postavili učenici I.F, I.GT, I.H, II.H, III.G i III.F s profesoricom Marinom Miletić.

     Nadamo se da ćete se svi, potaknuti navedenim činjenicama o smijehu i našim panoom, pokušati više smijati, ali i nasmijati druge oko sebe, kako bismo svi duže bili zdravi i sretni. 


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA NASTAVNIKA
Margareta Miloš / datum: 10. 1. 2018. 09:08

     Radni tjedan započeo je stručnim usavršavanjem nastavnika koji su u ponedjeljak i utorak, 8. i 9. siječnja, prošli edukaciju „Priprema učitelja za rad s učenicima s teškoćama“ koju je održao prof. reh. Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS.

     Cilj edukacije bio je unaprijediti kompetencije i podići kvalitetu rada s učenicima s teškoćama. Teme predavanja i radionica su odabrane u skladu s najčešćim potrebama iz prakse.


[OPŠIRNIJE]UČENICE FRIZERKE NA DOČEKU PREDSJEDNICI
Margareta Miloš / datum: 9. 1. 2018. 10:14

     Uz brojne građane, predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović dočekale su u Hotelu Garić, prilikom njezinog posjeta Garešnici 12. prosinca, i naše učenice frizerke.      Fotografiju sa susreta pogledajte klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI PROGRAM
Margareta Miloš / datum: 22. 12. 2017. 17:54

     Svake godine se okupljamo na galeriji škole kako bismo obilježili kraj prvog polugodišta i, s puno radosti, nade i žara u svečanom i veselom raspoloženju, proslavili Isusovo rođenje pokazujući što možemo kada se potrudimo kroz pjesmu, glumu, recitacije, postignuća...

     Jer Božić nije u velikim poklonima i raskošnim blagdanskim stolovima, nego je u onome što osjećamo i dijelimo s najbližima.

     Želimo Vam svima sretan Božić i  ostvarenje što više novogodišnjih želja!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STRUKA JE ZAKON!
Margareta Miloš / datum: 22. 12. 2017. 17:35

     Učenici frizeri pokazali su svoje vještine danas prijepodne uoči školskog Božićnog programa uređujući kosu, lice i ruke učenicima sudionicima programa i svima ostalima koji su to željeli. Bila je ovo idealna prilika za prezentaciju vještina stečenih u strukovnom obrazovanju te druženje i uvod u predblagdansko raspoloženje.

#EUVocationalSkills         

#DiscoverYourTalent

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI BOŽIĆNI SAJAM
Margareta Miloš / datum: 21. 12. 2017. 16:31

     Zahvaljujemo svima koji su kupnjom proizvoda naših sekcija podržali zalaganje i rad marljivih članova Učeničke zadruge.

     Želimo Vam sretan Božić i uspješnu novu godinu!

     Učenička zadruga Kesten Srednje škole "August Šenoa" Garešnica

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJA MLADE RUKE OBRTNIČKE KOMORE BBŽ ZA 2017.
Margareta Miloš / datum: 20. 12. 2017. 14:28

     Na 9. redovnoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Bjelovarsko – bilogorske županije, održanoj 18. prosinca 2017. godine u Restoranu Šenoa u Bjelovaru, dodijeljena su priznanja Obrtničke komore Bjelovarsko – bilogorske županije.

     David Alavanja i Ana Valski, oboje učenici II. razreda frizera, primili su plaketu Mlade ruke s pisanim priznanjem koja se dodjeljuje učenicima u strukovnim zanimanjima za postignute uspjehe u praktičnom i stručno-teoretskom naukovanju.

     Ovo priznanje rezultat je marljivog rada na praktičnoj nastavi koju obavljaju u frizerskim salonima pod vodstvom majstora frizera te u školskom frizerskom praktikumu pod mentorstvom stručnih učiteljica praktične nastave.

     Čestitamo!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI BOŽIĆNI SAJAM - OBAVIJEST
Margareta Miloš / datum: 18. 12. 2017. 10:46

     U organizaciji Učeničke zadruge Kesten, u holu na 1. katu škole, sutra i prekosutra 19. i 20. prosinca, održat će se mali Školski božićni sajam na kojem ćete imati priliku kupiti proizvode Sekcije za izradu aromatične šumeće kupke, Dizajnerske sekcije, Ugo-kreative i Drvodjeljske sekcije.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI SAJAM
Margareta Miloš / datum: 18. 12. 2017. 09:53

     Naša Učenička zadruga Kesten sudjelovala je jučer na već tradicionalnom garešničkom Božićnom sajmu s proizvodima Sekcije za izradu aromatične šumeće kupke, Dizajnerske sekcije, Ugo-kreative i Drvodjeljske sekcije.

     Zahvaljujemo svima koji su nas obišli i kupili naše proizvode te tako podržali zalaganje i rad naših marljivih zadrugara.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]AKCIJA ZA 1000 RADOSTI - DARUJ I OBRADUJ!
Margareta Miloš / datum: 15. 12. 2017. 13:44

     I ove smo se godine priključili tradicionalnoj akciji Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" koja ove godine ima naziv "Daruj i obraduj!".

     Akciju provode vjeroučiteljica Adriana Miroslavić Komugović i nastavnica Etike Marija Damjanović. Provodeći ovu akciju želimo neprocjenjivim iskustvom darivanja oplemeniti odnose s bližnjima. Svi učenici koji to žele, mogu izabrati listove s naljepnicama te pomoći prilogom od 5 kuna.

     Prikupljenu pomoć Hrvatski Caritas će proslijediti najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.


[OPŠIRNIJE]UČENICI SUDJELOVALI U IZRADI PROGRAMA ZA MLADE U BBŽ
Margareta Miloš / datum: 15. 12. 2017. 13:37

     Nakon pet okruglih stolova o problemima, potrebama i potencijalima mladih održanih u svim gradovima BBŽ, jučer je u velikoj vijećnici BBŽ održan sastanak Radne skupine za izradu Programa za mlade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za razdoblje 2018.-2020. godine. Sudjelovalo je i sedmero naših učenika u pratnji pedagoginje. Na sastanku je predstavljen projekt te rezultati provedenog istraživanja u okviru projekta. Također su predstavljeni zaključci s okruglih stolova nakon čega je uslijedila diskusija i rad na izradi programa za mlade koji je uključivao misiju, viziju, strateške ciljeve..., a sve u cilju osnaživanja mladih i udruga mladih u svrhu aktivnijeg sudjelovanja u zajednici te poboljšanja suradnje s jedinicama lokalne i područne samouprave radi podizanja kvalitete života mladih i svih građana na području Bjelovarsko-bilogorske županije.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT ZELENI OTOK
Margareta Miloš / datum: 13. 12. 2017. 12:29

     Razmišljajući „zeleno“ proteklih školskih godina smo proveli sljedeće aktivnosti: pokrenut je školski projekt „Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost“, započeli smo skupljati i razvrstavati otpad u „Reciklažnom kutku“ s kontejnerima za odvajanje otpada u prostoru između školske stolarske i instalaterske radionice pod motom „Otpad nije smeće, nego vrijedna sirovina!“. Postavljene su kartonske kutije za stari papir u svim učionicama te radnim prostorima škole i Učeničkog doma.

     Ove školske godine idemo korak dalje. Na sva tri kata školske zgrade postavljeni su zeleni otoci. Sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom, provedena je edukacija učenika o pravilnom odvajanju i zbrinjavanju otpada te recikliranju na satovima razrednika u svim razrednim odjelima naše škole.

Detaljnije informacije pročitajte pod OPŠIRNIJE, a fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 12. 12. 2017. 20:51

     Predstavnice Zagrebačke škole ekonomije i managementa danas su upoznale učenike završnih razreda u četverogodišnjim programima sa studijskim programima i prednostima koje pruža studiranje u njihovoj poslovnoj školi.

     Zahvaljujemo na stručnim knjigama koje je ZŠEM donirao za školsku knjižnicu!


[OPŠIRNIJE]STRUČNI POSJET ZAGREBU
Margareta Miloš / datum: 11. 12. 2017. 19:51

     U četvrtak, 7. prosinca, sva četiri razreda turističko-hotelijerskih komercijalista bila su u stručnom posjetu našoj metropoli koji je započeo obilaskom izložbe Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght u Umjetničkom paviljonu na Zrinjevcu. Zatim su obišli najveći zimski turistički događaj – Advent u Zagrebu koji je već treću godinu zaredom proglašen najboljim u Europi. Za kraj su, kao i njihovi kolege gimnazijalci tjedan dana ranije, pogledali izvrsnu kazališnu predstavu „Umišljeni bolesnik“ u sjajnoj izvedbi ansambla Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]ZNANSTVENO ISTRAŽIVANJE U PRVOM RAZREDU FRIZERA
Margareta Miloš / datum: 6. 12. 2017. 13:39

     Danas je u sklopu znanstvenog projekta "Međudjelovanje genetskih i okolišnih čimbenika rizika na incidenciju profesionalnog kontaktnog dermatitisa u frizerskih učenika tijekom školovanja”, koji se provodi u Jedinici za medicinu rada i okoliša Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu, provedeno istraživanje u prvom razredu frizera pod nazivom "U kakvom je stanju tvoja koža?".

     Sudjelovanjem u ovom istraživanju učenici su dobili informaciju o stanju kože i razini rizika za nastanak profesionalnih bolesti svoje kože, kao i preporuke za što učinkovitije sprječavanje nastanka ovih poremećaja. Ujedno se time omogućuje napredak spoznaje o utjecaju okolišnih i konstitucijskih čimbenika na nastanak profesionalnih kožnih bolesti, jer se potencijalno može otkriti  koji su parametri važni za detektiranje zdravih osoba s povećanim rizikom za razvoj profesionalnih kožnih bolesti.


[OPŠIRNIJE]"NE DVOJI ZA DRUGOG IZDVOJI"
Margareta Miloš / datum: 6. 12. 2017. 13:06

     Učenici i razrednici svih naših 20 razrednih odjela odazvali su se akciji „Ne dvoji za drugog izdvoji“ i donirali dobrovoljne novčane priloge za što smo dobili prigodnu zahvalnicu Gradskog društva Crvenog križa Garešnica te plakate o prvoj pomoći koji će, u okviru školskih preventivnih programa,  biti izloženi u holu u prizemlju.

     Zahvaljujemo svima na iskazanoj plemenitosti i humanosti!


[OPŠIRNIJE]STRUKA JE ZAKON!
Margareta Miloš / datum: 5. 12. 2017. 14:18

     Obilježavanje Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju nastavljeno je danas predstavljanjem vještina naših ugostitelja u holu u prizemlju.

     Učenici naših ugostiteljskih programa pokazali su što znaju i umiju te su ujedno počastili svoje kolege i nastavnike uoči blagdana sv. Nikole. Bila je ovo idealna prilika za prezentaciju vještina stečenih u strukovnom obrazovanju te druženje i uvod u predblagdansko raspoloženje.

STRUKA JE ZAKON!!!

#EUVocationalSkills

#DiscoverYourTalent

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE U POZNAVANJU ENGLESKOG JEZIKA - BEST IN ENGLISH
Margareta Miloš / datum: 1. 12. 2017. 23:24

     Naša škola ove je godine sudjelovala na natjecanju u poznavanju engleskog jezika Best in English. Ovo međunarodno natjecanje organizirano je pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Republike Češke, a pravo sudjelovanja imale su sve srednje škole na području Europske unije.

     Cilj natjecanja, u kojem su sudjelovale 683 škole iz 28 zemalja, jest potaknuti učenike na razvoj jezičnih kompetencija kroz usporedbu svojih rezultata s rezultatima svojih vršnjaka diljem svijeta. Također, one najbolje očekuju i vrijedne nagrade.

     Natjecanje je održano u četvrtak, 30. studenoga, u školskim kabinetima informatike. Sudjelovali su učenici od prvog do četvrtog razreda gimnazije, pod mentorstvom profesorice Tamare Đenadije i profesora Vedrana Matanića. Učenici su testirali svoje čitanje, slušanje i poznavanje jezičnih zakonitosti. Odmah po završetku saznali su osobne rezultate. Preliminarni rezultati bit će objavljeni 15. prosinca 2017. na službenoj mrežnoj stranici natjecanja, dok će konačni rezultati biti objavljeni početkom siječnja 2018. godine.

     Želimo puno uspjeha našim učenicima!


[OPŠIRNIJE]STRUKA JE ZAKON!
Margareta Miloš / datum: 29. 11. 2017. 13:39

I ove smo se školske godine priključili obilježavanju Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s ciljem predstavljanja brojnih mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje mladim ljudima i odraslima kako bi otkrili svoje talente i razvili specifična znanja i vještine za radna mjesta današnjice, ali i sutrašnjice. Novost je od ove godine da škole svoja događanja, kojima se uključuju u obilježavanje, mogu organizirati od 1. rujna do 31. prosinca 2017. Tako je predstavljanje vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u našoj školi započelo danas u školskoj stolarskoj radionici gdje su naši stolari predstavili svoje vještine koje će u konačnici, između ostalog, rezultirati i ormarima za informatičku učionicu i sportsku dvoranu.

Idućega tjedna, 5. prosinca, svoje će vještine u holu u prizemlju predstaviti naši ugostitelji, a 22. prosinca frizeri u svom praktikumu.

Aktivno sudjelujemo u prezentaciji znanja i vještina stečenih u strukovnom obrazovanju, jer ono pruža brojne mogućnosti.

STRUKA JE ZAKON!!!

#EUVocationalSkills

#DiscoverYourTalent

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STRUČNI POSJET ZAGREBU
Margareta Miloš / datum: 29. 11. 2017. 13:33

     Jučer su poslijepodne sva četiri razreda opće gimnazije i I. razred grafičkih tehničara posjetili naše najvažnije kulturne i znanstvene institucije – Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti i Maticu hrvatsku, zatim su obišli stalni postav i izložbu u Modernoj galeriji, a navečer su u kazalištu Gavella gledali uprizorenje Umišljenog bolesnika J.B.P. Molierea, koje je i lektirno djelo.

     Imali smo čast i privilegiju da nam je u Akademiji i Matici domaćin i predavač bio ugledni akademik Josip Bratulić koji je održao vrlo inspirativno i poučno predavanje o povijesti hrvatskoga jezika i njegovoj važnosti za postojanje i očuvanje nacionalnog identiteta te o povijesti i značaju Akademije i Matice kroz povijest kao sestara koje su jedna znanstvenom, a druga izdavačkom djelatnošću bile temeljne institucije koje su držale i očuvale našu kulturu i baštinu.

     Uz izvrsno smo vodstvo obišli kompletan Nacionalni muzej suvremene umjetnosti u sklopu kojega  su bili novi stalni postav „Hrvatska likovna umjetnost 19. – 21. st.“ te izložba „Na obalama Jadranskoga mora“ - slikarstvo krajolika na prijelomu 19. i 20. stoljeća koju je Moderna galerija priredila u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.

     Kazališna predstava „Umišljeni bolesnik“ u sjajnoj izvedbi ansambla Gradskog dramskog kazališta Gavella, u režiji Krešimira Dolenčića, bila je šećer na kraju programski vrlo bogatog i poučnog posjeta Zagrebu.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA
Margareta Miloš / datum: 29. 11. 2017. 11:04

     U okviru programa „Budi svoj“ sinoć je stručna suradnica savjetnica Ornela Malogorski na Nastavničkom vijeću održala zanimljivo i korisno predavanje o komunikaciji u školi koja je temelj svih međusobnih odnosa, ključ uspješnog odgoja, temelj uspješne nastave i bitna pretpostavka uspješnog učenja, jer su dobra komunikacija i međusobno uvažavanje svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa važan zaštitni faktor i utječu na dobre odnose, razvoj povjerenja te povećavaju  vjerojatnost zdravog razvoja pojedinca.


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 21. 11. 2017. 15:33

     Predstavnici MORH-a danas su upoznali učenike završnih razreda u četverogodišnjim programima sa svojim programom "POSTANI KADET ORUŽANIH SNAGA RH" te mogućnostima nastavka školovanja u okviru sveučilišnih studijskih programa na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu.


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
Margareta Miloš / datum: 18. 11. 2017. 13:49

„Zapamtite,
heroji nisu umrli, to je samo zabluda
oni žive vječno u gradu palih anđela
i bit će tu opet s nama ako zatreba
upalite svijeću,

ne ponovilo se nikada!“

     Zahvaljujući izvrsnim rezultatima na natjecanju u poznavanja povijesti nastanka neovisne hrvatske države (1989. - 1998.) i Domovinskog rata (1990. - 1996.) pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“, učenici drugog razreda opće gimnazije jučer su bili na prijemu kod župana, a danas su zajedno s drugim razredom frizera i instalatera grijanja i klimatizacije te predstavnicima ostalih drugih razreda naše škole otputovali u GRAD HEROJ VUKOVAR.

     Uz postavljanje izložbe na prvom katu škole, pridružili smo se i akciji „I U MOJOJ ŠKOLI VUKOVAR SVIJETLI“.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA
Margareta Miloš / datum: 17. 11. 2017. 21:33

     Učenici predstavnici svih obrazovnih programa naše škole bili su danas na trećem Međunarodnom danu srednjoškolaca u Daruvaru. Učenici su sudjelovali na radionicama, predstavili su svoje programe/zanimanja putem informativnih letaka i vlastitih uradaka daruvarskim osnovnoškolcima te se družili s kolegama srednjoškolcima iz cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PRVI PROIZVODI NA ŠKOLSKOJ PRAKSI
Margareta Miloš / datum: 17. 11. 2017. 12:32

     Kako polugodište polako odmiče, tako stižu i rezultati marljivog rada učenika i njihovih nastavnika. Na praktičnoj nastavi u školskoj stolarskoj radionici učenici 1. razreda stolara izradili su svoje prve proizvode - daske za rezanje.


[OPŠIRNIJE]ZNAJUĆI PROŠLOST - U SIGURNIJU BUDUĆNOST
Margareta Miloš / datum: 13. 11. 2017. 13:22

     Rezultati natjecanja učenika drugih razreda u poznavanju povijesti nastanka neovisne hrvatske države (1989. - 1998.) i Domovinskog rata (1990. - 1996.) pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“, koje je provedeno u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, su:

1. mjesto – 2.G – 100,00%, 2. mjesto – 2. FS – 81,79%,

3. mjesto – 2.H – 60,78%, 4. mjesto – 2.K – 55,00%,

5. mjesto – 2. DP – 54,24%, 6. mjesto – 2. KN – 49,09%

     Putovanjem u grad heroj Vukovar, u subotu 18. studenoga 2017., na Dan sjećanja nagrađeni su 2.G i 2.FS razred koji su ostvarili najbolje rezultate te po tri predstavnika ostalih drugih razreda.

     Osim toga, župan Damir Bajs će sljedeći tjedan primiti tri najbolja razreda u Županiji, a jedan od njih će biti i naš drugi razred opće gimnazije koji je test riješio 100%.


[OPŠIRNIJE]NAŠA FOTOGRAFIJA ERATOSTENOVOG EKSPERIMENTA UŠLA U TOP 3
Margareta Miloš / datum: 9. 11. 2017. 16:16

     Naša se škola uključila u međunarodni projekt  "Eratosthenes experiment". U rujnu smo izmjerili Zemljin opseg koristeći samo sjenu štapa, kao i Eratosten. Fotografirali smo tijek provođenja eksperimenta, a jedna od fotografija poslana je na natječaj čija je glavna nagrada sudjelovanje na Ljetnoj školi u Grčkoj. Fotografije koje su konkurirale za nagradu su fotografije priprema za eksperiment, fotografije provođenja eksperimenta ili kreativne fotografije svih uključenih u eksperiment.

     U projektu su sudjelovale 403 škole iz 48 zemalja, od toga su se 52 škole prijavile na nagradni fotonatječaj. Danas smo saznali da je naša fotografija ušla u top tri najbolje. Iako je većina fotografija snimljena školskim fotoaparatom, za potrebe natječaja zamolili smo Aninog tatu g. Miroslava Bambira da snimi učenike s dronom, zbog bolje perspektive, pa mu ovim putem zahvaljujemo na suradnji.

     Sretni smo i ponosni zbog još jednog uspjeha, a ovakvi rezultati najbolja su motivacija za daljnji rad!

Rezultate natječaja možete pogledati na poveznici: http://eratosthenes.ea.gr/ 


[OPŠIRNIJE]ZNAJUĆI PROŠLOST - U SIGURNIJU BUDUĆNOST
Margareta Miloš / datum: 6. 11. 2017. 14:09

     U suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije danas je provedeno natjecanje učenika svih drugih razreda srednjih škola u poznavanja povijesti nastanka neovisne hrvatske države (1989. - 1998.) i Domovinskog rata (1990. - 1996.) pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“.

     Učenici, odnosno razredi koji ostvare najbolje rezultate će, kao i svake godine, biti nagrađeni putovanjem u Vukovar na Dan sjećanja.


[OPŠIRNIJE]STIGLI KOMPOSTERI ZA ODVOJENO PRIKUPLJANJE OTPADA
Margareta Miloš / datum: 3. 11. 2017. 13:54

     U srijedu, 1. studenoga 2017., stupila je na snagu Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom prema kojoj je odvojeno prikupljanje i naplata otpada po količini postalo obvezno u cijeloj Hrvatskoj. Jedinice lokalne samouprave imaju rok od tri mjeseca za donošenje odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

     Tim povodom školu su danas posjetili gradonačelnik Josip Bilandžija i direktor garešničke komunalne tvrtke Komunalac d.o.o. Garešnica Dražen Bengez koji su školama podijelili kompostere za odlaganje biootpada. Dva kompostera, namijenjena Srednjoj školi „August Šenoa“ Garešnica, bit će smještena u dvorište Učeničkog doma. Odvajanjem biootpada smanjit će se količina ukupnog komunalnog otpada iz Doma.


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 2. 11. 2017. 19:43

     Tim turističke grupacije Plava laguna, koja obuhvaća tvrtke Plava laguna d.d. i Istraturist Umag d.d., prezentirao je  u ponedjeljak, 30. listopada 2017., učenicima drugih i trećih razreda kuhara i konobara svoje komplekse najsuvremenijih hotela u Hrvatskoj te mogućnosti koje nude za učenike unutar svoje kompanije. Učenicima drugih razreda ponudili su stručnu praksu, a učenicima trećih razreda mogućnost zapošljavanja od 1. srpnja 2018. godine. Također, svima su ponudili i mogućnost stipendiranja u iznosu od 1000 kn mjesečno.

     Svi učenici zainteresirani za neku od navedenih mogućnosti trebaju se javiti svojim voditeljima Praktične nastave do 7. studenoga 2017. godine.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]RADIONICA IZRADE STRANIČNIKA
Margareta Miloš / datum: 26. 10. 2017. 15:41

     Radionica izrade straničnika s tekstom na glagoljici, povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica te 170. obljetnice proglašenja hrvatskog kao službenog jezika u Hrvatskoj, održana je jučer 7. sat na galeriji. Uvod u radionicu odradile su Ana Bajević i Iva Džonlić koje su govorile o razvoju hrvatske pismenosti - o tropismenosti i trojezičnosti hrvatskoga srednjovjekovlja, čime su naznačile kontekst radionice. Glagoljica dolazi od riječi glagoljati što na staroslavenskom jeziku znači pisati tj. grafički govoriti. Učenici su dobili upute za transliteraciju i izradu straničnika te pripremljena slova uglate glagoljice pomoću kojih su izrađivali straničnike prema vlastitim željama. Uglavnom su to bila njihova imena. Nakratko su tako ušli u arhaični i mistični svijet hrvatskog srednjovjekovlja.

     Hvala kolegici Štandar i učenicima II. razreda opće gimnazije što su odvojili dio svoga slobodnog vremena za naše tisućljetno narodno pismo koje treba dolično čuvati i neprestano iznova predstavljati.

Fotografije pogledajte na Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA I ODGAJATELJA
Margareta Miloš / datum: 24. 10. 2017. 11:16

     Sinoć je Nastavničkom i Odgajateljskom vijeću stručno predavanje o pružanju prve pomoći učenicima sa zdravstvenim teškoćama održao dr. med. Ivan Aržek. Govorio je o šećernoj bolesti, epilepsiji, različitim alergijskim reakcijama, povredama mehaničke i toplinske naravi te o načinima prve pomoći u navedenim situacijama.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH KNJIŽNICA
Margareta Miloš / datum: 23. 10. 2017. 16:47

     Povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica te 170. obljetnice proglašenja hrvatskog kao službenog jezika u Hrvatskoj, danas je u školskoj knjižnici postavljena izložba knjiga o hrvatskom jeziku kojeg možda najbolje opisuje poznati citat Antuna Gustava Matoša: „...naš jezik ima sve posebne boje, zvukove, oblike i osebine naše zemlje; buran kao senjska bura, mekan kao dvojnice, zanijet kao procvjetala grana ružmarina, tužan kao kraška pustolina, veseo kao tambura i dubok kao mrak naših šuma i tragika našeg mora. Samo lijepa naša domovina mogaše stvoriti ljepotu divnog našeg jezika, divotu naših riječi krasnih kao naši otoci, 'lijepi vrti morem plivajući'.“

     Radionica na temu glagoljice u školskoj knjižnici, zbog rasporeda, će biti održana u srijedu 7. sat, u suradnji s kolegicom Natašom Štandar i II. razredom opće gimnazije.


[OPŠIRNIJE]5. ARONIA CUP 2017.
Margareta Miloš / datum: 23. 10. 2017. 12:00

     Naši ugostitelji, stručni učitelj Kuharstva Dominik Ptičar i stručni učitelj Ugostiteljskog posluživanja Ivan Pavlek, sudjelovali su na 5. Aronia cupu održanom 20. listopada 2017. u Zagrebu u Ugostiteljsko-turističkom učilištu. Cilj ove smotre je promicanje zdrave funkcionalne prehrane, a ovogodišnja tema bilo je sljubljivanje pjenušca s delikatesnim vegetarijanskim zalogajima. Nakon skupljenih prvih dojmova i iskustava nastavnika, sljedeće godine uključit ćemo i učenike koji će se prezentirati s praktičnim radovima.


[OPŠIRNIJE]TJEDAN U ZNAKU HRANE I KUHARA
Margareta Miloš / datum: 20. 10. 2017. 13:29

     Cijeli protekli tjedan bio je u znaku Svjetskog dana hrane koji se obilježava 16. listopada. Učenice IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista izradile su poučan pano s piramidom zdrave prehrane.

     Danas, na Svjetski dan kuhara, učenici II. razreda koji su danas imali praktičnu nastavu u našem praktikumu, obilježili su svoj dan spravljajući jela hrvatske nacionalne kuhinje. U duhu prijateljstva i suradnje učenici II. razreda konobara su postavili izložbeni stol na kojem su kuhari predstavili svoje uratke te su pripremili prigodne bezalkoholne barske mješavine da počaste svoje kolege.

Fotografije pogledajte na Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN KRAVATE
Margareta Miloš / datum: 18. 10. 2017. 17:46

     I mi smo u školi obilježili ovaj dan svečanosti i zajedništva, koji u sebi nosi poruke ljudskih vrijednosti, komunikacije, ljubavi i stvaralaštva.

     Pokušali smo tako pridonijeti snazi odjeka hrvatskog podrijetla i simboličkog značenja kravate te smo urešeni kravatama i rupcima ostvarili simboličku komunikaciju unutar školske zajednice.

Fotografije pogledajte na Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]OKRUGLI STOL - POTREBE, PROBLEMI I POTENCIJALI MLADIH
Margareta Miloš / datum: 17. 10. 2017. 15:59

     Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Garešnice održan Okrugli stol o potrebama, problemima i potencijalima mladih na kojem je sudjelovalo 16 naših učenika, predstavnika završnih razreda. Okrugli stol je organiziran u okviru projekta: „Izrada Programa za mlade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za razdoblje 2017. – 2019.“.

     Fotografije pogledajte na Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]"NE DVOJI ZA DRUGOG IZDVOJI"
Margareta Miloš / datum: 12. 10. 2017. 11:53

     Naši učenici ponovo su se uključili u akciju solidarnosti na djelu Crvenog križa „Ne dvoji za drugog izdvoji“ svojim dobrovoljnim prilozima.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI SVEMIRSKI TJEDAN
Margareta Miloš / datum: 6. 10. 2017. 09:44

     Svjetski svemirski tjedan jedna je od najvećih i najmasovnijih astronomskih manifestacija u svijetu.

     Obilježava se svake godine od 4. – 10. listopada (4. listopada 1957. godine lansiran je prvi Zemljin umjetni satelit Sputnik 1, a 10. listopada 1967. godine potpisan je prvi međunarodni sporazum o miroljubivom korištenju Svemira). Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Istraživanje novih svjetova u svemiru". Mi smo se realizaciji ove manifestacije pridružili izradom informativnog panoa u kabinetu fizike kojim smo željeli naglasiti dobrobiti koje čovječanstvu donosi istraživanje Svemira.


[OPŠIRNIJE]VJEŽBA EVAKUACIJE
Margareta Miloš / datum: 2. 10. 2017. 19:43

     Danas je održana vježba evakuacije čija je namjena bila praktična provjera Plana evakuacije Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica i koju škola redovito provodi. Cilj je bio, nakon oglašavanja zvučnog signala – znaka za uzbunjivanje, napustiti školsku zgradu u što kraćem roku, prema Planu evakuacije. Vrijeme napuštanja zgrade u prijepodnevnoj smjeni bilo je 1:33, a u poslijepodnevnoj 1:34. Vježba je u potpunosti uspjela.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN NENASILJA
Margareta Miloš / datum: 2. 10. 2017. 10:26

     Nenasilje je moralna filozofija koja propovijeda odbacivanje nasilja kao sredstva za postizanje društvenih i političkih ciljeva.

     Nenasilje je alternativa podčinjavanju nepravdama ili nasilnom odgovoru na njih, ono predstavlja obranu svojih prava, moralnom snagom i dostojanstvom, a ne fizičkom snagom.

     Međunarodni dan nenasilja obilježava se danas, na dan rođenja Mahatme Gandija, jednog od vođa pokreta za nezavisnost Indije i začetnika filozofije i strategije nenasilnog otpora. Generalna skupština UN-a je 2007. godine ustanovila obilježavanje Međunarodnog dana kao priliku za “širenje poruke nenasilja”, rezolucijom koja potvrđuje “univerzalnu važnost principa nenasilja”.  Tim povodom Vijeće učenika izradilo je prigodni pano s najvažnijim Gandhijevim porukama od kojih izdvajamo: “Sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih.”


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN TURIZMA 2017.
Margareta Miloš / datum: 28. 9. 2017. 15:58

     Sinoć smo, u suradnji s Turističkom zajednicom Sjeverna Moslavina i Hotelom Garić, u Hotelu u velikoj sali obilježili Svjetski dan turizma predstavljanjem projekta „Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice“, kojim se u školi bavimo već četiri godine.

Detaljnije o događanju pročitajte pod OPŠIRNIJE, a fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]ERATOSTENOV EKSPERIMENT, RUJAN 2017., PALERMO I GAREŠNICA ZAJEDNO / ERATOSTHENES EXPERIMENT SEPTEMBER 2017, PALERMO AND GAREŠNICA TOGETHER
Margareta Miloš / datum: 27. 9. 2017. 22:11

     Uspjeli smo!

     Izmjerili smo Zemljin opseg koristeći samo sjenu štapa kao i Eratosten. 

     Eratosten je u pismu prijatelja dobio podatak kako zrake Sunca na prvi dan ljeta padaju okomito u Sieni, a on je, koristeći trigonometriju,  izmjerio kut pod kojim su istog dana padale u njegovoj Aleksandriji.  Mi smo, kao i on, pozvali u pomoć prijatelje iz grada Palerma na talijanskom otoku Siciliji. Istog dana točno u lokalno podne i mi i učenici škole I.P.S.S.A.R. “Paolo Borsellino” (web stranica škole: http://www.ipssarpaoloborsellino.gov.it) izmjerili smo duljinu sjene štapa dugog 1m.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN TURIZMA 2017.
Margareta Miloš / datum: 25. 9. 2017. 08:37

      U suradnji s TZ Sjeverna Moslavina i Hotelom Garić, ove godine ćemo obilježiti Svjetski dan turizma 27. rujna 2017. godine (srijeda) u Hotelu Garić u Garešnici. Predstavit ćemo rezultate rada na projektu "Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice", brošuru Jela starih graničara te rad Učeničke zadruge Kesten.

Radujemo se Vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]IV. SUSRET MLADIH LIKOVNJAKA I LITERATA
Margareta Miloš / datum: 23. 9. 2017. 20:33

     Ogranak Matice hrvatske u Garešnici organizirao je, u petak 22. rujna 2017. u Palešniku, Susret mladih literarnih i likovnih stvaratelja osnovnih i srednje škole našega užeg zavičaja koji su iznjedrili najuspješnije ostvaraje na IV. natječaju "S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore".

     Među nagrađenim literatima bila je i učenica četvrtog razreda opće gimnazije Maja Leskovar s mentoricom Natašom Štandar.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]ERATOSTENOVO MJERENJE OPSEGA ZEMLJE
Margareta Miloš / datum: 22. 9. 2017. 13:38

     Naša se škola uključila u međunarodni projekt pod nazivom "Eratosthenes experiment" koji se ove godine provodi 22. rujna, na ovogodišnji jesenski ekvinocij (prvi dan jeseni). Projekt je nazvan po grčkom matematičaru, astronomu i ocu geografije - Eratostenu, a ovim projektom se ponavlja Eratostenovo mjerenje opsega Zemlje.

Detaljnije o projektu pročitajte pod OPŠIRNIJE, a fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2017./2018.
Margareta Miloš / datum: 30. 8. 2017. 09:51

     Poštovani učenici i roditelji,

nastavna godina 2017./2018. počinje u ponedjeljak 4. rujna 2017. godine.

     Svi razredni odjeli prvi sat imaju sat razrednika, prema rasporedu navedenom u tablici, i nakon toga odmah nastavljaju s redovnom nastavom, prema rasporedu koji će dobiti od razrednika na prvom satu.

      Useljenje u Učenički dom počinje također u ponedjeljak 4. rujna 2017. godine od 7.00 sati.

     Dobrodošli natrag u školske klupe!


[OPŠIRNIJE]DANI KRUMPIRA 2017.
Margareta Miloš / datum: 26. 8. 2017. 21:09

     I ove smo godine sudjelovali na Danima krumpira u Hercegovcu. Učenici su dijelili krumpirove pole sa slaninom, a školska Učenička zadruga Kesten predstavila se s aromatičnim šumećim kupkama, pregačama, torbicama i neuobičajenom delicijom - pudingom od krumpira.

 

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PRIZNANJE "ŠEGRT HLAPIĆ"
Margareta Miloš / datum: 9. 6. 2017. 13:09

     Priznanje „Šegrt Hlapić“ koje Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije dodjeljuje naučnicima 3. razreda koji postižu zapažene rezultate u naukovanju ove će godine biti dodijeljeno i našoj maturantici, učenici III. razreda frizera, Klaudiji Marić. Priznanje će primiti na svečanosti povodom Dana Obrtničke komore Sisačko - moslavačke županije, koja će se održati u utorak 13. lipnja 2017. godine, u Velikoj sali Obrtničke komore u Sisku.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]IZRADA OSKARA ZNANJA
Margareta Miloš / datum: 1. 6. 2017. 14:19

     Suradnja naše škole, Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i  obrazovanja nastavlja se i  ove školske godine. Učenici stolari, svi redom članovi Drvodjeljske sekcije Učeničke zadruge Kesten, proteklih su dana, pod mentorstvom nastavnika Gorana Krušića, marljivo radili postolja za kipić Oskara znanja. Ista će sutra biti isporučena u Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec na završno uređenje.

     Ponosni smo što smo i ove godine imali priliku sudjelovati u izradi ove prestižne nagrade koju će u lipnju primiti najbolji učenici u Hrvatskoj.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]AKCIJA "VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR"
Margareta Miloš / datum: 31. 5. 2017. 12:31

     Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica aktivno se uključila u obilježavanje Tjedna Crvenog križa. Obilježavanje je provedeno u svim razrednim odjelima s učenicima na satovima razrednika, prikupljanjem dobrovoljnih novčanih priloga, uz pomoć kojih će se kupiti potrebne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za korisnike Crvenog križa, te prikupljanjem igračaka, školskih torbi i obuće u kutiju u prizemlju, koju su za ovu prigodu izradili naši stolari. Ukupno je skupljeno 902,65 kn te gotovo puna velika kutija igračaka, torbi i obuće.

     Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji „Vaš dar za pravu stvar“.


[OPŠIRNIJE]MODELIRANJE RELJEFA PO PRINCIPU VIRTUALNE STVARNOSTI
Margareta Miloš / datum: 25. 5. 2017. 13:33

     U okviru aktivnosti za Dan otvorenih vrata škole, a u svrhu poticanja učenika na drugačiji pristup onome što im je već poznato iz nastavnih sadržaja osnovne i srednje škole, profesorica Vesna Androić Hanžić odlučila se za međupredmetnu korelaciju i izradu modela prikazivanja reljefa po principu virtualne stvarnosti.

     Detaljnije modelu prikazivanja reljefa po principu virtualne stvarnosti pročitajte klikom na OPŠIRNIJE, a fotografije i video pogledajte na školskom Facebooku.


[OPŠIRNIJE]LJUDSKI SUNČANI SAT
Margareta Miloš / datum: 22. 5. 2017. 11:33

     Ono što ovaj sat čini posebnim je to da pomoću svoga tijela i sjene, odnosno bez ikakvih drugih pomagala, jednostavno možete odrediti koliko je sati, pod uvjetom da je sunčan dan.

     Učenici iz svih gimnazijskih razreda - I.G: Tomislav Marenić, Luka Baretić,  Mihael Levanić, Ivan Havliček; II.G: Sara Belak, Nora Greidl, Dragana Popović, Ivana Sertić, Marijan Kovač; III.G: Sara Hinić, Ana Bambir, Lara Lovrić, Lucija Batinić, Lorena Posavac; IV.G:  Vlatka Bačvar, Sara Buhin, Karla Choudhury, Iva Kozmač, Mirna Mandić, Nina Misirača, Morana Vekić - izradili su horizontalni ljudski sunčani sat na točnim koordinatama i izračunima namijenjenima baš našoj lokaciji.

     Sve aktivnosti koordinirale su, usmjeravale i nadgledale profesorice fizike i geografije Suzana Batinić i Vesna Androić Hanžić.

     Detaljnije o sunčanom satu pročitajte klikom na OPŠIRNIJE, a fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]DAN MATURANATA 2017.
Margareta Miloš / datum: 19. 5. 2017. 14:43

     Danas je naših 126 maturanata obilježilo završetak nastave. U prostoru Školsko-sportske dvorane od 8.00 sati organizirano je zajedničko druženje, turnir u odbojci i natjecanje u potezanju užeta. Nakon proglašenja najboljih pojedinaca i ekipa, oko 11.15 sati, svaki razredni odjel maturantata se pojedinačno predstavio učenicima i nastavnicima prigodnim programom. Osim klasičnog predstavljanja, vidjeli smo i nekoliko vrlo kreativnih, zanimljivih i pomalo dirljivih prezentacija kojima su se učenici simbolično oprostili od školskih klupa.  

     Svima želimo puno sreće i uspjeha na obranama završnih radova i ispitima državne mature te u daljnjem školovanju, odnosno traženju zaposlenja!

     Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]OPROŠTAJ MATURANATA
Margareta Miloš / datum: 18. 5. 2017. 12:56

     Sutra, 19. svibnja 2017., maturanti se opraštaju od školskih klupa. U prostoru Školsko-sportske dvorane od 8.00 sati organizira se zajedničko druženje, turnir u odbojci i natjecanje u potezanju užeta. Nakon toga, u 11.00 sati maturanti će se predstaviti učenicima i nastavnicima svojim prigodnim programom. Po završetku programa, maturanti će prošetati gradom i nastaviti svoje slavlje na izdvojenim lokacijama.


[OPŠIRNIJE]BARBARA OSVOJILA 6. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU!
Margareta Miloš / datum: 16. 5. 2017. 12:50

     Državno natjecanje iz povijesti za osnovne i srednje škole održano je od 10. do 12. svibnja u Đurđevcu. Naša Barbara Havliček, učenica III. razreda opće gimanzije, i njezina mentorica profesorica Milka Prodanić i ove su godine izborile svoje mjesto među 12 najboljih u državi.  

     U vrlo jakoj konkurenciji, Barbara je osvojila 6. mjesto. Osim samog natjecanja, učenici i njihovi mentori imali su priliku čuti predavanje o Domovinskom ratu koje je održao dr. sc. Ante Nazor te sudjelovati na zanimljivoj i sadržajnoj terenskoj nastavi.

     Čestitamo Barbari i njezinoj mentorici profesorici Milki Prodanić na još jednom uspjehu u nizu!


[OPŠIRNIJE]TO SE NE DOGAĐA NEKOM DRUGOM
Margareta Miloš / datum: 11. 5. 2017. 15:48

     Preventivni program edukacije učenika završnih razreda s ciljem osvještavanja potrebe poštivanja prometnih propisa zbog vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu pod nazivom "To se ne događa nekom drugom" proveden je danas u našoj školi. Policijski službenik PU Bjelovarsko-bilogorske Stipo Batinić održao je maturantima predavanje u kojem ih je upoznao s propisima, opasnostima te statistikom prometnih nesreća na lokalnoj razini. Zbog brojnosti učenika, predavanje je održano u dvije grupe od 13.10 te 14.00 sati u učionici br. 9.

     Nažalost, mladi vožači najčešći su sudionici prometnih nesreća s teškim posljedicama. U sklopu predavanja učenicima su  prikazani i potresni video-spotovi iz zemalja Europske unije o uzrocima i posljedicama nepoštivanja prometnih propisa.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "PREVENCIJA TRGOVANJA LJUDIMA"
Margareta Miloš / datum: 9. 5. 2017. 15:19

     Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska i Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije provode i ove školske godine projekt „Prevencija trgovanja ljudima“ u sklopu kojeg je danas održano predavanje za sve učenike završnih razreda. Zbog brojnosti učenika, predavanje je održano u dvije grupe od 13.10 te 14.00 sati u učionici br. 9.

     Ovo je još jedno u nizu predavanja u svrhu prevencije svih vrsta ovisnosti, podizanju razine svijesti o vlastitoj ulozi te odgovornosti svakog pojedinca u osobnom, ali i životu u zajednici.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PREZENTACIJA NOVIH TRENDOVA
Margareta Miloš / datum: 9. 5. 2017. 15:16

     Učenice trećeg razreda frizera na Danu otvorenih vrata pokazale su beauty trendove u manikiranju i šminkanju lica kroz prezentaciju ombre noktiju i šminkanja lica.
     Osim pokazanih, u svijetu su moderne i najnovije tehnike koje obuhvaćaju: ombre tehniku iscrtavanja obrva, ombre tehniku šminkanja usana te ombre tehnike bojenja kose kojih je nekoliko – sombre, balayage, tigereye, foilyage, babylights...

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]GASTROFLORA 2017.
Margareta Miloš / datum: 7. 5. 2017. 16:05

     Jučer smo na Gastroflori u garešničkom parku premijerno predstavili Učeničku zadrugu Kesten s prvim učeničkim proizvodima – aromatičnim šumećim kupkama i zobenim medenjacima. Osim toga, u sklopu predstavljanja „Jela starih graničara“ učenici su pripremili i poslužili bijele žgance u dvije varijante – s lukom te s vrhnjem i špekom. U sklopu Festivala meda učenici su pripremili i poslužili tjesteninu s makom i medom te limunadu s medom, a sve uz dekoraciju piramide zdrave hrane koja je napravljena na Danu otvorenih vrata u školi.

     Sudeći prema reakcijama posjetitelja, prezentacija je bila više nego uspješna. Nadamo se nastavku izvrsne suradnje s Gradom i Turističkom zajednicom Sjeverna Moslavina.

     Zahvaljujemo učenicima na zalaganju, a posjetiteljima na interesu i povjerenju!

     Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]DAN OTVORENIH VRATA 2017.
Margareta Miloš / datum: 5. 5. 2017. 22:23

     Zahvaljujemo svim osnovnoškolcima i ostalim posjetiteljima koji su danas obišli prostore Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica te stekli uvid u naše aktivnosti i nastojanja u izgrađivanju, poticanju i razvoju učeničkih kompetencija.
     Također, hvala i svim učenicima i djelatnicima na još jednoj vrlo uspješnoj prezentaciji zajedničkoga rada.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "ZDRAV ZA 5"
Margareta Miloš / datum: 3. 5. 2017. 10:03

     Projekt „Zdrav za 5“ provodi se u suradnji s  Policijskom upravom Bjelovarsko-bilogorskom i Zavodom za javno zdravstvo BBŽ. Svrha projekta je prevencija ovisnosti i zlouporabe alkohola, droge i igara na sreću, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline, kao i podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

     Jučer je, u sklopu Projekta, sve učenike prvih razreda policijska službenica za prevenciju PU Bjelovarsko-bilogorske upoznala s opasnostima i posljedicama konzumacije opojnih sredstava kroz prekršajne i kaznene odredbe zakonskih i podzakonskih akata.


[OPŠIRNIJE]PONOVO IZVRSNI STOLARI
Margareta Miloš / datum: 3. 5. 2017. 09:12

     Na XVII. Državnom natjecanju i smotri radova učenika u obrazovnom podsektoru prerada i obrada drva, održanom u Varaždinu 27. i 28. travnja 2017., sudjelovala su dvojica naših učenika – Ivan Bačeković u natjecateljskom dijelu i Dominik Mahaček na Smotri učeničkih radova koja nije imala natjecateljski karakter.

     Na Natjecanju i Smotri sudjelovali su učenici iz 21 škole. Učenik III. razreda stolara Ivan Bačeković osvojio je izvrsno 5. mjesto, a njegov kolega Dominik Mahaček predstavio je vrlo zanimljiv i zapažen uradak - Klecalo.

     Čestitamo učenicima i njihovom mentoru Goranu Krušiću koji već niz godina s učenicima ostvaruje zapažene rezultate!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica

 

[OPŠIRNIJE]DAN OTVORENIH VRATA
Margareta Miloš / datum: 2. 5. 2017. 10:16

     Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica organizira 5. svibnja 2017. (petak) DAN OTVORENIH VRATA u vremenu od 9.00 – 14.00 sati.

     Pozivamo sve učenike osmih razreda i njihove roditelje neka dođu i upoznaju programe, mogućnosti i prednosti koje nudi naša škola. U sastavu škole je i Učenički dom kapaciteta 150 mjesta, Školske radionice za programe stolar i instalater grijanja i klimatizacije te Školsko-sportska dvorana.

     U školskoj godini 2017./2018. planiramo upise u programe: opća gimnazija - 20 učenika, turističko-hotelijerski komercijalist - 24 učenika, kuhar – 24 učenika, konobar – 16 učenika, prodavač – 16 učenika, stolar – 8 učenika, instalater grijanja i klimatizacije – 8 učenika te frizer - 20 učenika. Na inicijativu škole poduzeće Prima mobilis d.o.o. nudi 8 stipendija za učenike u programu stolar u iznosu od 500,00 kn mjesečno.

     Radujemo se Vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE
Margareta Miloš / datum: 26. 4. 2017. 13:39

     Svjetski dan obnovljivih izvora energije obilježava se 26. travnja s ciljem osvještavanja potrebe za istraživanjem i primjenom obnovljivih izvora energije (energije vjetra, sunca, vodotokova, biomase i geotermelne energije), ali i ukazivanja na ograničenost i problematičnost primjene neobnovljivih izvora i atomske energije.

     Povećanjem udjela obnovljivih izvora energije, na tržištu rada raste potreba za instalaterima grijanja i klimatizacije.

     Naši učenici instalateri grijanja i klimatizacije na stručno-teorijskoj i praktičnoj nastavi u školskoj radionici upoznaju sustave obnovljivih izvora energije kroz izradu tehničke dokumentacije, montažu, praćenje sustava u radu te njihovo održavanje.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE NASTAVNIKA UGOSTITELJSKOG POSLUŽIVANJA
Margareta Miloš / datum: 26. 4. 2017. 09:38

     Jučer, 25. travnja 2017., je u našoj školi održano Međužupanijsko stručno vijeće nastavnika ugostiteljskog posluživanja u Obrazovnom sektoru Turizam i ugostiteljstvo za Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko-podravsku županiju. Teme su bile: Planiranje i programiranje nastave, Osvrt na natjecanja učenika Gastro 2017 te Škrlet - autohtono vino Moslavine.


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE O VRŠNJAČKOM NASILJU
Margareta Miloš / datum: 19. 4. 2017. 13:47

     Psihologinja Tanja Dejanović Šagadin iz Psihološkog centra Tesa iz Zagreba održala je danas predavanje za Nastavničko i Odgajateljsko vijeće na temu vršnjačkog nasilja. Bilo je to vrlo zanimljivo, korisno i poticajno stručno usavršavanje koje će svim nastavnicima, odgajateljima i stručnim suradnicima zasigurno biti od pomoći u daljnjem radu.


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNI USKRSNI SAJAM
Margareta Miloš / datum: 15. 4. 2017. 12:43

     ZAHVALJUJEMO svima koji su jučer posjetili naš štand na humanitarnom Uskrsnom sajmu te izabrali nešto za sebe i svoje najbliže. Time su donirali novac koji će biti uplaćen na račun Udruge "Jak kao Jakov" te proslijeđen djeci oboljeloj od malignih bolesti koja se liječe na Dječjoj hematologiji i onkologiji KBC-a Rebro.

     Veliko HVALA i našim srednjoškolcima koji su lani na radionicama izradili toliko ukrasa da smo i ove godine imali što staviti na štand i s prikupljenim sredstvima pomoći djeci kojoj je to zaista potrebno.


[OPŠIRNIJE]STRUČNI IZLET UGOSTITELJA - KUTJEVO, POŽEGA, PAPUK
Margareta Miloš / datum: 13. 4. 2017. 11:05

     Učenici II. razreda kuhara i II. razreda konobara, u pratnji stručnih učitelja Danijele Crnjak Andri, Ivana Pavleka i Dominika Ptičara, u petak 7. travnja 2017., bili su na stručnom izletu u Kutjevu, Požegi i na Papuku. Posjetili su kutjevačku vinariju, znamenitosti Požege te su obišli Park prirode Papuk, odnosno prvu brdsko-planinsku poučnu stazu u Slavoniji – poučnu stazu Lapjak, koja je rađena je po uzoru na edukativne staze u američkim nacionalnim parkovima, i na kojoj su sadržane sve najbitnije značajke koje krase Park prirode Papuk.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STRUČNI IZLET STOLARA I PRODAVAČA
Margareta Miloš / datum: 12. 4. 2017. 13:51

     U petak 7. travnja 2017. učenici  stolari i prodavači bili su u Zagrebu na jednodnevnom stručnom izletu u sklopu kojega su posjetili Elgrad d.o.o. To je najveća tvrtka koja se bavi prodajom i obradom pločastog drvnog materijala i pripadajuće opreme za namještaj. Osoblje tvrtke provelo je učenike kroz prodajni salon i prostorije za obradu materijal. Na kraju obilaska učenicima su podijeljeni prigodni pokloni. Nakon toga obišli su Tehnički muzej i najmoderniji trgovačko-zabavni centar u regiji – Arena Centar u kojem su, uz obilazak, pogledali i film u multipleks kinu. Voditelji su bili nastavnici Goran Krušić, Nikola Pleša i Robert Kelečić.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STRUČNI POSJET ZELENOJ LAGUNI
Margareta Miloš / datum: 11. 4. 2017. 12:54

     Učenici III. razreda kuhara i III. razreda konobara posjetili su u petak, 7. travnja 2017., hotele u sklopu porečke Zelene Lagune. Dočekali su ih djelatnici koji su ih upoznali s radom suvremene ugostiteljske tvrtke te im pokazali radne prostore, inventar i opremu najsuvremenijih hotela u Hrvatskoj. Za ovaj stručni posjet posebno su bili zainteresirani učenici koji su sklopili ugovore za stručno usavršavanje, a punoljetni za sezonski posao nakon završetka nastave ovoga ljeta. Voditelji su bili stručni učitelji Hrvoje Milinković i Dominik Ptičar.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "BUDI SVOJ"
Margareta Miloš / datum: 7. 4. 2017. 09:46

     Projekt "Budi svoj" provodi se već treću godinu u našoj školi. To je preventivni program usmjeren na sprečavanje nastanka različitih vrsta ovisnosti među mladima i smanjenje zdravstvenih i socijalnih rizika vezanih za ovisnost i ovisničko ponašanje. Realizira se kroz predavanja i kreativne radionice za učenike prvih razreda srednjih škola i njihove roditelje. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti.

     U okviru projektnih aktivnosti, u srijedu je profesorica psihologije Renata Hunjadi - Brzović održala tri radionice, svaku u trajanju od dva školska sata sa svim učenicima prvih razreda koji su zbog brojnosti bili podijeljeni u tri grupe. Jučer je održana radionica s roditeljima učenika prvih razreda koju su vodili doktorica psihijatrica Iva Manestar Hlebec i predsjednik Kluba liječenih alkoholičara Bjelovar Dražen Žagi. Kroz kreativan i aktivan rad s učenicima, predavači su ih uputili na aktivno mijenjanje štetnih stavova i navika i usvajanje zdravih i konstruktivnih stilova života, a roditelje su potaknuli na senzibilizaciju za ovaj globalni problem koji zahtjeva suradnju svih - od lokalne zajednice, stručnjaka do njih samih.

     Slijede još dvije aktivnosti – radionica koju će s Vijećem učenika odraditi predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva Željko Pavleković i radionica za Nastavničko vijeće čija je nositeljica pedagoginja Ornela Malogorski.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE U RUKOMETU ZA DJEVOJKE
Margareta Miloš / datum: 30. 3. 2017. 13:08

Na Županijskom natjecanju u rukometu za djevojke, održanom 27. ožujka 2017. u našoj Školsko-sportskoj dvorani, ekipa našeg ŠŠD "Sokol" u sastavu: Nora Greidl, Sara Belak, Greta Uđbinac, Patricia Sekelj, Ana Elena Troha, Elena Ana Troha, Katarina Popović, Nikolina Mihalić, Viktorija Santo, Maja Mihaljinac i Annabella Natali Nagy, pod voditeljstvom profesora Joze Sušilovića, osvojila je 2. mjesto.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE GASTRO 2017.
Margareta Miloš / datum: 28. 3. 2017. 11:50

     Državno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola Gastro 2017. održano je od ponedjeljka 20. do četvrtka 23. ožujka u Hotelu "Omorika" u Crikvenici. Učenica IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista Tena Finzir, pod mentorstvom stručnog učitelja ugostiteljskog posluživanja Hrvoja Milinkovića, natjecala se u disciplini Barsko poslovanje – pripremanje barskih mješavina. U iznimno jakoj konkurenciji plasirala se na odlično 10. mjesto, a zbog ostvarenog visokog broja bodova na natjecanju dodatno je dobila i diplomu izvrsnosti koju je Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske dodijelila učenicima s najboljim praktičnim vještinama.

Čestitamo Teni i njezinom mentoru na izvrsnom rezultatu!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE POTPREDSJEDNIKA MATICE HRVATSKE DR. STIPE BOTICE
Margareta Miloš / datum: 23. 3. 2017. 15:55

     U povodu 175. obljetnice Matice hrvatske i Dana hrvatskoga jezika, danas smo imali čast ugostiti potpredsjednika Matice hrvatske dr. Stipu Boticu koji je svim učenicima opće gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista održao  predavanje u Hrvatskom domu o najstarijoj hrvatskoj kulturnoj ustanovi - Matici hrvatskoj.


[OPŠIRNIJE]NAJAVA SPORTSKIH DOGAĐANJA
Margareta Miloš / datum: 22. 3. 2017. 12:29

     Županijsko natjecanje učenica srednjih škola u rukometu održat će se u našoj Školsko-sportskoj dvorani 27. ožujka 2017. s početkom u 10.00 sati. Sudionici su Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, Medicinska škola Bjelovar i Srednja škola "August Šenoa" Garešnica.

     Poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva skupine Centar u rukometu za djevojčice i dječake osnovnih škola održat će se u četvrtak 30. ožujka 2017. godine u školsko-sportskim dvoranama osnovne i naše škole s početkom u 10.30 sati.

     Svim sudionicima želimo puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]IZ ŠKOLE NA POSAO
Margareta Miloš / datum: 15. 3. 2017. 13:55

     Učenici završnih razreda - turističko-hotelijerski komercijalisti, kuhari, konobari i jedan instalater grijanja i klimatizacije jučer su u Zagrebu posjetili Dane poslova u turizmu, koje su zajednički organizirali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo turizma, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska udruga poslodavaca.

     Dvadesetero učenika uspostavilo je kontakt i predstavilo se potencijalnim poslodavcima iz cijele Hrvatske. Predali su životopise, obavili intervjue i tako postali izgledni kandidati za posao u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]DANI HRVATSKOGA JEZIKA
Margareta Miloš / datum: 14. 3. 2017. 12:20

     Dani su hrvatskoga jezika. Kako nam je materinski jezik u srcu, neka nam tako bude i na usnama. Razmislimo ovih dana malo više o tome.

Još je Antun Gustav Matoš 1905. godine napisao: „... naš jezik ima sve posebne boje, zvukove, oblike i osebine naše zemlje; buran kao senjska bura, mekan kao dvojnice, zanijet kao procvjetala grana ružmarina, tužan kao kraška pustolina, veseo kao tambura i dubok kao mrak naših šuma i tragika našeg mora. Samo lijepa naša domovina mogaše stvoriti ljepotu divnog našeg jezika, divotu naših riječi krasnih kao naši otoci, 'lijepi vrti morem plivajući'."   

Kada ne znate kako nešto pravilno reći ili napisati, a htjeli biste saznati, potražite pomoć na nekom od sljedećih portala:

   

 „Hrvatski se jezik voli znanjem.“  Akademik Babić


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FIZIKE
Margareta Miloš / datum: 10. 3. 2017. 13:47

     Tehnička škola Daruvar, u srijedu 8. ožujka 2017., bila je domaćin Županijskog natjecanja iz fizike.  Sudjelovala su dva naša učenika iz prvog razreda opće gimnazije - David Raić i Vjekoslav Bambir, pod mentorstvom profesorice Suzane Batinić.

     David je osvojio 2. mjesto, a Vjekoslav 7. mjesto.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]DANI POSLOVA U TURIZMU
Margareta Miloš / datum: 3. 3. 2017. 19:18

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo turizma, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska udruga poslodavaca pokrenuli su zajednički projekt pod nazivom Dani poslova u turizmu s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te upoznavanja o mogućnostima zapošljavanja koje pruža turizam. Projekt se temelji na izravnom povezivanju poslodavaca s nezaposlenim osobama.

     Naša škola se uključila u projekt  te je učenicima završnih razreda ugostiteljsko-turističkih zanimanja, koji ove godine završavaju školovanje, omogućeno da se prijave i 14. ožujka 2017. neposredno stupe u kontakt s potencijalnim poslodavcima koji će se predstaviti u Zagrebu na Danima poslova u turizmu. Besplatni prijevoz zainteresiranim učenicima organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje.

    


[OPŠIRNIJE]NAŠA EKIPA TREĆA NA VJERONAUČNOJ OLIMPIJADI
Margareta Miloš / datum: 3. 3. 2017. 13:01

     I ove godine naša je ekipa sudjelovala na Vjeronaučnoj olimpijadi za srednje škole Bjelovarsko-križevačke biskupije, koja je održana jučer u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar. Natjecali su se učenici iz osam srednjih škola. Svaku ekipu čini četvero natjecatelja koji su se natjecali u pismenom testu, tomboli i kvizu. Ovogodišnja tema natjecanja bila je Misijska djelatnost Crkve.
     Ana Bambir, Barbara Puhović i Ella Začkaj iz III.G te Lucija-Ana Rajčević iz III.H, pod mentorstvom vjeroučiteljice Adriane Miroslavić Komugović, ponovo je zauzela izvrsno treće mjesto.

     Čestitamo!!!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA
Margareta Miloš / datum: 1. 3. 2017. 19:36

     Danas je u našoj školi održano Županijsko natjecanje iz Njemačkoga jezika. Sudjelovalo je 15 učenika iz Gimnazije Bjelovar, Medicinske škole Bjelovar, Tehničke škole Bjelovar, Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar,  Gimnazije Daruvar i Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI MASKENBAL
Margareta Miloš / datum: 28. 2. 2017. 15:16

     Ludujmo, plešimo, pjevajmo u glas, nek' radost prati i nas i vas!

     Iako je najkraći mjesec u godini, veljača je u školi bila prilično užurbana i ispunjena mnoštvom događanja. Stoga smo danas, zadnjega dana veljače, odlučili malo pustiti brigu na veselje te su školskim hodnicima zavladale maškare. Organizirali smo školski maskenbal, učenici su se zaista potrudili i pojedinačno i cijeli razredni odjeli. Pridružili su nam se i učenici iz Učeničkog doma koji su „prošetali“ povijesne kostime, a mladi kuhari zadrugari su se pobrinuli za tradicionalne krafne i fritule. Stručno povjerenstvo izabralo je najbolje maske koje su prigodno nagrađene. Nadamo se da smo uspjeli u namjeri poticanja kreativnog izražavanja učenika te razvijanja osjećaja pripadnosti školskoj zajednici putem sudjelovanja u zajedničkoj aktivnosti.

     Veselimo se novim idejama i fešti dogodine!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]REGIONALNI GASTRO 2017.
Margareta Miloš / datum: 27. 2. 2017. 17:29

     Na regionalnom natjecanju Gastro 2017., sudjelovalo je pet naših učenika. Natjecanje je održano na tri lokacije: u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači, Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar i Strukovnoj školi Virovitica.

     U Pitomači je Tena Finzir, IV.H, pod mentorstvom Hrvoja Milinkovića, osvojila 2. mjesto u disciplini Priprema barskih mješavina te se time plasirala na državno natjecanje koje će u ožujku biti održano u Crikvenici. Elizabeta Sabo, II.K, pod mentorstvom Danijele Crnjak Andri, natjecala se u disciplini Priprema hladnog slanog izloška i osvojila 5. mjesto.

     U Bjelovaru se Anamarija Faletar, IV.H, natjecala u disciplini Poslovanje recepcije hotela i osvojila 4. mjesto. Mentor je Silvije Kramarić.

     U Virovitici se natjecalo dvoje naših učenika.  Matea Vuksanović, III.K, pod mentorstvom Dominika Ptičara, natjecala se u disciplini Pripremanje menija i osvojila 8. mjesto, a Mateo Savković, III.KN, pod mentorstvom Ivana Pavleka, natjecao se u disciplini Posluživanje menija te osvojio 7. mjesto.

     Čestitamo svima na postignutim rezultatima, posebno Teni kojoj želimo puno sreće i uspjeha u Crikvenici!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]NATJECANJA UČENIKA
Margareta Miloš / datum: 25. 2. 2017. 12:16

     Naši su se učenici i ove školske godine natjecali na školskoj razini iz deset općeobrazovnih predmeta te u struci: turističko-hotelijerski komercijalisti, kuhari, stolari i frizeri. Zavidan broj učenika pozvan je na višu razinu natjecanja.

     Čestitamo svima na dosad ostvarenim rezultatima te želimo puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

Detaljnije informacije pročitajte klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Margareta Miloš / datum: 22. 2. 2017. 14:26

     Danas obilježavamo Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

     Akcija je provedena na razini cijele Škole. Članovi Vijeća učenika su prošloga tjedna napravili pano s porukama nenasilja svakog razrednog odjela, a danas smo odjenuli ružičasto kao znak svog čvrstog stava protiv nasilja!

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]OSNIVAČKA SKUPŠTINA UČENIČKE ZADRUGE
Margareta Miloš / datum: 18. 2. 2017. 17:06

     Jučer je, u nazočnosti velikog broja učenika, nastavnika te uvaženih predstavnika lokalne zajednice, održana Osnivačka skupština Učeničke zadruge čiji su glavni ciljevi: okupiti na dobrovoljnoj osnovi što veći broj učenika i primjerenim metodičkim postupcima, pod vodstvom nastavnika mentora, razvijati i njegovati radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo, stjecati znanja i i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode, kao i njegovanja baštine, te stvarati preduvjete za prijenos i praktičnu primjenu znanja u život i lokalnu sredinu.

     Na Skupštini je prihvaćeno izvješće Privremenog zadružnog odbora koji je odradio sve potrebno oko osnivanja i početka rada UZ. Zatim su potvrđeni prijedlozi naziva, Pravila, sekcija i njihovih voditelja, izabran je Zadružni odbor, voditeljice matične knjige i ljetopisa, imenovani su predsjednik, zamjenica predsjednika i tajnica te je potvrđen prijedlog vizualnog identiteta UZ.

     Svi nazočni izrazili su zadovoljstvo osnivanjem Učeničke zadruge, posebno njezinim nazivom Kesten, koji je usko i višestruko povezan s garešničkim krajem i kao biljka ima veliki potencijal za buduće aktivnosti sekcija.


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO ILI RETRO JE IN
Margareta Miloš / datum: 14. 2. 2017. 14:42

     Danas, u ovom suvremenom tehnološkom dobu, pisanje pisama postalo je pomalo zaboravljena vještina, koja se uz to smatra staromodnim načinom komunikacije. Ipak, dobra motivacija poput ljubavi dovoljna je da se prisjetimo pisati pisma i potruditi se za svoje voljene. Tako su i naši učenici, povodom Valentinova, napisali stotinjak pisama koje su Mladi knjižničari podijelili sretnim primateljima.

    Kako ne bismo izostavili ni suvremenu tehnologiju, u prizemlju je složena prigodna instalacija uz koju su se učenici imali priliku fotografirati. Budući da se u posljednje vrijeme retro stil vraća u modu, instalacija je inspirirana starinskim spomenarima.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE 175. OBLJETNICE MATICE HRVATSKE
Margareta Miloš / datum: 10. 2. 2017. 16:32

     Danas, 10. veljače 2017., obilježavamo 175. godišnjicu osnutka jedne od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova - Matice hrvatske. U školi smo to učinili prigodnim panoom te predavanjem za učenike opće gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista u Hrvatskom domu.

     Dakle, u povodu 175. obljetnice osnutka Matice hrvatske Vijeće ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije i Ogranak Matice hrvatske u Garešnici u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ Garešnica organizirali su za sve učenike u četverogodišnjim programima predavanje i predstavljanje knjige Sanje Nikčević „Mit o Krleži“ u izdanju Matice hrvatske s ulomkom monokoreodrame Krležina Saloma/Rekvijem za mladog umjetnika u izvedbi Selme Mehić.


[OPŠIRNIJE]PONOVO SUDJELUJEMO U PROJEKTU SALLY RIDE EARTHKAM
Margareta Miloš / datum: 9. 2. 2017. 18:39

     Sally Ride EarthKAM (Earth Knowledge Acquired by Middle school students) je NASA-in edukacijski program koji učenicima, profesorima i javnosti omogućuje stjecanje spoznaja o Zemlji iz jedinstvene svemirske perspektive te uključivanje učenika u promociju i razvoj znanosti, a obuhvaćaju Zemlju i svemir, geografiju, društvene znanosti, matematiku, komunikaciju i umjetnost.

     I ove smo se godine priključili Sally Ride EarthKAM misiji koja je započela u utorak i traje do petka. Učenici od I. do IV. razreda gimnazije, zajedno s mentoricama profesoricama Batinić i Androić Hanžić, fotografiraju specifične lokacije na Zemlji (gradove, otoke, jezera, fjordove, ledenjake, atole, ušća rijeka...), u školi i kod kuće. Imaju mogućnost snimiti 500 fotografija pomoću 500 rezerviranih kodova za našu školu. Jako su zadovoljni orbitama koje ove godine prelaze preko Europe, čak i Hrvatske.

     Fotografije su već počele pristizati, a najbolje ćemo objaviti kroz desetak dana.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]INFO PLOČE I PUTOKAZI
Margareta Miloš / datum: 8. 2. 2017. 14:42

     Izvrsna suradnja naše škole s Turističkom zajednicom Sjeverna Moslavina i Poduzetničkim centrom Garešnica ostvarena je i na projektu obilježavanja II. rute tematskog turističkog puta "Stazama Graničara".

     Naši marljivi stolari su izradili info ploče i putokaze za tematski turistički put. Tri info ploče su postavljene na igralištu (kod ulaza u šumu), na Skresovima i u Dišniku, a četvrta će biti postavljena u Kapelici. Putokazi će također biti postavljeni čim se poboljšaju vremenske prilike.

Na školskom Facebook profilu, Sš August Šenoa Garešnica, pogledajte kako je tekao proces proizvodnje u školskoj stolarskoj radionici.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Margareta Miloš / datum: 7. 2. 2017. 12:34

     Danas je Dan sigurnijeg interneta. Naši su ga učenici obilježili predavanjem i rješavanjem kviza na nastavi Informatike. Detaljnije o obilježavanju pročitajte na stranicama Centra za sigurniji internet.

     Naši informatičari savjetuju:

Sve popularnije društvene mreže otvorile su vrata i prevarantima. Naime, takve nas stranice potiču na otkrivanje osobnih podataka te razmjenu informacija i fotografija putem interneta. No, treba biti na oprezu jer što više informacija otkrijete o sebi, to ste podložniji napadima i prijevarama. Savjetujemo vam da budete iznimno oprezni prilikom otkrivanja osobnih podataka, zaštite svoj identitet - za svaki račun i aplikaciju koristite drugi PIN i lozinku, ne koristite korisnička imena koja su očita i koja se lako pamte, nikada na internetu ne ostavljajte osobne podatke poput telefonskih brojeva, datuma rođenja ili osobnih podataka te redovito ažurirajte antivirusni program i postavke vatrozida na računalu.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]NASTAVLJAMO RAZMIŠLJATI ZELENO!
Margareta Miloš / datum: 6. 2. 2017. 15:51

     Ove je školske godine napravljen korak dalje u aktivnostima podizanja ekološke svijesti učenika i očuvanja okoliša. Nabavljene su kartonske kutije za stari papir koje su postavljene u sve učionice. Učenici, članovi grupe Mladi biolozi, pod mentorstvom nastavnice Martine Lebinac,  osmislili su prezentaciju i radionicu koja je u proteklih desetak dana provedena u svim razrednim odjelima. Učenici su upoznati s bitnim činjenicama vezanima uz recikliranje, a na radionicama su osmislili i izradili slogane koje su zalijepili na svoje razredne kutije.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica

Detaljnije o ekološkim aktivnostima u školi pročitajte klikom na OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]MEĐUGRADSKA SMOTRA LIDRANO 2017.
Margareta Miloš / datum: 27. 1. 2017. 18:09

     Danas, 27. siječnja 2017. godine, u Hrvatskom domu održana je smotra literarnog te dramsko-scenskog stvaralaštva LiDraNo 2017. na međugradskoj razini. Novinarskih uradaka ove godine, nažalost, nije bilo. Škole sudionice bile su Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje, Srednja škola Čazma i škola domaćin, Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica.

       


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Margareta Miloš / datum: 26. 1. 2017. 13:25

     27. siječnja 1945. godine, oslobođen je najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau te se, sukladno važnosti toga povijesnog trenutka, sutra obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, kao spomendan na sve žrtve nacističkih zločina u Europi i svijetu.

     Odavanjem počasti žrtvama holokausta izražavamo spremnost i zalaganje za borbu protiv svih oblika antisemitizma, rasizma, diskriminacije i vjerske nesnošljivosti prema drugima i drugačijima - sprečavajući da se takvi zločini više nikada i nigdje ne ponove. 

     U školi smo ovaj važan datum obilježili i postavljanjem panoa na I. katu koji su pripremile učenice IV. razreda gimnazije.


[OPŠIRNIJE]PRVI PROIZVODI SA ŠKOLSKE PRAKSE
Margareta Miloš / datum: 18. 1. 2017. 11:15

     Tijekom I. polugodišta na praktičnoj nastavi u školskoj stolarskoj radionici učenici prvog razreda stolara izradili su svoj prvi proizvod - dasku za rezanje.
 


 


[OPŠIRNIJE]UČENICI NA 20. PROSLAVI DANA GRADA
Margareta Miloš / datum: 17. 1. 2017. 16:20

     Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj danas 17. siječnja 2017. godine u Hrvatskom domu, učenica IV. razreda opće gimnazije HELENA KOMUGOVIĆ primila je ZAHVALNICU GRADA GAREŠNICE kao najbolja učenica Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica.

     GRETA UĐBINAC, sada učenica I. razreda naše opće gimnazije, također je dobila ZAHVALNICU GRADA GAREŠNICE kao najbolja učenica Osnovne škole u protekloj godini.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI PROGRAM
Margareta Miloš / datum: 23. 12. 2016. 17:25

     Naši su učenici svi toliko različiti i u isto vrijeme posebni u ovo blaženo vrijeme u godini! Pokazali su to pjesmom, recitacijama, dramskim igrama, glumom i glazbom. Tako smo tradicionalno proslavili Božić u našoj školi.

     Svima Vam od srca želimo u duši mir, u mislima radost, u srcima mladost, a u radu uspjeh. Sretan Božić i nova 2017. godina!


[OPŠIRNIJE]ANĐELI - LEPET KRILA
Margareta Miloš / datum: 19. 12. 2016. 10:01

     Jučer smo na Trgu hrvatskih branitelja uspješno okončali našu predbožićnu akciju.

     Božić je blagdan radosti, nade, dobrote, blagdan mira i zajedništva. Hvala svima koji su djelima (izradom ukrasa, volontiranjem na štandu, kupnjom, odnosno donacijom) pridonijeli da to zaista tako i bude te smo ponovo uspjeli zajednički prikupiti značajnu svotu za djecu kojoj je najpotrebnije i svojim postupcima, a ne samo riječima, pokazati pravi smisao adventa i Božića.

     Svake godine nas je sve više. Osim srednjoškolaca, akciji se ponovo pridružila Područna škola Kaniška Iva te po prvi puta Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac. Sav donirani novac prikupljen fotografiranjem, za djecu je darovao i Foto studio Focus, tako da se u konačnici skupilo 5.779,40 kn.

     Hvala svima još jedanput od srca!


[OPŠIRNIJE]PLAKETA MLADE RUKE
Margareta Miloš / datum: 16. 12. 2016. 11:28

   Učenica II. razreda frizera Karla Damjanović primila je jučer, 15. prosinca 2016. godine, u Bjelovaru prestižno priznanje - plaketu "Mlade ruke" s pisanim priznanjem Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije koje se dodjeljuje za postignute uspjehe u praktičnom i stručno-teoretskom naukovanju.

       Ovo priznanje rezultat je marljivog rada na praktičnoj nastavi koju obavlja u frizerskom salonu "Karla" pod vodstvom vlasnice Svjetlane Damjanović te u školskom frizerskom praktikumu pod vodstvom  stručne učiteljice praktične nastave Nade Despot.

         Čestitamo!

P.S. Plaketu Mlade ruke primio je još jedan, sad već bivši, naš učenik stolar Zoran Hajduković, stoga smo dvostruko ponosni!


[OPŠIRNIJE]NOVI PANOI U KABINETU FIZIKE
Margareta Miloš / datum: 15. 12. 2016. 15:39

     U sklopu nastave fizike, obilježavajući 120. obljetnicu smrti Alfreda Nobela, učenici I. razreda opće gimnazije istražili su što je Nobelova nagrada i tko su ovogodišnji dobitnici te su izradili panoe o aktualnim postignućima i ostvarenjima.

     Švedska akademija dodijelila je Nobelovu nagradu za mir, ekonomiju, književnost, fiziku, kemiju i fiziologiju ovogodišnjim laureatima 10. prosinca 2016.


[OPŠIRNIJE]VOLONTERSKA SRIJEDA
Margareta Miloš / datum: 14. 12. 2016. 15:44

     Odrađena je posljednja "Volonterska srijeda" s kojom smo se pridružili predbožićnoj akciji Udruge „Jak kao Jakov“ - "Anđeli – lepet krila". Izradili smo hrpu ukrasa i podijelili radost darivanja sebe za drugoga.

     Sada nam smo preostaje pozvati Vas u nedjelju, 18. prosinca 2016., na naš štand na Trg hrvatskih branitelja od 15.00 do 18.00 sati.

     Prikupljena sredstva bit će uplaćena za štićenike Udruge i proslijeđena djeci koja će i ovaj Božić provesti u hladnim bolesničkim sobama Dječje hematologije i onkologije KBC-a Rebro, umjesto u toplini svoga doma. 

     HVALA našoj Heleni na inicijativi i svima koji ste se odazvali!

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]JELA STARIH GRANIČARA
Margareta Miloš / datum: 14. 12. 2016. 09:50

     Aktivnostima koje provodi kroz realizaciju projekata Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice i Škola u zajednici, Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica želi prezentirati svoju djelatnost i programe, ponuditi lokalnoj zajednici svoje stručne potencijale te razvijati i proširivati strukovne, građanske, komunikacijske i poduzetničke kompetencije učenika.

     Tako je u suradnji s TZ Sjeverna Moslavina i PC Garešnica osmišljena brošura s jelima starih Graničara. Recepte je odabrala stručna učiteljica kuharstva i slastičarstva Danijela Crnjak Andri. Jela su pripremili učenici trećeg razreda kuhara Ana-Maria Balaško, Jona Biro, Marinela Bojanac, Mateo Brezovac, Antonija Fabijanac, Marijo Filipović, Franka Jurić, Zlata-Marija Krpez i Anamarija Radić, a stručna suradnica Margareta Miloš je fotografirala jela i oblikovala brošuru koja je upravo izašla iz tiska.


[OPŠIRNIJE]STRUKA JE ZAKON!
Margareta Miloš / datum: 8. 12. 2016. 18:48

     Ovoga tjedna obilježavamo Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Tako smo, nakon jučerašnjeg priloga u emisiji Korak naprijed na Krugovalu, danas održali info dan pod nazivom "Struka je zakon!" na kojem smo predstavili strukovne programe i zanimanja za koja se učenici obrazuju u Srednjoj školi "August Šenoa" Garešnica. Pripremili smo mnoštvo informacija - letke, brošure, panoe, usmene i video prezentacije, demonstracije učeničkih vještina te izložbu učeničkih radova nastalih kroz realizaciju školskih i izvannastavnih aktivnosti, programa i projekata na razini škole ili u suradnji s lokalnom zajednicom.
     Nadamo se da su učenici osnovne škole, koji su nas posjetili u Školsko-sportskoj dvorani, stekli uvid u prednosti koje pruža strukovno obrazovanje i osposobljavanje, ali i da su naši učenici, koji su sudjelovali u realizaciji svih današnjih aktivnosti, dobili dodatnu motivaciju i poticaj za izvrsnost i što bolju pripremu za tržište rada.

#EUVocationalSkills

#DiscoverYourTalent

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STRUKA JE ZAKON!
Margareta Miloš / datum: 5. 12. 2016. 17:09

     Danas je započeo Europski tjedan strukovnog obrazovanja 2016. Tim povodom, naši će strukovni programi biti predstavljeni u srijedu, 7. prosinca 2016., na Krugovalnoj postaji Garešnica u emisiji Korak naprijed, koja se emitira u 12.20 sati (repriza je navečer u 21.00 sat) te u četvrtak, 8. prosinca 2016., kada će naši učenici predstaviti strukovne programe i zanimanja za koja se obrazuju putem informativnih letaka i brošura, izložbe svojih radova i demonstracija znanja i vještina u vremenu od 10.00 do 16.00 sati u Školsko-sportskoj dvorani. Osnovnoškolci, upoznajte prednosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje u našoj školi. Dođite i otkrijte svoje talente!

     Poštovani roditelji, dragi osnovnoškolci, cijenjeno građanstvo, radujemo se Vašem dolasku!

#EUVocationalSkills

#DiscoverYourTalent


[OPŠIRNIJE]RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA "THE RECYCLING SEPTEMBER IN NATURA 2000 AREA"
Margareta Miloš / datum: 2. 12. 2016. 17:39

     Danas je na galeriji škole održana radionica u sklopu projekta "The Recycling September in Natura 2000 Area" koju su vodile predstavnice Socijalne zadruge "Pružimo ruke" iz Bjelovara. Po dvoje učenika predstavnika svih razrednih odjela od 10 do 12 sati izrađivali su prigodne božićne ukrase od već korištenih predmeta i materijala.

     Cilj radionice bio je povećati osviještenost i educirati učenike o mogućoj ponovnoj upotrebi predmeta i materijala u kućanstvima ili na poslu te na taj način smanjiti ogromne količine otpada koje se svakodnevno stvaraju. Ako svi zajedno povećamo razinu recikliranja, direktno možemo utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]KORELACIJA - RIM
Margareta Miloš / datum: 28. 11. 2016. 11:00

     Prošloga tjedna održana je još jedna zanimljiva korelacija nastave povijesti kulturne baštine, kuharstva i ugostiteljskog posluživanja, tema korelacije bio je stari Rim.

     Učenici III. razreda kuhara i III. razreda konobara, pod mentorstvom nastavnika: Majane Štor, Dominika Ptičara i Hrvoja Milinkovića, stekli su detaljniji uvid u rimski način života te rimsku kulturu i gastronomiju. Osim predavanja, u praktičnom dijelu su pripremili i degustirali neka od klasičnih rimskih jela i pića.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 25. 11. 2016. 09:41

     Predstavnik Libertasa međunarodnog sveučilišta predstavio je jučer, učenicima završnih razreda u četverogodišnjim programima, mogućnosti nastavka školovanja na sveučilišnim i stručnim studijima koje nudi u okviru svoja četiri fakulteta i Poslovne škole.


[OPŠIRNIJE]NASTUP GRUPE M18
Margareta Miloš / datum: 23. 11. 2016. 11:00

     M18 je međunarodna grupa koja se bavi razlilčitim vrstama umjetnosti kao što su glazba, ples, multimedija i gluma. U našoj školi su nastupili 10. studenoga 2016. pod velikim odmorom u prijepodnevnoj smjeni, pozivajući učenike i profesore na predstavu koja će se održati večeras 23. XI. i sutra 24. XI. u kino dvorani u Kutini.

     U grupi pleše, odnosno nastupa i nekolicina učenika naše škole, stoga tko može, neka se otputi večeras ili sutra navečer do Kutine. Zaista su izvrsni!

    


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 22. 11. 2016. 15:36

     Predstavnici MORH-a predstavili su danas, učenicima završnih razreda u četverogodišnjim programima, program "POSTANI KADET ORUŽANIH SNAGA RH" te mogućnosti nastavka školovanja u okviru sveučilišnih studijskih programa na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu.


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA
Margareta Miloš / datum: 22. 11. 2016. 15:15

     Sedamnaest učenika, predstavnika svih obrazovnih programa naše škole,  sudjelovalo je, u četvrtak 17. studenoga 2016. godine, na drugom Međunarodnom danu srednjoškolaca u Daruvaru. Učenici su se družili s kolegama srednjoškolcima iz cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, sudjelovali su na radionicama te su predstavili svoje programe/zanimanja putem informativnih letaka i vlastitih uradaka, u čemu su se posebno istaknuli stolari, instalateri grijanja i klimatizacije, ugostitelji i frizeri.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]POLUDNEVNI POSJET ZAGREBU
Margareta Miloš / datum: 21. 11. 2016. 18:58

     U petak poslijepodne svi učenici završnih razreda u trogodišnjim programima išli su u poludnevni posjet Zagrebu. Obišli su centar grada, a navečer su gledali predstavu "Gospoda Glembajevi" u Hrvatskom narodnom kazalištu. Vrlo zadovoljni su se vratili i učenici i nastavnici, koji su imali samo riječi pohvale.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica

 


[OPŠIRNIJE]VUKOVAR - MJESTO POSEBNOG PIJETETA
Margareta Miloš / datum: 21. 11. 2016. 10:29

    Danas smo svi s tobom, ponosni Grade, danas smo svi jedno: jedan dah, jedno srce, jedan um, jedne usne s kojih silazi jedan uzdah: V u k o v a r !

 

     Naši su učenici u petak posjetili GRAD HEROJ, fotografije s puta pogledajte klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
Margareta Miloš / datum: 18. 11. 2016. 08:52

     U suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije i ove je godine provedeno natjecanje učenika svih drugih razreda srednjih škola u poznavanja povijesti nastanka neovisne hrvatske države (1989. - 1998.) i Domovinskog rata (1990. - 1996.) pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“.

     Zahvaljujući dobrim rezultatima, učenici drugog razreda opće gimnazije, kuhara i stolara te predstavnici ostalih drugih razreda naše škole nagrađeni su studijskim putovanjem u GRAD HEROJ VUKOVAR.

     Uz postavljanje izložbe, pridružili smo se akciji "I U MOJOJ ŠKOLI VUKOVAR SVIJETLI".


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE ZA INSTALATERE GRIJANJA I KLIMATIZACIJE
Margareta Miloš / datum: 17. 11. 2016. 10:36

     Jučer su za sve učenike u programu instalatera grijanja i klimatizacije predstavnice Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu održale predavanje i projekciju video materijala o zaštiti na radu koja je vrlo važna za njihovo zanimanje.


[OPŠIRNIJE]VOLONTERSKA SRIJEDA
Margareta Miloš / datum: 16. 11. 2016. 21:04

     I ove godine nastavljamo s "Volonterskom srijedom" kojom se pridružujemo predbožićnoj akciji Udruge "Jak kao Jakov" za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti koja se liječe na Dječjoj hematologiji i onkologiji KBC-a Rebro.

     Idućih pet srijeda od 13.00 do 15.30 sati na galeriji ispred knjižnice izrađivat ćemo kuglice i ukrase koji će se prodavati na Božićnom sajmu koji se svake godine tradicionalno održava na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici.

     Prikupljena sredstva ponovo će biti uplaćena na račun Udruge i proslijeđena djeci koja će i ovaj Božić provesti u hladnim bolesničkim sobama umjesto u toplini svoga doma. 


[OPŠIRNIJE]OSNIVANJE UČENIČKE ZADRUGE
Margareta Miloš / datum: 15. 11. 2016. 15:47

     Nastavljaju se pripreme za osnivanje Učeničke zadruge. Privremeni zadružni odbor i nastavnici, potencijalni voditelji sekcija, danas su nastavili intenzivno raditi na osmišljavanju sekcija i aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]POSJET "RIBICA" ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Margareta Miloš / datum: 11. 11. 2016. 12:06

     Nastavljena je izvrsna suradnja škole, odnosno školske knjižnice s Dječjim vrtićem "Maslačak". Rano poticanje čitanja iznimno je važno za razvoj pamćenja, komunikacijskih vještina, međuljudskih odnosa, mašte, kreativnosti... Stoga su danas školsku knjižnicu posjetile "Ribice", najstarija vrtićka skupina, s tetama Dajanom i Vesnom.
      Hvala mladim knjižničarima Karli, Niki, Ivanu, Tinu, Annabeli Natali, Lari, Luciji, Mihaeli i Patriciji na trudu i pomoći u pripremi i realizaciji susreta.
     Bilo nam je zadovoljstvo družiti se s ovako važnim gostima, jer: "Djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle."

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN ZNANOSTI ZA MIR I RAZVOJ
Margareta Miloš / datum: 10. 11. 2016. 18:28

     UNESCO je 2001. godine proglasio 10. studenoga Svjetskim danom znanosti za mir i razvoj. Obilježavanjem ovoga dana u našoj školi, informativnim prikazom trenutno ključnih zanimanja koja znanstveno pridonose miru i razvoju, želimo povećati učeničko razumijevanje prirodnih znanosti i matematike te ih tako dodatno zainteresirati za ta područja.


[OPŠIRNIJE]IZRADA PUTOKAZA
Margareta Miloš / datum: 4. 11. 2016. 13:03

     U suradnji s Turističkom zajednicom Sjeverna Moslavina i Poduzetničkim centrom Garešnica, učenici stolari marljivo izrađuju putokaze za tematski turistički put "Stazama Graničara".

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 31. 10. 2016. 13:46

     U četvratk i petak je održano predstavljanje Valamar Rivijere te Plave lagune i Istraturista. Prezentacijama se odazvalo sedamdesetak učenika završnih razreda ugostiteljskih zanimanja i njihovih roditelja koji su upoznati s mogućnostima stipendiranja, stručnog usavršavanja i zapošljavanja u navedenim poduzećima.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]PROTUPOŽARNA VJEŽBA
Margareta Miloš / datum: 31. 10. 2016. 13:32

     U petak, 28. listopada 2016. godine, je održana protupožarna vježba prijepodne s učenicima koji pohađaju nastavu u prvoj smjeni, a poslijepodne s učenicima u drugoj smjeni.

     Sve je proteklo u redu!


[OPŠIRNIJE]ZAHVALNICA JVP GAREŠNICA
Margareta Miloš / datum: 25. 10. 2016. 14:04

     Povodom 30. godišnjice rada i postojanja, na Svečanoj sjednici održanoj 21. listopada 2016. godine u Hrvatskom domu, Javna vatrogasna postrojba Garešnica dodijelila je Srednjoj školi "August Šenoa" Garešnica zahvalnicu za doprinos i potporu vatrogastvu.

     Zahvaljujemo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Garešnica na izvrsnoj suradnji i čestitamo na postignutim rezultatima tijekom trideset godina rada i postojanja!

 


[OPŠIRNIJE]PROGRAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE I INFORMIRANJA
Margareta Miloš / datum: 21. 10. 2016. 10:50

     U sklopu programa profesionalne orijentacije i informiranja učenika završnih razreda, idućega tjedna u školi ćemo imati dva važna posjeta.

     U četvrtak, 27. listopada 2016., za sve zaintersirane učenike i roditelje II. i III. razreda kuhara i konobara te III. i IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista, u 17.00 sati u učionici br. 9, bit će održano predstavljanje Valamar Rivijere koja nudi stipendiranje učenika, učeničku praksu – ljetnu te zapošljavanje i razvoj karijere stipendista.

     U petak, 28. listopada 2016., za sve zaintersirane učenike završnih razreda ugostiteljskih zanimanja i njihove roditelje bit će predstavljene mogućnosti stipendiranja, stručnog usavršavanja i zapošljavanja u Plavoj laguni Poreč ili Istraturistu Umag odmah po završetku školovanja. Predavanje će se održati u 14.00 sati u učionici br. 9.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO DAN KUHARA
Margareta Miloš / datum: 20. 10. 2016. 10:58

     Međunarodni dan kuhara obilježava se svake godine 20. listopada. Toga dana kuhari širom svijeta slave i promiču svoju struku te odaju priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu.

     Tako su i naši učenici I. razreda kuhara, s razrednicom Đurđom Lauš, uredili razredni pano na kojem je opisano njihovo zanimanje i prikazana radna odjeća, a učenici III. razreda kuhara, pod mentorstvom stručne učiteljice Danijele Crnjak Andri, obilježili su svoj dan spravljanjem jela internacionalne kuhinje.

     Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO DAN KRAVATE
Margareta Miloš / datum: 18. 10. 2016. 19:30

     Kravata - simbol otmjenosti, kulture odijevanja i samosvijesti te ljudskoga dostojanstva, slobode, ali i odgovornosti, hrvatskoga je porijekla, a svoje korijene ima u rupcima zavezanima u čvor koje su hrvatski vojnici nosili u 17. stoljeću.

     Odjenuvši kravate i marame, i ove smo se godine pridružili proslavi 18. listopada - Dana kravate te promoviranju kravate kao medija, ali i hrvatskoga identiteta općenito; ostvarili smo simboličku komunikaciju unutar školske zajednice, a putem ovoga portala želimo poslati poruku zajedništva i široj javnosti.

     Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]SIGURNA VOŽNJA MOTOCIKLOM
Margareta Miloš / datum: 12. 10. 2016. 11:42

     Jučer je ispred  naše Školsko-sportske dvorane provedena edukacija svih učenika završnih razreda o sigurnoj vožnji motociklom, koju je inicirao i realizirao Moto klub Bjelovar. U sklopu edukacije, kao dio programa Građanskog odgoja,  učenici su imali predavanje, a sve kako bi mogli biti odgovorni sudionici u prometu.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN TURIZMA
Margareta Miloš / datum: 1. 10. 2016. 23:05

     Obilježili smo Svjetski dan turizma, u suradnji s Hotelom Garić iz Garešnice, predstavljanjem projekta „Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice“, kojim se u školi bavimo već četvrtu školsku godinu.

     Sinoć je predstavljen projekt općenito s naglaskom na povijesni i umjetnički dio, uz degustaciju jela osmišljenih u sklopu Garićgradske gastro ponude (lovački i tradicionalni meni) i koktela inspiriranih legendama s Garić-grada.

     Večeras su učenici gimnazijalci predstavili životopise, a ugostitelji ideje i turističke proizvode  vezane uz poznate osobe rođene u Garešnici. To su učenički radovi inspirirani životom Mikea Vucelića i njegovim radom u NASA-inom svemirskom programu – svemirske koktele i svemirska jela od krumpira (biljke koja je prva uzgojena u svemiru), a sve uz glazbu Ive Robića te slike s nedavno održane likovne kolonije „Garešnica očima Ive Robića“

     Predstavljanjem rezultata dosadašnjeg rada, koje nudimo kao gotov turistički proizvod svima zainteresiranima, željeli smo proširiti suradnju sa sadašnjim partnerima – Gradom Garešnicom, TZ Sjeverna Moslavina, Poduzetničkim centrom Garešnica, Općinom Hercegovac i Općinom Berek te uspostaviti suradnju s potencijalnim budućim partnerima, pogotovo kada osnujemo Učeničku zadrugu.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica

 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG DANA
Margareta Miloš / datum: 28. 9. 2016. 11:41

     Tjelesna neaktivnost četvrti je po redu globalni čimbenik rizika smrti, a njen udio u Europi procjenjuje se na 500 000 smrtnih slučajeva godišnje.

     Europski školski sportski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006. vrlo uspješno organizira Mađarski školski sportski savez.

     I naša škola se pridružuje obilježavanju Europskog školskog sportskog dana, u petak 30. rujna 2016. Osim aktivnosti koje će se odvijati u sklopu nastave Tjelesne i zdravstvene kulture, pozivamo sve učenike da se pridruže inicijativi te u petak dođu u školu biciklom ili na rolama.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN TURIZMA
Margareta Miloš / datum: 27. 9. 2016. 15:50

     Obilježavanje Svjetskog dana turizma ove će se školske godine održati 30. rujna (petak) i 1. listopada (subota) 2016. godine u Hotelu Garić u Garešnici, obje večeri s početkom u 19.00 sati, predstavljanjem našeg školskog projekta „Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice“.


[OPŠIRNIJE]OGRANAK MH NAGRADIO NAŠE UČENICE
Margareta Miloš / datum: 20. 9. 2016. 21:28

     Ogranak Matice hrvatske u Garešnici organizirao je, u petak 16. rujna 2016., Susret mladih literarnih i likovnih stvaratelja osnovnih i srednje škole našega užeg zavičaja koji su nagrađeni na trećem natječaju "S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore". Među njima su bile i četiri naše učenice.

     Sara Hinić iz III.G, pod mentorstvom Nataše Štandar, nagrađena je za likovni uradak - crtež breze, Andrea Kozić iz II.H, pod mentorstvom Ankice Kermeci, nagrađena je za literarni uradak "Bijeg u djetinjstvo", a Marina Duk i Božica Kos iz III.G također su nagrađene za litararne uratke "Dom se nalazi ondje gdje se nalazi srce" i "Moslavina", mentorica im je Nataša Štandar.

Čestitamo!!!


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2016./2017.
Margareta Miloš / datum: 1. 9. 2016. 11:58

     Poštovani učenici i roditelji,

nastavna godina 2016./2017. počinje u ponedjeljak 5. rujna 2016. godine.

     Svi razredni odjeli prvi sat imaju sat razrednika, prema rasporedu navedenom u tablici, i nakon toga odmah nastavljaju s redovnom nastavom, prema rasporedu koji će dobiti od razrednika na prvom satu.

     Useljenje u Učenički dom počinje također u ponedjeljak 5. rujna 2016. godine od 7.00 sati.

     Dobrodošli natrag u školske klupe!


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVALI SMO NA DANIMA KRUMPIRA
Margareta Miloš / datum: 27. 8. 2016. 20:14

     Danas smo se na Danima krumpira 2016. u Hercegovcu predstavili s našim ugostiteljskim programima. Stručna učiteljica kuharstva i slastičarstva Danijela Crnjak Andri osmislila je tri jela s krumpirom: Neobičnu pitu, Puding od krumpira i Slane stošce za mali odmor, koje je uz njeno mentorstvo pripremila učenica, od jeseni drugog razreda kuhara, Elizabeta Sabo. Posluživati su joj pomogli učenici turističko-hotelijerskih komercijalista Dora Herceg i Bruno Varga. Za posjetitelje smo, osim degustacije, pripremili i recepte te informativni letak o krumpiru.

     Pozitivne reakcije i pohvale kušača izvrsna su motivacija za daljnji rad.

     Svi oni koji nisu bili u Hercegovcu, a žele isprobati nešto novo s krumpirom, recepte mogu pročitati/preuzeti klikom OVDJE!

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]OSNIVANJE UČENIČKE ZADRUGE
Margareta Miloš / datum: 7. 7. 2016. 09:28

     Svake školske godine, u okviru e-Kvalitete, raspravlja se i radi na unapređenju rada Škole. U svibnju smo posjetili Srednju školu Marka Marulića u Slatini koja ima učeničku zadrugu te smo razgovarali o njihovim iskustvima i mogućnostima suradnje, a ovih dana započele su aktivnosti oko osnivanja učeničke zadruge i u našoj školi.

Vijest o posjetu Slatini možete pogledati klikom ovdje.


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA "SUSRETI"
Margareta Miloš / datum: 4. 7. 2016. 09:11

     Još jednom smo ostvarili izvrsnu suradnju s Ogrankom Matice hrvatske u Garešnici. Čast nam je što smo imali priliku ugostiti likovne uratke umjetnika iz pet ogranaka Matice hrvatske te garešničke glazbene osnovnoškolce i naše zavičajne pjesnike. Bila je to divna večer provedena uz glazbu, poetsku riječ, likovni umjetnički izraz i druženje. Ponovila se!

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA "SUSRETI"
Margareta Miloš / datum: 28. 6. 2016. 13:49

     Čast nam je pozvati Vas na otvorenje 17. izložbe likovnih radova SUSRETI ogranaka Matice hrvatske Samobor, Sv. Nedjelja, Jastrebarsko, Garešnica i Zaprešić u četvrtak 30. lipnja 2016. godine u 19.00 sati u predvorje Škole, koje organizira Ogranak Matice hrvatske u Garešnici.

Program otvorenja:

Proslov domaćina uz prigodni glazbeni i poetski program

Uvodna riječ: Željko Nemec, prof.

Izložba je otvorena od 30. lipnja do 15. srpnja 2016.


[OPŠIRNIJE]OSKAR ZNANJA 2016.
Margareta Miloš / datum: 17. 6. 2016. 11:08

     Sretni smo i ponosni što su naši učenici stolari izradom postolja, koje su učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sjajno nadogradili, pridonijeli ovom važnom događaju.

     Jučer su državni prvaci na natjecanjima u znanju i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu primili svoje Oskare znanja, a danas će ih, u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, primiti učenici i studenti glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

     Čestitamo svim dobitnicima!!!

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]STIGLA SU UVJERENJA O POLOŽENIM POMOĆNIČKIM ISPITIMA
Margareta Miloš / datum: 14. 6. 2016. 09:43

     Učenici koji su prošle školske godine (2014./2015.) položili pomoćnički ispit mogu doći u školu, radnim danom od 8 do 14 sati u prijemnu kancelariju, podići svoje uvjerenje o položenom pomoćničkom ispitu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA PUTNICIMA
Margareta Miloš / datum: 13. 6. 2016. 10:30

     Učenici koji nisu dostavili tražene podatke u zadanom roku, a u prethodnoj školskoj godini ostvarivali su pravo na prijevoz sukladno Odluci Vlade, moći će podatke unijeti prilikom ponovnog otvaranja aplikacije prije početka školske godine, kada će podatke unositi učenici koji će u rujnu upisati prvi razred srednje škole.

     Također, učenicima koji su unijeli neispravne podatke ili kod kojih je došlo do promjena, prije početka školske godine, bit će omogućen ponovan unos.

     O novom ciklusu unosa podataka bit ćete pravovremeno obaviješteni.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA
Margareta Miloš / datum: 5. 6. 2016. 11:37

     Svjetskim danom zaštite okoliša želi se potaknuti ljude da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvitka te preuzmu odgovornost za očuvanje planeta.

     Naglim industrijskim razvojem i ispuštanjem raznih štetnih tvari u okoliš oštećen je ozonski sloj i stvoren efekt staklenika, što dovodi do globalnog zatopljenja i velikih prirodnih katastrofa (potresa, poplava, suša...). Korištenjem obnovljivih izvora energije i energetski učinkovitih sustava smanjujemo emisiju štetnih plinova i čuvamo okoliš.

     Naši učenici, instalateri grijanja i klimatizacije, već nekoliko godina sudjeluju u projektu "Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost". Kroz projekt upoznaju, montiraju i održavaju sustave obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, kako bi nakon završetka obrazovanja bili što spremniji za tržište rada, na kojem za ovo deficitarno zanimanje postoje velike potrebe.


[OPŠIRNIJE]IZRADA POSTOLJA OSKARA ZNANJA
Margareta Miloš / datum: 2. 6. 2016. 15:42

     Danas je isporučeno 720 postolja za Oskar znanja!

     Postolja su izradili naši učenici stolari pod mentorstvom nastavnika Gorana Krušića i Nikole Pleše, a drugi dio kipića izradit će učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

     Oskar znanja je nagrada koju Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje najboljim učenicima u Republici Hrvatskoj. Ove godine su planirane su dvije svečane dodjele Oskara znanja. Dodjela za učenike državne prvake na natjecanjima u znanju i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 16. lipnja 2016. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati. Sljedećeg dana, 17. lipnja 2016. godine u 12 sati, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.


[OPŠIRNIJE]PRIJEVOZ UČENIKA - VAŽNO!
Margareta Miloš / datum: 30. 5. 2016. 13:22

     Molimo sve učenike putnike, uključujući i završne razrede, koji su ove školske godine - 2015./2016. ostvarili pravo na sufinancirani, odnosno financirani prijevoz da do 10. lipnja 2016. unesu tražene podatke u Sustav prijevoz učenika i dostave ih županijskom Upravnom odjelu, prema dopisu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, jer u suprotnom to pravo više neće moći ostvarivati.

     Prijavu i unos podataka mogu i moraju napraviti učenici sami, uz pomoć AAI korisničkog računa. Detaljne informacije i upute o tome što i kako treba učiniti otvorite klikom OVDJE i OVDJE!


[OPŠIRNIJE]DAN MATURANATA 2016.
Margareta Miloš / datum: 17. 5. 2016. 13:12

     Naši su se maturanti, njih 137, danas oprostili od školskih klupa uz prigodne igre, sportske aktivnosti i oproštajni program ispred školsko-sportske dvorane.

     Svima želimo puno sreće i uspjeha na obranama završnih radova i ispitima državne mature te u daljnjem školovanju, odnosno traženju zaposlenja!

     Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]"PRVI ZA HRVATSKU 2016"
Margareta Miloš / datum: 13. 5. 2016. 10:56

     Završni dan natjecanja najspremnijih pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, s prigodnim programom i proglašenjem pobjednika „Prvi za Hrvatsku 2016“, održan je jučer na igralištu Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje.

     Želja organizatora je bila što bolje i iscrpnije prikazati sve posebnosti vojne službe u OSRH te istaknuti važnost i ulogu vojnog poziva za pojedinca i hrvatsko društvo u cjelini, stoga su događaju nazočili i naši učenici (njih 51) iz prvih, drugih i trećih razreda, voditelji su bili pedagoginja Ivanka Bosilj i odgajatelj Neven Ražov.

     Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]GASTROFLORA 2016.
Margareta Miloš / datum: 9. 5. 2016. 11:25

     Jučer su na GastroFlori naši učenici, zajedno sa svojim mentorima, sudjelovali na Festivalu meda u prijepodnevnim satima prezentirajući kolače, limunadu i jela s medom koje su pripremili učenici I. i II. razreda kuhara, a poslijepodne su učenici III. razreda predstavili Svemirske koktele, koje su osmislili učenici II., III. i IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista prema životnoj priči Mikea Vucelića.
     Zahvaljujemo svima na trudu i izvrsnoj prezentaciji.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA
Margareta Miloš / datum: 6. 5. 2016. 23:22

     Zahvaljujemo svim osnovnoškolcima, roditeljima i građanima koji su nas danas posjetili i vidjeli dio školskih aktivnosti.
     Također, hvala i svim našim učenicima i nastavnicima na vrlo uspješnoj prezentaciji zajedničkoga rada.

Fotografije pogledajte na Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica


[OPŠIRNIJE]DAN OTVORENIH VRATA
Margareta Miloš / datum: 5. 5. 2016. 10:15

     Poštovani učenici, roditelji i sugrađani,

pozivamo Vas na Dan otvorenih vrata Srednje škole "August Šenoa" Garešnica, sutra 6. svibnja 2016. godine.

Vrata Škole u Kolodvorskoj 6, Učeničkog doma u Kolodvorskoj 33, Školskih radionica u Kolodvorskoj 27 i Školsko-sportske dvorane u Ulici Petra Svačića 11g otvorena su za sve zainteresirane od 9 do 16 sati.

     S radošću Vas očekujemo!


[OPŠIRNIJE]BARBARA OPET IZVRSNA NA DRŽAVNOM NATJECANJU
Margareta Miloš / datum: 2. 5. 2016. 08:54

     Barbara Havliček, učenica II. razreda opće gimnazije, vratila se s Državnog natjecanja iz povijesti, koje je održano u Vinkovcima od 25. do 27. travnja 2016. godine, s osvojenim 4. mjestom.

     Čestitamo  našoj Barbari i njenoj mentorici Milki Prodanić na zalaganju i uspjehu!


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE AKADEMIKA VLADIMIRA PAARA
Margareta Miloš / datum: 27. 4. 2016. 16:42

     Danas je, na galeriji, predavanje na temu „Fizika – kraljica znanosti“ učenicima gimnazijskih razreda održao naš ugledni akademik, dobitnik dviju državnih nagrada: za značajno znanstveno otkriće i za popularizaciju znanosti, Vladimir Paar.   

     Predavanje je započeo teorijom velikog praska, a nastavio propitivanjem kako to da se život razvio iz početnog svemira ispunjenog samo atomima vodika i helija, kako se iz ogromnog broja mogućnosti realizirala kombinacija aminokiselina i nukleotida važnih za život te kako je u suštini svih fizikalnih zakona apstraktna matematička ljepota i simetrija.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE
Margareta Miloš / datum: 26. 4. 2016. 15:55

     Svjetski dan obnovljivih izvora energije obilježava se 26. travnja s ciljem osvještavanja potrebe za istraživanjem i primjenom obnovljivih izvora energije (energije vjetra, sunca, vodotokova, biomase i geotermelne energije), ali i da se ukaže na ograničenost i problematičnost primjene neobnovljivih izvora i atomske energije.

     Povećanjem udjela obnovljivih izvora energije, na tržištu rada raste potreba za instalaterima grijanja i klimatizacije.

     Naši učenici instalateri grijanja i klimatizacije na stručno-teorijskoj i praktičnoj nastavi u školskoj radionici upoznaju sustave obnovljivih izvora energije kroz izradu tehničke dokumentacije, montažu, praćenje sustava u radu te njihovo održavanje.

    


[OPŠIRNIJE]KOLEKTIVNO STRUČNO USAVRŠAVANJE
Margareta Miloš / datum: 7. 4. 2016. 14:27

     Profesor rehabilitator Darko Kobetić, renomirani stručnjak u području inkluzije i osnivač Centra znanja PROFECTUS, održao je jučer članovima Nastavničkog i Odgajateljskog vijeća predavanje na temu emocionalnog razvoja i vrednovanja i ocjenjivanja učenika s teškoćama.

     Tijekom predavanja osvijestili smo mnoštvo činjenica i problema, a predavač je kvalitetnim, kreativnim, životnim i inspirurajućim primjerima, uputama i savjetima pridonio razvoju kompetencija nastavnika i odgajatelja za rad s učenicima s teškoćama.


[OPŠIRNIJE]NASTAVAK PROJEKTA "BUDI SVOJ"
Margareta Miloš / datum: 7. 4. 2016. 14:07

     Nastavljena je realizacija projekta „Budi svoj“ koji predstavlja preventivni program usmjeren na sprečavanje razvoja svih vrsta ovisnosti među mladima.

    U okviru projektnih aktivnosti, jučer je profesorica psihologije Renata Hunjadi - Brzović održala tri radionice, svaku u trajanju od dva školska sata, sa svim učenicima prvih razreda, koji su zbog brojnosti bili podijeljeni u tri grupe.

     Radionica s roditeljima učenika prvih razreda će se održati u petak, 8. travnja 2016., od 16.00 do 17.30 sati u učionici br. 9.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKA IZ ZRAKA
Margareta Miloš / datum: 4. 4. 2016. 14:26

     Edukativna izložba plakata „Hrvatska iz zraka“ sastavljena je od 30 fotografija  koje  na inovativan način prikazuju prirodne ljepote, te materijalnu i nematerijalnu baštinu Republike Hrvatske, imaju veliku edukativnu vrijednost u području geografije, povijesti, razvoja, kulture te u pogledu promicanja važnosti zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti.

     Izložba je postavljena u prizemlju i na prvom katu škole. Svi razredni odjeli će obići izložbu pod satovima razrednika.

     S obzirom na njenu edukativnu vrijednost, u obilazak izložbe smo pozvali i naše vrtićance i osnovnoškolce, a 6. svibnja, na Dan otvorenih vrata škole, izložbu će moći vidjeti i svi zainteresirani građani.


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNI USKRSNI SAJAM
Margareta Miloš / datum: 23. 3. 2016. 11:22

     ZAHVALJUJEMO svima koji su danas na humanitarnom Uskrsnom sajmu izabrali nešto za sebe i svoje najbliže na našem štandu i time izravno donirali novac, koji će biti proslijeđen putem Udruge "Jak kao Jakov", djeci oboljeloj od malignih bolesti.
     POZIVAMO sve one koji još nisu i one koji žele opet pomoći na naš štand u petak, 25. ožujka 2016., od 10.00 do 12.00 sati (za vrijeme podjele pisanica i ribica na Trgu hrvatskih branitelja), kada će opet moći donirati novac za djecu kojoj je pomoć najpotrebnija.


[OPŠIRNIJE]VOLONTERSKA SRIJEDA
Margareta Miloš / datum: 16. 3. 2016. 19:09

     Završila je preduskrsna akcija "Volonterska srijeda". Učenici su opet izradili hrpu ukrasa i pokazali humanost na djelu, a priču o našoj Heleni i akciji koju je pokrenula snimila je danas novinarka HRT-a Suzana Balen.

     Pozivamo sve građane na humanitarni Uskrsni sajam, koji će se održati 22. ožujka 2016. na Trgu hrvatskih branitelja od 10.00 - 12.00 sati, da svojim prilogom podrže našu akciju i pomognu djeci koja se liječe na Dječjoj hematologiji i onkologiji KBC-a Rebro.


[OPŠIRNIJE]AKTIVNOSTI
Margareta Miloš / datum: 15. 3. 2016. 22:58

     Prošli petak bio je prepun događanja: gimnazijalci i hotelijeri su bili na cjelodnevnoj izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu, frizeri na Danima ljepote na Zagrebačkom Velesajmu, a ugostitelji na regionalnom natjecanju Gastro 2016. na kojem je, u iznimno jakoj konkurenciji, Mateja Crkvenac u disciplini Posluživanje menu-a osvojila 4. mjesto, Karlo Žanić u disciplini Pripremanje barskih mješavina osvojio je 5. mjesto, a Ivan Starčević u disciplini Pripremanje menu-a 12. mjesto.


[OPŠIRNIJE]DAN BROJA PI
Margareta Miloš / datum: 14. 3. 2016. 13:27

     Obilježili smo Dan broja pi. Ova zanimljiva matematička konstanta predmet je fascinacije već stoljećima. Bio je inspiracija filmu, pjesmi, parfemu..., a mi smo danas na trenutak postali dijelom njegovih decimala.


[OPŠIRNIJE]NASTAVAK PROJEKTA "ZDRAV ZA 5"
Margareta Miloš / datum: 9. 3. 2016. 15:23

     Policijska službenica za prevenciju PU Bjelovarsko-bilogorske Suzana Gavranović jučer je održala predavanje za sve učenike trećih razreda, u dvije grupe, na temu prevencije ovisnosti i zloporabe droga.


[OPŠIRNIJE]NASTAVLJA SE POBJEDNIČKI NIZ IZ POVIJESTI
Margareta Miloš / datum: 8. 3. 2016. 15:50

     Danas je na Županijskom natjecanju iz povijesti Barbara Havliček, učenica II. razreda opće gimnazije, nastavila obiteljsku tradiciju i osvojila 1. mjesto, a Jakov Marenić, učenik I. razreda opće gimnazije, 2. mjesto.

     Nastavak je to dugogodišnjeg niza izvrsnih rezultata učenika na natjecanjima iz povijesti pod mentorstvom profesorice Milke Prodanić.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]ISTAKNUTI REZULTATI SA ŽUPANIJSKIH NATJECANJA
Margareta Miloš / datum: 7. 3. 2016. 17:38

     U protekla dva tjedna održano je nekoliko županijskih natjecanja, izdvajamo istaknute rezulatate:

Engleski jezik - Sara Klobučar, IV. H - 3. mjesto

Njemački jezik - Karolina Tuđan, IV. H - 2. mjesto

Geografija - Jakov Marenić, I. G - 3. mjesto

                                                    - Leon Kuserbanj, III. G - 3. mjesto

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima!


[OPŠIRNIJE]NASTAVAK AKCIJE "VOLONTERSKA SRIJEDA"
Margareta Miloš / datum: 7. 3. 2016. 14:18

     Nastavljamo s akcijom za štićenike Udruge "Jak kao Jakov" oboljele od malignih bolesti, koji se liječe na Dječjoj hematologiji i onkologiji KBC-a Rebro.

     Pozivamo sve učenike i nastavnike, koji žele odvojiti dio svoga slobodnog vremena za ovaj plemeniti cilj, neka nam se pridruže.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA
Margareta Miloš / datum: 3. 3. 2016. 16:23

     Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika održano je jučer, 2. ožujka 2016. godine, u našoj školi. Sudjelovala su 23 učenika iz Gimnazije Bjelovar, Medicinske škole Bjelovar, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar,  Ekonomske i turističke škole Daruvar i Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA LIDRANO 2016.
Margareta Miloš / datum: 1. 3. 2016. 21:06

    Županijska smotra LiDraNo 2016. održana je danas, 1. ožujka 2016. godine, u Hrvatskom domu te u Školsko-sportskoj dvorani. Učenici 8 srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije predstavili su se svojom darovitošću, osobnošću i stvaralaštvom kojim njeguju hrvatski jezik i promiču literarni, dramski i novinarski izraz.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "ZDRAV ZA 5"
Margareta Miloš / datum: 26. 2. 2016. 21:41

    Sve učenike prvih razreda, u sklopu projekta "Zdrav za 5", policijska službenica za prevenciju PU Bjelovarsko-bilogorske upoznala je s opasnostima i posljedicama konzumacije opojnih sredstava kroz prekršajne i kaznene odredbe zakonskih i podzakonskih akata.


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Margareta Miloš / datum: 24. 2. 2016. 09:38

     Pridružili smo se obilježavanju Dana ružičastih majica, programu prevencije vršnjačkoga nasilja, koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje ovoga dana u Hrvatskoj je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "BUDI SVOJ"
Margareta Miloš / datum: 23. 2. 2016. 15:39

     I ove smo se školske godine uključili u projekt "Budi svoj". Danas je, za početak, Vijeću učenika predavanje održao Željko Pavleković, predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva, na temu Prezentacija konstruktivnih mogućnosti provođenja slobodnog vremena - poticanje mladih na uključivanje u različite kreativne aktivnosti.

     U travnju slijede dvije radionice za učenike prvih razreda i njihove roditelje te predavanje Nastavničkom vijeću.


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA FRIZERA 2016.
Margareta Miloš / datum: 22. 2. 2016. 19:37

     Međužupanijsko natjecanje učenika frizera održano je 19. veljače u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku. Natjecalo se dvoje naših učenika: Maja Zrinski i Tomislav Prugovečki, oboje učenici III. razreda frizera.

     Natjecanje je obuhvatilo stručno-teorijska znanja te umijeće kreiranja dnevne i vjenčane frizure, koje su naši učenici radili na ženskom modelu lutke.

     Maja je osvojila zapaženo treće mjesto, a Tomislav osmo mjesto, oboje pod mentorstvom Marijane Žvan.

Čestitamo!!!


[OPŠIRNIJE]NAŠA EKIPA TREĆA NA VJERONAUČNOJ OLIMPIJADI
Margareta Miloš / datum: 22. 2. 2016. 14:26

     U petak 19. veljače 2016. u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar održana je Vjeronaučna olimpijada za područje Bjelovarsko-križevačke biskupije. Sudjelovalo je sedam ekipa, ukupno 28 učenika i 7 mentora.

     Čestitamo našim djevojkama: Ani Bambir, II.G, Barbari Puhović, II.G, Elli Začkaj, II.G i Luciji-Ani Rajčević, II.H te njihovoj mentorici Adriani Miroslavić Komugović na osvojenom trećem mjestu!


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI PROJEKT SALLY RIDE EARTHKAM
Margareta Miloš / datum: 11. 2. 2016. 14:44

     Profesorice Vesna Androić Hanžić i Suzana Batinić te učenici I. – III. razreda opće gimnazije ovoga su se tjedna pridružili fotografiranju različitih lokacija na Zemlji pomoću satelita.

     Sally Ride EarthKAM (Earth Knowledge Acquired by Middle school students) je NASA-in edukacijski program koji učenicima, profesorima i javnosti omogućuje stjecanje spoznaja o Zemlji iz jedinstvene svemirske perspektive. Projekt je započela dr. Sally Ride, prva Amerikanka u svemiru.


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Margareta Miloš / datum: 9. 2. 2016. 12:52

     I ove školske godine obilježavamo Dan sigurnijeg interneta, koji se svake godine  diljem svijeta obilježava drugog utorka u veljači. Time želimo osvijestiti važnost sigurnijeg i odgovornijeg korištenja informacijskih tehnologija te naglasiti činjenicu kako osim prava svi imamo i veliku odgovornost.


[OPŠIRNIJE]POSJET "BUBAMARA" ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Margareta Miloš / datum: 2. 2. 2016. 13:56

     Danas su školsku knjižnicu posjetile "Bubamare", starija skupina garešničkog Dječjeg vrtića "Maslačak" s tetama Anitom i Irenom te ravnateljicom Majom.
     Rano poticanje čitanja iznimno je važno za razvoj pamćenja, komunikacijskih vještina, međuljudskih odnosa, mašte, kreativnosti... Stoga, hvala tetama na inicijativi, a mladim knjižničarkama Patriciji, Luciji Ani, Viktoriji, Nikolini i Irini na trudu i pomoći u pripremi i realizaciji susreta.
     Bila nam je čast i zadovoljstvo družiti se s ovako važnim gostima, jer: "Djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle."


[OPŠIRNIJE]DOČEK MARKA MAMIĆA
Margareta Miloš / datum: 1. 2. 2016. 20:43

     Večeras smo, prepuni ponosa, dočekali našeg brončanog Kauboja i bivšeg gimnazijalca Marka Mamića.
     Želimo mu puno zdravlja, uspjeha i ovakvih dočeka i u budućnosti.


[OPŠIRNIJE]UČENICI NA PROSLAVI DANA GRADA
Margareta Miloš / datum: 19. 1. 2016. 08:16

     Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 18. siječnja 2016. godine u Hrvatskom domu, učenica IV. razreda opće gimnazije IVANA KLARIĆ primila je ZAHVALNICU GRADA GAREŠNICE kao najbolja učenica Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica.

     NORA GREIDL, sada učenica I. razreda naše opće gimnazije, također je dobila ZAHVALNICU GRADA GAREŠNICE kao najbolja učenica Osnovne škole u protekloj godini.


[OPŠIRNIJE]SAMOSTALNI KLAVIRSKI KONCERT EVE MARIJE BANAJ
Margareta Miloš / datum: 14. 1. 2016. 15:22

     Sinoć je pred auditorijem Hrvatskog doma u Garešnici, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Garešnici i Grada Garešnice, drugi samostalni klavirski koncert održala Eva Marija Banaj, maturantica naše gimnazije i Srednje glazbene škole "Bruno Bjelinski" Daruvar.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI PROGRAM
Margareta Miloš / datum: 23. 12. 2015. 18:15

     Čudesno je ovo vrijeme iščekivanja Božića!

     Zadnjega dana nastave u prvom polugodištu tradicionalno smo ga ispunili recitacijom, glumom, plesom i pjesmom.

     Nakon toga, uz kraći prigodni domjenak, službeno smo se oprostili od prijašnje ravnateljice Đurđice Međurečan, voditeljice Učeničkog doma Katarine Kozmar i profesorice biologije Đurđe Đurđević koje su jesenas otišle u mirovinu.


[OPŠIRNIJE]ANĐELI - LEPET KRILA
Margareta Miloš / datum: 21. 12. 2015. 08:29

     Jučer smo na Trgu hrvatskih branitelja uspješno okončali našu predbožićnu akciju. Tim povodom naša Helena je uputila zahavalu i poruku koju s ponosom prenosimo: "Ovim putem bih se htjela zahvaliti svima koji su na bilo koji način pridonijeli našem cilju - skupljanju novca za djecu oboljelu od malignih bolesti dječjeg hematološkog i onkološkog odjela KBC-a Rebro... Hvala svima... Onima koji su izrađivali kuglice, onima koji su ih prodavali i onima koji su ih kupili... S ponosom mogu reći da je prodaja nadmašila sva moja očekivanja...

     I ovoga puta građani Grada Garešnice i okolice su pokazali da imaju veliko srce i tako su postali pera na krilima naših anđela. "


[OPŠIRNIJE]VOLONTERSKA SRIJEDA
Margareta Miloš / datum: 17. 12. 2015. 15:49

     Odrađena je posljednja "Volonterska srijeda", s kojom smo se pridružili predbožićnoj akciji Udruge „Jak kao Jakov“ - „Anđeli – lepet krila“.

     S ponosom zaključujemo da smo u potpunosti uspjeli - mnogobrojni sudionici, hrpa izrađenih kuglica i anđela, nešto kutijica i svijećnjaka, učinjeno dobro djelo, podijeljena radost darivanja sebe za drugoga...

     Helena nam poručuje: "I znajte da ste postali pero na krilima naših anđela".

     HVALA našoj Heleni i svima koji ste se odazvali!


[OPŠIRNIJE]NAŠA USPJEŠNA NOGOMETAŠICA
Margareta Miloš / datum: 16. 12. 2015. 09:36

     Osim redovnih školskih obveza, naši se učenici uspješno bave i raznim drugim aktivnostima. Tako se Valentina Štičko, učenica drugog razreda kuhara, bavi nogometom. Koliko je uspješna svedoči trofej koji je dobila kao najbolji strijelac ženske ekipe NK Hajduk Hercegovac u sezoni 2014./15.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKI AKTIV IZ PODRUČJA OSOBNIH USLUGA
Margareta Miloš / datum: 14. 12. 2015. 19:53

     U subotu, 12. prosinca 2015. u Srednja škola "August Šenoa" Garešnica bila je domaćin Međužupanijskog aktiva iz područja osobnih usluga. U radu Aktiva sudjelovali su članovi iz Siska, Oroslavja, Krapine, Đurđevca, Slatine, Virovitice, Čakovca i Varaždina.

 


[OPŠIRNIJE]PROGRAM STRUČNOG USAVRŠAVANJA KUHARA I KONOBARA
Margareta Miloš / datum: 11. 12. 2015. 10:48

     U srijedu, 9. prosinca 2015., Školu su posjetili predstavnici Plave lagune - Goran Kukurin, Ivana Halambek i Tonka Sušek. Učenicima završnih razreda kuhara i konobara su prezentirali program usavršavanja kuhara i konobara pripravnika u Plavoj laguni.


[OPŠIRNIJE]NASTAVLJENA AKCIJA "VOLONTERSKA SRIJEDA"
Margareta Miloš / datum: 9. 12. 2015. 19:41

     Danas je nastavljena akcija „Volonterska srijeda“ putem koje smo se pridružili predbožićnoj akciji Udruge "Jak kao Jakov" - „Anđeli – lepet krila“.

     Divno je bilo družiti se i raditi s mladim ljudima punima entuzijazma i plemenitosti.


[OPŠIRNIJE]ZAPOČELA AKCIJA "VOLONTERSKA SRIJEDA"
Margareta Miloš / datum: 2. 12. 2015. 19:31

     Ove godine ponovo smo se pridružiti predbožićnoj akciji Udruge "Jak kao Jakov" za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti koja se liječe na Dječjoj hematologiji i onkologiji KBC-a Rebro. U našoj školi smo ju nazvali "Volonterska srijeda". Tijekom akcije, prve tri srijede u prosincu: 2., 9. i 16. prosinca od 9.30 do 11.30 te od 14.00 do 17.00 sati na galeriji ispred knjižnice izrađivat ćemo kuglice i ukrase koji će se prodavati na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici zadnje adventske nedjelje. Prikupljena sredstva bit će uplaćena za štićenike Udruge i proslijeđena djeci koja će i ovaj Božić provesti u hladnim bolesničkim sobama umjesto u toplini svoga doma. 


[OPŠIRNIJE]I U NAŠOJ ŠKOLI VUKOVAR SVIJETLI
Margareta Miloš / datum: 18. 11. 2015. 11:56

     "U srcu nosim ja tisuću bijelih križeva,

     ponesimo ih svi da se NE ZABORAVI!

     Sunce miluje ravnice naših sinova,

     crven, bijeli, plavi, sad vijori VUKOVAR!"


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI SUDJELOVALI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU FRIZERA I KOZMETIČARA HRVATSKE
Margareta Miloš / datum: 18. 11. 2015. 11:38

     Državno prvenstvo frizera i kozmetičara Republike Hrvatske, u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, održano je  15. studenoga 2015. u prostorijama Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu.

     Učenici III. razreda frizera naše škole Manuela Kvaternik i Tomislav Prugovečki ravnopravno su sudjelovali na natjecanju juniora (od 16 do 22 godine) i seniora (od 22 godine nadalje).


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE PROF. DR. STIPE BOTICE
Margareta Miloš / datum: 13. 11. 2015. 13:25

     U okviru obilježavanja Dana Matice hrvatske u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u suradnji s ograncima Matice hrvatske u Bjelovaru i Garešnici, škola je organizirala predavanje profesora doktora Stipe Botice, za sve učenike opće gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, na temu "Hrvatska usmena književnost i tradicijska kultura", koje je održano jučer, 12. studenoga 2015., u Hrvatskom domu.


[OPŠIRNIJE]ZNAJUĆI PROŠLOST - U SIGURNIJU BUDUĆNOST
Margareta Miloš / datum: 11. 11. 2015. 11:40

     U suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije i ove je godine provedeno natjecanje učenika svih drugih razreda srednjih škola u poznavanja povijesti nastanka neovisne hrvatske države (1989. - 1998.) i Domovinskog rata (1990. - 1996.) pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“.

     Učenici s najboljim ostvarenim rezultatima bit će nagrađeni putovanjem u Vukovar na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenoga 2015. godine.


[OPŠIRNIJE]KNJIŽEVNI SUSRET
Margareta Miloš / datum: 29. 10. 2015. 14:30

     Škola je danas, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Garešnici, za sve učenike četverogodišnjih programa organizirala književni susret s hrvatskim piscima iz Slovenije čija su djela tiskana u Antologiji "Iz jezika v jezik".

    


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO DAN KRAVATE
Margareta Miloš / datum: 19. 10. 2015. 11:18

     Na inicijativu Academie Cravatice - neprofitne ustanove koja se bavi proučavanjem, čuvanjem i unapređivanjem kravate kao pokretne hrvatske i svjetske baštine, naša škola se pridružila obilježavanju 18. listopada - Dana kravate.


[OPŠIRNIJE]USPJEH UČENIKA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2015. 15:56

     O uspjehu naših bivših učenika svjedoči i plakat kampanje Dani hrvatskog turizma u Poreču na kojem je Ivan Polović.

     Više o tome na školskoj Facebook stranici.


[OPŠIRNIJE]STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA I ODGAJATELJA
Margareta Miloš / datum: 10. 10. 2015. 17:44

     Jasmina Vuković, prof. def. rehabilitator, voditeljica Centra za edukacijsko-rehabilitacijsku i psihološku potporu "Šareni krug", održala je u petak, 9. listopada 2015., predavanje i radionicu Nastavničkom i Odgajateljskom vijeću na temu "Individualizirani odgojno-obrazovni programi u srednjoj školi - teorija i praksa". 


[OPŠIRNIJE]OGRANAK MH U GAREŠNICI NAGRADIO JOSIPU I PAULU
Margareta Miloš / datum: 29. 9. 2015. 12:53

     Ogranak Matice hrvatske u Garešnici organizirao je, u petak 25. rujna 2015., Susret mladih literarnih i likovnih stvaratelja osnovnih i srednje škole našega užeg zavičaja koji su iznjedrili najuspješnije ostvaraje na natječaju "S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore". Među nagrađenima su bile i naše učenice.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN TURIZMA
Margareta Miloš / datum: 28. 9. 2015. 17:12

     I ove smo godine Svjetski dan turizma, 27. rujna, obilježili multimedijskom izložbom učeničkih uradaka nastalih radom na projektu "Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice", kojim se bavimo već dvije godine.


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVILI SMO SE NA BJELOVARSKOM SAJMU
Margareta Miloš / datum: 15. 9. 2015. 15:29

     Škola se predstavila na 23. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu s ugostiteljskim programima i projektom "Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice".


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2015./2016.
Margareta Miloš / datum: 1. 9. 2015. 13:11

     Poštovani učenici i roditelji,

     nastavna godina 2015./2016. počinje u ponedjeljak 7. rujna 2015.

     U prijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 8.00 sati za sve razrede gimnazije, turističko-hotelijerskih komercijalista te za I. razred frizera i I. razred konobara i prodavača.

     U poslijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 14.00 sati za sve razrede kuhara i stolara te za II. i III. razrede frizera, konobara, instalatera grijanja i klimatizacije i prodavača.

     Useljenje u Učenički dom počinje također u ponedjeljak 7. rujna 2015. godine od 7.00 sati.

     Dobrodošli natrag u školske klupe!


[OPŠIRNIJE]UVODIMO e-DNEVNIK
Margareta Miloš / datum: 31. 8. 2015. 12:56

     U tijeku su završne pripreme za uvođenje e-Dnevnika, aplikacije za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku, koji će osuvremeniti proces evidencije i praćenja nastave i učenika te unaprijediti suradnju s roditeljima.


[OPŠIRNIJE]REZULTATI UPISA U LJETNOM ROKU I SLOBODNA MJESTA ZA JESENSKI ROK
Margareta Miloš / datum: 20. 7. 2015. 12:46

     Broj upisanih učenika po programima i broj slobodnih mjesta za jesenski rok pogledajte u tablici koju možete otvoriti klikom ovdje.


[OPŠIRNIJE]JOSIPA OSVOJILA 1. MJESTO NA NATJEČAJU DUZS
Margareta Miloš / datum: 16. 6. 2015. 12:27

     Na natječaju Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar na temu katastrofa i snaga zaštite i spašavanja, u kategoriji foto radova učenika srednjih škola, Josipa Kelava, učenica IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista, osvojila je prvo mjesto pod mentorstvom profesorice Majane Štor.

 


[OPŠIRNIJE]DAN OTVORENIH VRATA ŠKOLSKIH RADIONICA
Margareta Miloš / datum: 26. 5. 2015. 12:04

     Srednja škola "August Šenoa" Garešnica, u petak 29. svibnja 2015. od 9.00 do 16.00 sati, organizira Dan otvorenih vrata školskih radionica praktične nastave za zanimanja stolar i instalater grijanja i klimatizacije.

     Pozivamo učenike završnih razreda osnovnih škola, njihove roditelje i sve zainteresirane građane da posjete školske radionice u Kolodvorskoj 27, da se upoznaju sa zanimanjima stolar i instalater grijanja i klimatizacije te s mogućnostima, opremom i projektima koje nudimo učenicima naše škole.


[OPŠIRNIJE]PRVA GENERACIJA GIMNAZIJALACA PROSLAVILA 50. OBLJETNICU MATURE
Margareta Miloš / datum: 25. 5. 2015. 09:39

     U subotu, 23. svibnja 2015. g., u poslijepodnevnim satima u školi su se u društvu razrednice, profesorice Anastazije Marjanović, okupili maturanti iz 1965. godine i proslavili 50. obljetnicu mature.

 


[OPŠIRNIJE]DAN MATURANATA 2015.
Margareta Miloš / datum: 20. 5. 2015. 20:17

     Tradicionalnim mimohodom gradskim ulicama te prigodnim oproštajnim programom ispred školsko-športske dvorane, maturanti su obilježili završetak nastave.


[OPŠIRNIJE]FILIP I MIJO OSVOJILI 1. MJESTO NA DRŽAVNOJ DOMIJADI
Margareta Miloš / datum: 12. 5. 2015. 10:56

     Nakon osvojenog prvog mjesta na 40. regionalnoj Domijadi u Maruševcu, naš Učenički dom sudjelovao je od 8. do 10. svibnja na Državnoj Domijadi u Baškom Polju. U kategoriji - Skulptura - učenici Filip Katušić, III.K i Mijo Radić, III.KN s radom "Zaustavljeni pokret" osvojili su 1. mjesto te donijeli našem Domu još jedan sjajni trofej.

     Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici Ireni Brleković!


[OPŠIRNIJE]GASTROFLORA 2015.
Margareta Miloš / datum: 11. 5. 2015. 13:39

     U prekrasnom ambijentu gradskoga parka, u subotu 9. svibnja 2015., predstavili smo se revijom modela i frizura "Proljeće" te prezentacijom projekta "Mogućnosti turističke ponude Grada Garešnice".


[OPŠIRNIJE]DAN PROFESIONALNOG USMJERAVANJA
Margareta Miloš / datum: 6. 5. 2015. 19:44

     I ove je godine naša škola sudjelovala na Danu profesionalnog usmjeravanja koji je održan u Hotelu "Central" u Bjelovaru, koji već tradicionalno organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar.

      Osmašima iz Bjelovarsko-bilogorske županije predstavili smo se prikazom zanimanja stolar i frizer, jer je stolar deficitarno zanimanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a frizere u Županiji obrazuje jedino naša škola.

     Osim toga, svi zainteresirani učenici mogli su vidjeti i prezentaciju Škole s video materijalima o svim obrazovnim programima te ponijeti kući naše promidžbene letke.


[OPŠIRNIJE]JOSIP NA DRŽAVNOM NATJECANJU OSVOJIO 3. MJESTO!
Margareta Miloš / datum: 29. 4. 2015. 20:17

     Na XV. Državnom natjecanju i smotri radova učenika u obrazovnom podsektoru prerada i obrada drva, održanom u Varaždinu 27. i 28. travnja 2015., sudjelovala su dvojica naših učenika - Josip Fezi u natjecateljskom dijelu i Neven Vezmar na Smotri učeničkih radova koja nije imala natjecateljski karakter.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "BUDI SVOJ"
Margareta Miloš / datum: 28. 4. 2015. 19:30

     Projekt "Budi svoj" je predstavlja preventivni program usmjeren na sprečavanje nastanka različitih vrsta ovisnosti među mladima i smanjenje zdravstvenih i socijalnih rizika vezanih za ovisnost i ovisničko ponašanje. Provodi se kroz predavanja i kreativne radionice za učenike prvih razreda srednjih škola i njihove roditelje. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Odjel za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti.


[OPŠIRNIJE]MEDIJI POPRATILI NAŠE UGOSTITELJE NA IZLETU
Margareta Miloš / datum: 23. 4. 2015. 11:02

    Pročitajte kako je 034PORTAL.HR zabilježio izlet naših ugostitelja u Požegu, Kutjevo i na Papuk klikom OVDJE.

 


[OPŠIRNIJE]IVA OSVOJILA DRUGO MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU
Margareta Miloš / datum: 22. 4. 2015. 13:30

     Na Državnom natjecanju učenika frizera, održanom 17. travnja 2015. godine u Osijeku, učenica III. razreda frizera Iva Drašner osvojila je izvrsno 2. mjesto.

    


[OPŠIRNIJE]PROFESIONALNO INFORMIRANJE
Margareta Miloš / datum: 21. 4. 2015. 15:21

     Predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Bjelovar uputila je danas 83 učenika završnih razreda u to kako se uključiti na tržište rada. Učenici su dobili osnovne informacije kako aktivno tražiti posao i kako im u tome može pomoći Zavod za zapošljavanje.


[OPŠIRNIJE]IZVRSNI REZULTATI NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ POVIJESTI
Margareta Miloš / datum: 18. 4. 2015. 19:45

     Na Držanvom natjecanju iz povijesti, održanom u Šibeniku od 13. do 15. travnja 2015., iz naše škole Županiju su predstavljali: Barbara Havliček, I.G, Luka Slivar, III.G i Petar Havliček, IV.G.


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE AKADEMIKA DAMJANOVIĆA
Margareta Miloš / datum: 22. 3. 2015. 19:34

     Akademik Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske, održao je 20. ožujka 2015. godine u Hrvatskom domu u Garešnici garešničkim srednjoškolcima i nastavnicima predavanje na temu "Glagoljična sastavnica hrvatske pisane kulture".


[OPŠIRNIJE]NOVI USPJESI NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA
Margareta Miloš / datum: 13. 3. 2015. 17:26

     Jučer su održana još dva županijska natjecanja na kojima su naši gimnazijalci ponovo ostvarili izvrsne rezultate.

     Na Županijskom natjecanju iz filozofije i logike, održanom u Gimnaziji Daruvar, sudjelovale su: učenica IV. razreda Emilia Fiala, koja se natjecala iz filozofije i osvojila 1. mjesto, te učenica III. razreda Eva Marija Banaj, koja se natjecala iz logike i osvojila 3. mjesto.

     Županijsko natjecanje iz kemije održano je u Gimnaziji Bjelovar. Učenik I. razreda Mihael Devčić osvojio je 2. mjesto.

     Čestitamo učenicima i njihovim mentorima Goranu Lojkiću i Đurđici Starčević!


[OPŠIRNIJE]IZVRSNI REZULTATI IZ POVIJESTI!
Margareta Miloš / datum: 9. 3. 2015. 09:41

     Županijsko natjecanje iz povijesti, održano u petak 6. ožujka 2015. u Medicinskoj školi Bjelovar, opet su obilježili izvrsni rezultati naših učenika. Osvojili su tri prva mjesta: Barbara Havliček u kategoriji I. razreda, Luka Slivar u kategoriji III. razreda te Petar Havliček u kategoriji IV. razreda.

     Čestitamo našim pobjednicima i njihovoj mentorici Milki Prodanić!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA
Margareta Miloš / datum: 3. 3. 2015. 15:09

     Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika održano je danas u našoj školi. Sudjelovali su učenici iz pet srednjih škola: Gimnazije Bjelovar, Gimnazije Daruvar, Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, Ekonomske i turističke škole Daruvar te Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar. Natjecali su se u tri kategorije.


[OPŠIRNIJE]IVANA ĐURIČIĆ PONOVO PRVA
Margareta Miloš / datum: 2. 3. 2015. 10:03

     Županijsko natjecanje iz matematike - B varijanta, održano je 27. veljače 2015. godine u Gimnaziji Bjelovar. Učenica IV. razreda gimnazije Ivana Đuričić i ove je godine osvojila 1. mjesto. Josip Turić, III.G, osvojio je 3., a Božica Kos, I.G., 5. mjesto.

     Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici Mariji Turić!


[OPŠIRNIJE]RUKOMETAŠICE 3. NA ŽUPANIJSKOJ ZAVRŠNICI
Margareta Miloš / datum: 27. 2. 2015. 14:56

     Županijska završnica u rukometu za djevojke srednjih škola održana je 25. veljače 2015. godine u školsko športskoj dvorani srednjih škola u Bjelovaru. Naše djevojke, ŠŠD "Sokol", su osvojile 3. mjesto.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]PRVA OVOGODIŠNJA SUDIONICA DRŽAVNOG NATJECANJA
Margareta Miloš / datum: 25. 2. 2015. 19:44

     Na Međužupanijskom natjecanju učenika frizera, održanom 19. veljače 2015. u Srednjoj školi Krapina, sudjelovale su Iva Drašner i Valentina Kadliček, učenice III. razreda frizera.

     Iva Drašner osvojila je izvrsno 2. mjesto i plasirala se na Državno natjecanje koje će se u travnju održati u Osijeku. Valentina Kadliček osvojila je 5. mjesto.

     Čestitamo djevojkama te njihovoj mentorici Marijani Žvan.

 


[OPŠIRNIJE]MEĐUGRADSKO NATJECANJE U MALOM NOGOMETU
Margareta Miloš / datum: 17. 2. 2015. 14:54

     Danas se u školsko-sportskoj dvorani Srednje škole "August Šenoa" Garešnica odvijalo Međugradsko natjecanje skupine "Centar" u malom nogometu za mladiće.

     Sudionici su bili ŠŠD "Ždral" Gimnazije Daruvar, ŠŠD "Polet" Ekonomske i turističke škole Daruvar, ŠŠD "Tehničar" Tehničke škole Daruvar, ŠŠD "Sokoli" Srednje škole Čazma, ŠŠD "Sokol" Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje i ŠŠD "Sokol" Srednje škole "August Šenoa" Garešnica.

     Na završno Županijsko natjecanje plasirale su se ekipe ŠŠD "Tehničar" Tehničke škole Daruvar i ŠŠD "Ždral" Gimnazije Daruvar.

      


[OPŠIRNIJE]SVEČANO POTPISIVANJE UGOVORA O SUFINANCIRANJU POMAGAČA U NASTAVI
Margareta Miloš / datum: 30. 1. 2015. 13:48

     Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs danas je s ravnateljima 15 županijskih osnovnih i srednjih škola u Srednjoj školi "August Šenoa" Garešnica potpisao ugovore o sufinanciranju zapošljavanja u iznosu subvencije od 50% troška rada pomagača u nastavi od strane Županije. Drugih 50% sufinancira Hrvatski zavod za zapošljavanje.

     Događaju su nazočili županovi suradnici, gradonačelnik sa suradnicima i mediji.


[OPŠIRNIJE]DJEVOJKE DRUGE U STOLNOM TENISU
Margareta Miloš / datum: 28. 1. 2015. 12:18

     Županijska završnica u stolnom tenisu održana je 27. siječnja 2015. u školsko športskoj dvorani srednjih škola u Bjelovaru. ŠŠD "Sokol" naše škole sudjelovao je sa ženskom i s muškom ekipom. Djevojke su osvojile drugo, a mladići četvrto mjesto.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]UČENICI NA PROSLAVI DANA GRADA
Margareta Miloš / datum: 19. 1. 2015. 10:18

     Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 16. siječnja 2015. godine u Hrvatskom domu, učenica IV. razreda opće gimnazije Magdalena Batinić primila je ZAHVALNICU GRADA GAREŠNICE kao najbolja učenica Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI PROGRAM
Margareta Miloš / datum: 24. 12. 2014. 11:08

     Učenici su nas i ove godine uveli u blagdansko ozračje prigodnim božićnim programom. Pokazali su nam svoje recitatorske, glumačke, glazbene i plesne talente te uputili dobre želje.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNE RADIONICE
Margareta Miloš / datum: 18. 12. 2014. 13:01

     Pridružili smo se predbožićnoj akciji Udruge "Jak kao Jakov" za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti koja se liječe na Dječjoj hematologiji i onkologiji KBC-a Rebro. Akciju su inicirale učenice Ivana Đuričić i Helena Komugović, štićenica Udruge.

  


[OPŠIRNIJE]KVIZ U FRIZERSKOM PRAKTIKUMU
Margareta Miloš / datum: 17. 12. 2014. 13:36

     Na praktičnoj nastavi u III. razredu frizera proveden je "KVIZ" iz teoretskih sadržaja i praktičnih vještina.

 


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE PROF. DR. SC. VLADIMIRA STRUGARA
Margareta Miloš / datum: 12. 12. 2014. 13:09

     Sjednica Nastavničkog vijeća 11. prosinca 2014. godine.

Prof. dr. sc. Vladimir Strugar:

"Hrvatsko školstvo i europski san: naša održiva budućnost"

     Uvijek je čast i zadovoljstvo poslušati riječ čovjeka posvećenog učenju, znanosti i pedagoškoj praksi.


[OPŠIRNIJE]DONACIJA MANDARINA
Margareta Miloš / datum: 11. 12. 2014. 15:45

     Donacija mandarina i u našoj školi.

 

 


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE O RUĐERU BOŠKOVIĆU
Margareta Miloš / datum: 24. 11. 2014. 17:47

     U programu Dana Matice hrvatske u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Ogranak Matice hrvatske u Garešnici, u suradnji sa Srednjom školom "August Šenoa" Garešnica, bio je domaćin predstavljanja biblioteke Stoljeća hrvatske književnosti, koje je održano danas u Hrvatskom domu u Garešnici za sve učenike opće gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista.

     Gost predavač bio je prof. dr. Stipe Kutleša, priređivač dviju Boškovićevih knjiga: "Pomrčine Sunca i Mjeseca" i "Pisma, pjesme i rasprave" u izdanju Matice hrvatske, koji nam je predstavio stvaralaštvo Ruđera Boškovića.


[OPŠIRNIJE]DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991. GODINE
Margareta Miloš / datum: 19. 11. 2014. 10:23

     Hrvatski je sabor 18. studenoga proglasio DANOM SJEĆANJA NA VUKOVAR - kao spomen na žrtvu GRADA koji je svoje stradanje, patnju i herojsku obranu ugradio u temelje suvremene HRVATSKE DRŽAVE.

     Već 10. godinu, naši su učenici sudionici natjecanja u poznavanju povijesti nastanka neovisne hrvatske države (1989. - 1998.) i Domovinskog rata (1990. - 1996.) pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“. Zahvaljujući dobrim rezultatima, učenici opće gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista su nagrađeni studijskim putovanjem u grad heroj Vukovar, 18. studenoga 2014. godine.


[OPŠIRNIJE]ZNAJUĆI PROŠLOST - U SIGURNIJU BUDUĆNOST
Margareta Miloš / datum: 4. 11. 2014. 15:18

     U suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije i ove je godine provedeno natjecanje učenika svih drugih razreda srednjih škola u poznavanja povijesti nastanka neovisne hrvatske države (1989. - 1998.) i Domovinskog rata (1990. - 1996.) pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“.

    

    


[OPŠIRNIJE]NAŠE DJEVOJKE PRVE U KROSU
Margareta Miloš / datum: 31. 10. 2014. 18:54

     Na Županijskom natjecanju u krosu, održanom u ŠRC "Kukavica" 30. listopada 2014., djevojke ŠŠD "Sokol" naše škole osvojile su uvjerljivo 1. mjesto.

     Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA VJEŽBA EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA
Margareta Miloš / datum: 23. 10. 2014. 14:04

     Vježba evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Garešnica i Srednjoj školi "August Šenoa" Garešnica održana je danas u 11 sati.

     Svi sudionici odradili su svoje zadatke prema planu te je vježba ocijenjena vrlo uspješnom.

Detalje pogledajte pod opširnije.

    

    


[OPŠIRNIJE]PRAKTIČNA VJEŽBA EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA
Margareta Miloš / datum: 20. 10. 2014. 13:38

     Praktična vježba evakuacije i spašavanja u Srednjoj školi "August Šenoa" Garešnica izvršit će se u četvrtak 23. listopada 2014. godine u 11.00 sati, u suradnji s Osnovnom školom Garešnica.

     U vježbi će sudjelovati Javna vatrogasna postrojba Garešnica, Policijska postaja Garešnica, Područni ured za zaštitu i spašavanje Bjelovar (112), Zavod za hitnu medicinu BBŽ i Odjel za preventivne i planske poslove Bjelovar.


[OPŠIRNIJE]PRVENSTVO RH U KOMBINACIJI 10 PLESOVA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2014. 12:56

     HŠPS Prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 sportskih plesova održat će se u subotu 18. listopada 2014. u školsko-sportskoj dvorani naše škole.

     Prednatjecanje počinje u 13.00 sati, a finale je u 19.00 sati.

     Organizator natjecanja je Športski plesni klub "H-8" Bjelovar, a pokrovitelji su Grad Garešnica i Bjelovarsko-bilogorska županija.

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "MOGUĆNOSTI TURISTIČKE PONUDE GRADA GAREŠNICE"
Margareta Miloš / datum: 29. 9. 2014. 13:38

     Povodom Svjetskog dana turizma, 27. rujna, u školi je postavljena multimedijska izložba radova nastalih protekle školske godine tijekom provedbe projekta "Mogućnosti turističke ponude grada Garešnice".


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2014./2015.
Margareta Miloš / datum: 2. 9. 2014. 13:27

     Nastavna godina 2014./2015. počinje u ponedjeljak 8. rujna 2014.

     U prijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 8.00 sati za sve razrede gimnazije, turističko-hotelijerskih komercijalista te za I. razrede frizera, konobara i instalatera grijanja i klimatizacije.

     U poslijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 14.00 sati za sve razrede prodavača, stolara i kuhara te za II. i III. razrede frizera, konobara i instalatera grijanja i klimatizacije.

     Useljenje u Učenički dom počinje također u ponedjeljak 8. rujna 2014. godine od 7.00 sati.


[OPŠIRNIJE]NAGRADNO PUTOVANJE
Margareta Miloš / datum: 1. 9. 2014. 09:07

     Pobjednice Vjeronaučne olimpijade srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije i sudionice Državnog natjecanja iz vjeronauka, Ivana Klarić, II.G, Anita Bambir, III.H, Magdalena Batinić, III.G i Josipa Čabraja, III.G s mentoricom, vjeroučiteljicom Adrianom Miroslavić Komugović, Bjelovarsko-križevačka biskupija, za najbolji rezultat, nagradila je šestodnevnim ljetovanjem u Novom Vinodolskom.

 


[OPŠIRNIJE]PODJELA SVJEDODŽBI I.K i II.K
Margareta Miloš / datum: 28. 8. 2014. 12:35

     Podjela svjedodžbi učenicima I. i II. razreda kuhara bit će 29. kolovoza 2014. u 10 sati.

                                                                 Razrednici: Đurđa Lauš i Dominik Ptičar


[OPŠIRNIJE]SLOBODNA MJESTA ZA UPIS U JESENSKOM ROKU
Margareta Miloš / datum: 22. 7. 2014. 09:03

     Tablicu s podacima o slobodnim mjestima za upis učenika u prvi razred srednje škole u jesenskom roku možete otvoriti OVDJE!

 

     Za upis u Učenički dom u jesenskom roku ostalo je 13 slobodnih mjesta.


[OPŠIRNIJE]MATURALNO PUTOVANJE UČENIKA TREĆEG RAZREDA GIMNAZIJE I TURISTIČKO-HOTELIJERSKIH KOMERCIJALISTA
Margareta Miloš / datum: 10. 7. 2014. 12:12

     Učenici trećeg razreda opće gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, njih 53, zajedno s voditeljicama Martinom Terranova, Suzanom Batinić i Adrianom Miroslavić Komugović bili su na maturalnom putovanju od 21. do 28. lipnja 2014. godine. Glavne destinacije bile su im Prag, Berlin i Krakow s usputnim zaustavljanjima i obilascima Beča, Dresdena i Potsdama.


[OPŠIRNIJE]LJESTVICA PORETKA PRIJAVLJENIH KANDIDATA ZA UČENIČKI DOM
Margareta Miloš / datum: 9. 7. 2014. 12:08

     Ljestvicu poretka prijavljenih kandidata u prvom krugu ljetnog upisnog roka šk. god. 2014./2015. za upis u Učenički dom otvorite klikom OVDJE!


[OPŠIRNIJE]POLAGANJE POMOĆNIČKOG ISPITA
Margareta Miloš / datum: 2. 7. 2014. 12:31

     Prema Kalendaru pomoćničkih ispita za ljetni ispitni rok, učenici završene treće godine JMO programa polažu pisani dio ispita 7. srpnja 2014. (ponedjeljak) s početkom u 9 sati.

     Usmeni dio ispita održat će se 10. srpnja 2014. od 8 sati samo za one učenike koji na pisanom dijelu ispita postignu 30-60% mogućih bodova.

     Rezultati pisanog dijela ispita će biti objavljeni 9. srpnja 2014. godine na oglasnoj ploči škole do 12 sati.


[OPŠIRNIJE]STARE MATURALNE RADNJE
Margareta Miloš / datum: 16. 6. 2014. 13:49

     Učenici koji su srednju školu završili od školske godine 1991./1992. do školske godine 2002./2003. svoje maturalne radnje mogu podići u Školi od 17. do 30. lipnja 2014.


[OPŠIRNIJE]POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2014./2015.
Margareta Miloš / datum: 2. 6. 2014. 11:23

     Popis udžbenika za školsku godinu 2014./2015. možete otvoriti i/ili preuzeti klikom ovdje.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST MATURANTIMA!
Margareta Miloš / datum: 30. 5. 2014. 09:34

     Liječnički pregled, kome je potreban za upis na fakultet, možete obaviti u Garešnici 2. i 9. lipnja 2014. od 9 do 13 sati.


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKI STRUČNI SKUP NASTAVNIKA STROJARSKE SKUPINE NASTAVNIH PREDMETA
Margareta Miloš / datum: 26. 5. 2014. 11:03

     Srednja škola "August Šenoa" Garešnica, 9. svibnja 2014. godine u prostoru školske strojarske radionice, bila je domaćin 6. Međužupanijskog stručnog vijeća nastavnika strojarske skupine nastavnih predmeta Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

     Osvrt na skup voditelja MŽSV, prof. savjetnika Josipa Miote, možete pročitati OVDJE.


[OPŠIRNIJE]DAN OTVORENIH VRATA ŠKOLSKIH RADIONICA
Margareta Miloš / datum: 19. 5. 2014. 10:42

    Srednja škola "August Šenoa" Garešnica, u petak 30. svibnja 2014. od 9.00 do 16.00 sati, organizira Dan otvorenih vrata školskih radionica praktične nastave za zanimanja stolar i instalater grijanja i klimatizacije.

 


[OPŠIRNIJE]DAN MATURANATA
Margareta Miloš / datum: 16. 5. 2014. 18:38

     Usprkos lošem vremenu, maturanti su se danas oprostili od srednjoškolskih klupa.


[OPŠIRNIJE]DAN PROFESIONALNOG USMJERAVANJA
Margareta Miloš / datum: 2. 5. 2014. 18:35

     Srednja škola "August Šenoa" Garešnica sudjelovala je, u utorak 29. travnja 2014. godine, na Danu profesionalnog usmjeravanja u maloj dvorani Hotela "Central", Turist d.d. Bjelovar, koji je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar.

     Osim prezentacije Škole s video materijalima svih obrazovnih programa te promidžbenih plakata i letaka, osmašima iz Bjelovarsko-bilogorske županije smo se predstavili prikazom zanimanja stolar i frizer.

 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI 39. REGIONALNE DOMIJADE
Margareta Miloš / datum: 26. 4. 2014. 21:40

     Danas je Učenički dom Srednje škole "August Šenoa" Garešnica bio domaćin 39. Regionalne domijade koju je otvorio gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac.

     Učenici iz deset učeničkih domova Sjeverozapadne Hrvatske: Doma učenika srednjih škola Bjelovar, Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec, Učeničkog doma Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica, Učeničkog doma Ivanić Grad, Učeničkog doma Kutina, Učeničkog doma Križevci, Učeničkog doma Maruševec, Učeničkog doma Svjetionik Čakovec, Učeničkog doma Varaždin i Učeničkog doma Virovitica, odmjerili su snage u sportu te pokazali kreativnost i talente u multimedijskom izrazu i kulturno-umjetničkom području.

     Domijada ima natjecateljski karakter, a bila je to prilika i za druženje, nova prijateljstva, iskustva i lijepe uspomene.


[OPŠIRNIJE]SUSRET UČENIČKIH DOMOVA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE
Margareta Miloš / datum: 25. 4. 2014. 15:04

    

Ovogodišnja, 39. REGIONALNA DOMIJADA, održat će se 26. travnja 2014. godine u Garešnici.


[OPŠIRNIJE]SLAVLJE U III.G
Margareta Miloš / datum: 22. 4. 2014. 14:58

     Jutros je III.G razred priredio svečani doček svom prvaku Petru Havličeku.


[OPŠIRNIJE]PETAR HAVLIČEK JE DRŽAVNI PRVAK!
Margareta Miloš / datum: 16. 4. 2014. 10:42

     Prošli tjedan, od 9. do 11. travnja 2014. godine, učenici Petar Havliček i Luka Slivar s mentoricom Milkom Prodanić bili su na Državnom natjecanju iz povijesti u Trogiru. Vratili su se s izvrsnim rezultatima.

   


[OPŠIRNIJE]SPORTSKI USPJESI NAŠIH UČENIKA
Margareta Miloš / datum: 2. 4. 2014. 13:11

     Naši su sportaši ponovo oduševili izvrsnim rezultatima. Ivona Šimun osvojila je srebro na otvorenom prvenstvu Slovačke u kyokushin karateu, Mia Belak srebro i broncu na međunarodnom natjecanju mažoretkinja, a Filip Vujić vratio se s prvenstva Hrvatske sa zlatnom medaljom.

Čestitamo!!!

     Detaljnije informacije i fotografije s natjecanja pročitajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]PISA 2015
Margareta Miloš / datum: 25. 3. 2014. 12:30

     PISA - Program međunarodne procjene znanja i vještina učenika najveće je svjetsko obrazovno istraživanje koje provodi OECD. U njemu sudjeluju 72 zemlje diljem svijeta. Naša je škola u ovom ciklusu bila jedna od 39 izabranih srednjih škola iz Republike Hrvatske.

     Testiranje učenika petnaestogodišnjaka provedeno je jučer 24. ožujka 2014. godine u 9.00 sati. Sudjelovalo je 58 slučajno odabranih učenika koji su se dobrovoljno odazvali i vrlo ozbiljno shvatili zadatak. Ispitne knjižice rješavala je skupina od 14 učenika, a dvije skupine od 18 i 26 učenika su rješavale problemske zadatke na računalu.


[OPŠIRNIJE]SJAJNI REZULTATI SA ŽUPANIJSKIH NATJECANJA
Margareta Miloš / datum: 7. 3. 2014. 09:04

       

  I ove školske godine, velik interes učenika za natjecanja rezultirao je izvrsnim postignućima. Donosimo pregled najboljih s održanih županijskih natjecanja.

LiDraNo - Mirna Mandić, I.G - Samostalni novinarski rad predložen za državnu smotru

Matematika - 1. mjesto - Ivana Đuričić, III.G

                  - 2. mjesto - Josip Turić, II.G

Informatika - 2. mjesto - Dominik Ostroški, IV.G

Engleski jezik - 3. mjesto - Sara Klobučar, III.H

Hrvatski jezik - 3. mjesto - Sara Buhin, I.G

                     - 3. mjesto - Tomislav Bajan, IV.G

ŠŠD "Sokol" - 3. mjesto - rukomet, djevojke

Njemački jezik - 1. mjesto - Lucija Šiprak, III.G

                       - 2. mjesto - Martina Kolarić, III.H

Geografija - 1. mjesto - Josip Turić, II.G

                 - 2. mjesto - Petar Batinić, II.G

                 - 1. mjesto - Ivan Mihalić, III.G

                 - 2. mjesto - Lucija Bajević, IV.G

Povijest - 1. mjesto - Luka Slivar, II.G

              - 1. mjesto - Petar Havliček, III.G

Biologija - 1. mjesto - Marina Horvat, II.G

                - Samostalni istraživački rad "Utjecaj kave s kofeinom i bez kofeina

                   na katalazu  iz pivskog kvasca" predložen za državno natjecanje,

                   Josip Turić i Božidar Turić, II.G

               - 3. mjesto - Patrik Đuranić, III.G

               - 2. mjesto - Marko Lagančić, IV.G

Logika - 1. mjesto - Dominik Ostroški, IV.G

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE FRIZERA
Margareta Miloš / datum: 7. 3. 2014. 08:59

    

Međužupanijsko natjecanje učenika frizera održano je 24. veljače 2014. godine u Strukovnoj školi Đurđevac. Naša predstavnica, učenica III. razreda frizera, Sabina Lilovac natjecala se u disciplini ženske frizure i osvojila odlično 4. mjesto.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA
Margareta Miloš / datum: 4. 3. 2014. 14:41

     Naša je škola, danas 4. ožujka 2014. godine, bila domaćin Županijskog natjecanja iz njemačkoga jezika. Natjecali su se učenici iz Gimnazije Bjelovar, Gimnazije Daruvar, Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, Ekonomske i turističke škole Daruvar i Srednje škole "August Šenoa" Garešnica.


[OPŠIRNIJE]ZLATNA IVONA
Margareta Miloš / datum: 25. 2. 2014. 15:01

     Ivona Šimun, učenica I. razreda opće gimnazije, osvojila je 1. mjesto na međunarodnom natjecanju u kyokushin karateu, kao jedina predstavnica Hrvatske u kategoriji starijih kadetkinja.

     Na natjecanju održanom 22. veljače 2014. godine u Samoboru nastupilo je 150 natjecatelja iz 10 mađarskih, slovačkih i hrvatskih klubova.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]PRVE SUDIONICE DRŽAVNOG NATJECANJA
Margareta Miloš / datum: 24. 2. 2014. 13:01

     Vjeronaučna olimpijada srednjih škola Bjelovarsko-križevačke biskupije održana je 19. veljače 2014. godine u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar. Natjecalo se 9 četveročlanih ekipa. Pobijedile su naše učenice: Ivana Klarić, II.G, Anita Bambir, III.H, Magdalena Batinić, III.G i Josipa Čabraja, III.G pod mentorstvom vjeroučiteljice Adriane Miroslavić Komugović te se tako plasirale na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Šibeniku od 2. do 4. travnja 2014. godine.

     Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]SIGURNOST NA INTERNETU
Margareta Miloš / datum: 5. 2. 2014. 09:42

     Sigurno online okruženje danas je jedan od preduvjeta zdravog razvoja i odrastanja djece i mladih.

Stoga je, povodom 8. veljače - Međunarodnog dana sigurnijeg interneta, naša novouređena web stranica bogatija sadržajima za učenike, roditelje i sve posjetitelje. Svrha im je  osvještavanje važnosti internetske sigurnosti te širenje potrebnih znanja, kako bi sigurnije i s više povjerenja koristili prednosti novih tehnologija.


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2014. - MEĐUGRADSKA RAZINA
Margareta Miloš / datum: 20. 1. 2014. 20:44

        Danas, 20. siječnja 2014. godine, u Hrvatskom domu održana je smotra literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva LiDraNo 2014. na međugradskoj razini. Škole sudionice bile su Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje, Srednja škola Čazma i škola domaćin, Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica.


[OPŠIRNIJE]NAŠI LAUREATI
Margareta Miloš / datum: 17. 1. 2014. 18:07

        Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17.siječnja 2014. godine u Hrvatskom domu, četvero učenika naše škole dobilo je priznanja za vrhunske rezultate koje su ostvarili u protekloj godini.


[OPŠIRNIJE]IMAMO SVJETSKOG JUNIORSKOG PRVAKA U SAVATEU
Margareta Miloš / datum: 9. 1. 2014. 10:27


        Svjetsko prvenstvo u savateu za juniore je održano 8.-10. srpnja 2013. godine u Karatašu, Republika Srbija.
Nastupilo je 17 zemalja, oko 150 natjecatelja.       


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI PROGRAM
Margareta Miloš / datum: 20. 12. 2013. 11:32

        Prisjećajući se događaja iz prošlosti, promišljajući o sadašnjosti, uz pjesmu, glumu i ples, učenici su nam nagovijestili nadolazeće blagdane.

     


[OPŠIRNIJE]VELIKI DOGAĐAJ U SREDNJOJ ŠKOLI "AUGUST ŠENOA" GAREŠNICA
Margareta Miloš / datum: 21. 11. 2013. 13:17

     Sastanak Aktiva ravnatelja srednih škola Bjelovarsko-bilogorske županije održan je jučer, 20. studenoga 2013. godine, u prostorima škole.


[OPŠIRNIJE]ZAKON JE BITI LJUBAZAN!
Margareta Miloš / datum: 13. 11. 2013. 21:50

Na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost, u Tokyju je 13. studenog 1998. godine održana konferencija o ljubaznosti i tom je prilikom donešena posebna deklaracija koja među ostalim govori o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Naglašavajući važnost spomenute deklaracije, upravo je 13. studeni odabran kao Svjetski dan ljubaznosti.

Because it's cool to be kind!

 

    


[OPŠIRNIJE]PRIJAM KOD PREDSJEDNIKA
Margareta Miloš / datum: 28. 10. 2013. 08:36

        Predsjednik Republike Hrvatske primit će najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije 16. studenoga 2013. godine. Ponosni smo što će našu školu predstavljati pet učenika sa svojim mentorima: Hana Fiala i Petar Havliček s mentoricom Milkom Prodanić, Marko Lagančić s mentoricom Đurđom Đurđević, Mia Jovanović s mentoricom Dubravkom Jelčić i Antonela Bosilj s mentorom Zvonkom Faragom.


[OPŠIRNIJE]POČETAK NASTAVE
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 15:00

Školska godina 2013./2014. počinje u ponedjeljak 2. rujna 2013. godine.

        U prijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 8.00 sati za sve razrede gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, te za I. razred kuhara i III. razred konobara i instalatera grijanja i klimatizacije.

        U poslijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 14.00 sati za sve razrede prodavača, stolara, frizera, I. i II. razred konobara i instalatera grijanja i klimatizacije te za II. i III. razred kuhara.

        Useljenje u Učenički dom počinje također u ponedjeljak 2. rujna 2013. godine od 7.00 sati.

 


[OPŠIRNIJE]DOBILI SMO DVA OSKARA ZNANJA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:58

Državni prvaci, na poziv Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, primili su u subotu 8. lipnja 2013. nagradu "Oskar znanja" u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

        Među njima su bili i naši gimnazijalci Hana Fiala i Marko Lagančić sa svojim mentoricama Milkom Prodanić i Đurđom Đurđević.

 

       Čestitke još jednom!                                        


[OPŠIRNIJE]NAŠA MIA IZVRSNA NA CREATIVE WRITING COMPETITION-U
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:57

      Na natječaju kreativnog pisanja Cambridge University Pressa ove godine sudjelovala je i naša Mia Jovanović, učenica IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista, napisavši nastavak novele Forget to Remember, naravno, na engleskom jeziku.

        U vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, njen uradak uvršten je među četiri najbolja.

        Čestitamo Miji i njenoj mentorici Dubravki Jelčić na ovom zapaženom postignuću!

 


[OPŠIRNIJE]DJEVOJKE 4. NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U KROSU
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:56

        Na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava u Poreču od 1.-3. svibnja 2013. za srednje škole, u krosu za djevojke, naša ekipa predvođena mentorom Ivicom Golubićem, u sastavu Josipa Štavalj - II.G, Josipa Sušilović - III. G, Daria Divjak - IV.G, Samanta Kovačević - IV.G, osvojila je 4. mjesto.

        Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE O DOMOVINSKOM RATU UOČI OBLJETNICE AKCIJE "BLJESAK"
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:56

  Uoči obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak", učenicima su u Hrvatskom domu u Garešnici, iz perspektive svoje postrojbe - 1. gardijske bigade "Tigrovi",  predavanje održali brigadni general u mirovini Tomo Medved i umirovljeni brigadir Eduard Butjer.

 

        Predavači su vrlo upečatljivo govorili o Domovinskom ratu. Naglasili su kako je važno ne zaboraviti sve te važne događaje, ljude, heroje i žrtve. Učenicima su uputili pregršt pozitivnih poruka za život između kojih posebno treba istaknuti one o jedinstvu, zajedništvu, međusobnom uvažavanju te hrabrosti i odvažnosti.

 

 


[OPŠIRNIJE]PONOVO ODLIČNE VIJESTI S DRŽAVNOG NATJECANJA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:55

        Na Državnom natjecanju iz logike i filozofije, održanom od 25. do 27. travnja 2013. u Crikvenici, sudjelovali su učenik III. razreda opće gimnazije Dominik Ostroški s mentorom Goranom Lojkićem. U jakoj konkurenciji, između 40 učenika, Dominik je zauzeo odlično 11. mjesto.

        Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]HANA FIALA - DRŽAVNA PRVAKINJA U ZNANJU IZ POVIJESTI
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:54

        Naši gimnazijalci, koji su s mentoricom Milkom Prodanić sudjelovali na Državnom natjecanju iz povijesti u Lovranu od 17.-19. travnja 2013., ostvarili su izvrsne rezultate.

        Učenica IV. razreda Hana Fiala osvojila je 1. mjesto, učenik II. razreda Petar Havliček osvojio je 2. mjesto, a učenik I. razreda Luka Slivar osvojio je 6. mjesto.

        Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]NATJECANJA UČENIKA šk. god. 2012./2013.
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:53

   Naši su se učenici i ove godine natjecali na školskoj razini iz niza predmeta: Lidrana, matematike, informatike, engleskog jezika, vjeronauka, povijesti, geografije, hrvatskog jezika, logike i filozofije, kemije, biologije; u struci su se natjecali turističko-hotelijerski komercijalisti, kuhari, stolari i frizeri.

        Ostvarivši zapažene rezultate, najbolji su pozvani na županijsku razinu natjecanja, i to: Lidrano - 3 učenika, iz engleskog jezika - 3 učenika, povijesti - 3 učenika, geografije - 3 učenika, hrvatskog jezika - 3 učenika, logike - 2 učenika, filozofije - 1 učenik, biologije - 2 učenika.

        Na već održanim županijskim natjecanjim, naši su učenici ostvarili odlične rezultate.

        Na Županijskom natjecanju iz matematike Josip Turić, učenik I. razreda gimnazije, osvojio je 2. mjesto, a njegova kolegica iz razreda Marina Horvat 4. mjesto.

        Učenica II. razreda gimnazije Ivana Đuričić osvojila je 1. mjesto, također iz matematike.

        S Međužupanijske vjeronaučne olimpijade, s temom "Sveti Dominik i Red propovjednika", naša ekipa u sastavu: Ivana Klarić - I.G, Anita Bambir - II.H, Josipa Čabraja - II.G i Magdalena Batinić - II.G vratila se s osvojenim odličnim 2. mjestom.

         Učenik III.D razreda Antun Berišić, na natjecanju učenika srednjih škola za najkreativnijeg stolara u sklopu Ambiente, osvojio je izvrsno 3. mjesto.

         Ana Marija Mijota, učenica III. razreda frizera, na Međužupanijskom natjecanju učenika frizera, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojila je 4. mjesto.

        Na Županijskom natjecanju iz informatike, učenik trećeg razreda gimnazije Dominik Ostroški osvojio je 1. mjesto.

        Literarni uradak učenice I. razreda gimnazije Antonele Bosilj predložen je za državnu smotru LiDraNo 2013.

        Na Međužupanijskom regionalnom natjecanju GASTRO 2013. učenica III. razreda kuhara Monika Sandrin osvojila je 4. mjesto u pripremanju hladnog slanog izloška, iz IV. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista Matija Mikuleta, u disciplini Poslovanje recepcije hotela, osvojio je također 4. mjesto,  Martina Matošević je u disciplini Posluživanje menu-a osvojila 6. mjesto, a Stephani Mlinarić u disciplini Pripremanje menu-a 7. mjesto.

        Učenik II. razreda gimnazije Marko Šplichal osvojio je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika.

        Sa Županijskog natjecanja iz povijesti učenici su se vratili s osvojena tri prva mjesta, to su Luka Slivar iz I. razreda gimnazije, Petar Havliček iz II. razreda gimnazije i  Hana Fiala iz IV. razreda gimnazije!

        Na Županijskom natjecanju iz geografije učenik II. razreda gimnazije Alen Polović osvojio je 3. mjesto, učenica III. razreda gimnazije Lucija Bajević 2. mjesto, a učenica IV. razreda gimnazije Daria Divjak 6. mjesto.

        I Županijsko natjecanje iz filozofije i logike prošlo je za naše učenike vrlo dobro. Učenik III. razreda gimnazije Dominik Ostroški osvojio je iz logike 1. mjesto, a Dajana Ravlija, učenica IV. razreda gimnazije 3. mjesto. Učenica IV. razreda gimnazije Anamaria Macanović osvojila je 3. mjesto iz filozofije.

        Dobre vijesti stigle su nam i iz Daruvara sa Županijskog natjecanja iz biologije na kojem je učenica I. razreda gimnazije Marina Horvat osvojila 2. mjesto, učenik III. razreda gimnazije Marko Lagančić osvojio je 1. mjesto, a samostalni istraživački rad učenica II. razreda gimnazije Josipe Čabraja i Silvije Mrkonja predložen je za državno natjecanje.

        

        Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO-SPORTSKA DVORANA - PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:52

 Škola je odgojno-obrazovna ustanova i mora raditi zakonito. Realizira planove i programe, provodi svoje i odluke nadređenih. Djeluje unutar zadanih okvira složenoga i višestruko kontroliranog sustava u kojem nema prostora za samovolju bilo koga.

Ponosimo se statusom i postignućima naših učenika i  nastavnika koji su ime grada  pronijeli diljem cijele Hrvatske.

Žalosne su rasprave pune mržnje na sastancima Gradskog vijeća, napisi po novinama!

Nevjerojatne izjave i prozivke neka rese karaktere govornika, a mi se najodlučnije ograđujemo.
Škola ne smije biti predmet neutemeljenih rasprava i istupa pojedinaca i interesnih skupina, ona odgaja mlade ljude, funkcionira na drugačiji način - podnosi izvješća za sve aktivnosti i odgovara za svoje postupke.

 

Dvorana je školski objekt. U njoj se izvodi nastava tjelesne i zdravstvene kulture, aktivnosti Školskog sportskog društva i ostale aktivnosti predviđene Godišnjim planom i programom Škole i učeničkog doma i Školskim kurikulumom.

Slobodni termini su dostupni udrugama, klubovima, rekreativcima i svim zainteresiranima pod uvjetima koji su propisani Odlukom o korištenju, Pravilnikom o korištenju, Kućnim redom i Zaključkom o davanju suglasnosti na formiranje cijena korištenja dvorane, koji je donijela Bjelovarsko- bilogorska županija, osnivač srednjih škola.

Cijene su usporedive s dvoranama sličnih uvjeta i veličina, 300 kn cijela dvorana, 100 kn trećina velike dvorane i mala dvorana. Nedjelja i blagdani su neradni dani. Ostavljena je mogućnost iznimnog korištenja po udvostručenoj cijeni.
Korisnici na utakmicama koriste tribine i prodaju ulaznice ( 10, sada 15 kn ), čak i godišnje karte ( 100 kn ) i tako ostvaruju dobit.

Rukometni klub je do kraja 2010. godine u Sportskoj dvorani Osnovne škole, koja nema tribine, za treninge plaćao 250 kn po satu, utakmice 400 kn.
Od otvaranja dvorane u rujnu 2010. godine, Rukometni klub vrši, za školu neviđene pritiske preko Rukometnog saveza, županijskih vijećnika i čelnika, Gradskog vijeća, medija…, najprije zbog nemogućnosti iznajmljivanja, a od početka 2011. kada postaju korisnici radi  cijene sata.

Na zahtjev Župana sa suradnicima i Gradonačelnika od predstavnika Škole je zatraženo da Rukometni klub trenira po cijeni od 100 kn.

Dakle, cjenik je donijela Županija, Škola po njemu mora postupati i to je u nadležnosti prosvjetne inspekcije. Ako Županija odluči drugačije i pisanim putem se očituje, Škola će tako postupiti.

Apsolvirana je činjenica da je to „najveći i najskuplji školsko-sportski objekt koji je izgrađen na području naše Županije u proteklih nekoliko godina“, visoki kreditni anuiteti.

Za nas je aktualno i otvoreno pitanje  troškova održavanja, energije i rada ovako zahtjevnog objekta, koji se  trebaju namiriti iznajmljivanjem.

Škola ni od koga ne dobiva nikakve subvencije i, na žalost, zato ne može dopustiti djeci organiziranoj u udrugama koje financiraju roditelji besplatno bavljenje sportom. Odgovor je to na pitanje postavljeno u podnesku protiv ravnateljice ministru Jovanoviću od strane Sportske zajednice grada Garešnice, Rukometnog kluba „Garešnica“ i Škole rukometa „Garešnica“.

 

U tome je sva krivica Škole: Odolijevamo pritiscima, ne pogađamo se, ne damo se uvući u „ sivu zonu“.

Molimo sve sudionike da prestanu neutemeljeno raspravljati i pisati.

Ne radi se tu o dogovaranju i pregovaranju, već o konkretnim financijskim sredstvima koje netko mora platiti.

 Ako je  nešto nejasno vrata Škole za svakog su otvorena.
Srednja škola „ August Šenoa“ Garešnica ugledna je srednjoškolska ustanova s kojom se ponosimo.                                                                           

 

                                        Školski odbor Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica

 


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI NA PROSLAVI DANA GRADA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:51

        Učenica IV. razreda opće gimnazije Ines Brkić primila je ZAHVALNICU GRADA GAREŠNICE, na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 17. siječnja 2013. godine u Hrvatskom domu, kao najbolja učenica srednje škole u protekloj godini.

        Učenica III. razreda opće gimnazije Ivana Šimun, zajedno sa sestrom Ivonom, primila je SVEČANU PLAKETU I POVELJU GRADA GAREŠNICE za naročite uspjehe u sportu i promoviranju Grada Garešnice diljem Hrvatske, kao i na međunarodnoj razini.

       

          Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]"MLADE RUKE" NAŠOJ GABRIJELI
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:45

        Učenica II. razreda frizera Gabrijela Pavleka dobila je 11. prosinca 2012. godine prestižno priznanje "Mlade ruke" Obrtničke komore Bjelovarsko-Bilogorske županije koje se dodjeljuje za postignute uspjehe u praktičnom i stručno-teoretskom naukovanju.

       Ovo priznanje rezultat je marljivog rada na praktičnoj nastavi koju obavlja u frizerskom salonu "Karla" pod vodstvom vlasnice Svjetlane Damjanović te u školskom frizerskom praktikumu pod vodstvom  stručne učiteljice praktične nastave Marijane Kožar.

         Od srca joj čestitamo!


[OPŠIRNIJE]POSJET VUKOVARU
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:43

                                           Sjećanje na žrtvu Vukovara

 

U suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i ove je godine provedeno natjecanje učenika drugih razreda iz poznavanja povijesti nastanka hrvatske države i Domovinskog rata pod motom: „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“.

Najuspješniji učenici II.g i II.h razreda nagrađeni su putovanjem u Vukovar, 18. studenoga i sudjelovanjem u Koloni sjećanja pod nazivom „Vukovar – Vukovaru – sveto ime“.

U ozračju oslobađajuće presude hrvatskih generala, s desecima tisuća hrvatskih građana iz svih krajeva poklonili su se, zapalili svijeće i položili ruže na Memorijalnom groblju, obišli podrume Bolnice, Spomen-dom na Ovčari i Spomen-dom na Trpinjskoj cesti.

Neka se nikada ne zaboravi…

 

          

               


[OPŠIRNIJE]NOVA ŠKOLSKA GODINA 2012./2013.
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:42

Nova školska 2012./2013. godina počinje u ponedjeljak 3. rujna 2012. godine.

        U prijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 8.00 sati za sve razrede gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, te II. i III. razred konobara i instalatera grijanja i klimatizacije.

        U poslijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 14.00 sati i to za sve razrede prodavača, frizera, kuhara i stolara, te I. razred konobara i instalatera grijanja i klimatizacije.

        Useljenje u Učenički dom počinje također u ponedjeljak 3. rujna 2012. od 7.00 sati.


[OPŠIRNIJE]NAŠI ISTRAŽIVAČI
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:42

Marko Lagančić, učenik II. razreda opće gimnazije, nastavlja nizati uspjehe. Iz Poreča, s Državnog natjecanja iz biologije održanog od 7. do 10. svibnja, sa samostalnim istraživačkim radom "Utjecaj različite koncentracije duhanskog dima na suspenziju pivskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)", vratio se s osvojenim 2. mjestom.

        Štetnost duhanskog dima aktualan je i ozbiljan ekološki problem. Dovoljno je naglasiti da se u duhanskom dimu nalazi preko 5 000 različitih kemijskih elemenata i spojeva. Potaknut činjenicom o sve većem broju pušača među mladima, krenuo je u istraživanje kojim je na jednostavan način želio educirati ljude te dokazati i razviti svijest o štetnosti pušenja. Plakat s natjecanja trajno će biti izložen u školi, kao doprinos učenika školskom Preventivnom programu.

        Aleksandra Mladenović, učenica III. razreda opće gimnazije, također se natjecala sa samostalnim istraživačkim radom "Utjecaj doze i intenzitete UV zračenja na sobnu ciklamu (Cyclamen persicum L.)". Svjedoci smo povećanja "ozonskih rupa" zbog čega se i količina štetnog UV zračenja koje dolazi do Zemlje stalno povećava. Štetni efekti nisu trenutni i odmah vidljivi, već se akumuliraju u organizmu. UV zračenje danas predstavlja ekološki problem i opasnost za sav živi svijet, a Aleksandra je svojim istraživanjem dokazala i potvrdila tu činjenicu. Osvojila je 9. mjesto.

        Čestitamo učenicima, koji su bili jedini predstavnici naše županije, i njihovoj mentorici profesorici Đurđi Đurđević kojoj je ovo još jedan u nizu dobrih rezultata na državnim natjecanjima.

 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI S DO SADA ODRŽANIH DRŽAVNIH NATJECANJA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:41

  Državno natjecanje iz filozofije održano je od 22. do 24. travnja 2012. u Zagrebu. Naša Jana Rebrović (IV.G) osvojila je 16. mjesto.                

        Državna natjecanja iz povijesti i geografije održana su od 2. do 4. svibnja u Dubrovniku. Iz povijesti je Petar Havliček (I.G) zauzeo 8. mjesto, a iz geografije je Hana Fiala (III.G) osvojila 16. mjesto.

        Na Državnom natjecanju učenika stolara u Virovitici, Matija Mrazović (III.D) osvojio je 4. mjesto.

        Svim učenicima i njihovim mentorima čestitamo na uloženom trudu i uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE UČENIKA šk. god. 2011./2012.
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:38

I ove je školske godine interes učenika za natjecanja bio velik. Iz poznavanja hrvatskog jezika, engleskog jezika, geografije, astronomije, povijesti, filozofije, matematike, fizike, biologije, kemije, informatike, vjeronauka, na Lidranu, Gastru i natjecanju za stolare na školskoj razini sudjelovalo je 80 učenika. Na županijsku razinu pozvano je 39 učenika. Sedmero učenika od njih 39 pozvano je na državnu razinu. To su:

- iz astronomije, učenik IV. razreda opće gimnazije, Luka Turić,

- iz povijesti, učenik I. razreda opće gimnazije, Petar Havliček,

- iz geografije, učenica III. razreda opće gimnazije, Hana Fiala,

- iz filozofije, učenica IV. razreda opće gimnazije, Jana Rebrović,

- iz biologije sa samostalnim istraživačkim radovima, učenik II. razreda opće gimnazije, Marko Lagančić i učenica III. razreda opće gimnazije Aleksandra Mladenović,

- natjecanje učenika stolara, učenik III.D razreda, Matija Mrazović.

Čestitke svima na dosadašnjem uspjehu i puno sreće u svibnju na državnim natjecanjima!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA LIDRANO 2012.
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:37

  Županijska smotra LiDraNo 2012. održana je 29. veljače 2012. godine u Hrvatskom domu u Garešnici. Učenici 10 srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije predstavili su se svojom darovitošću, osobnošću i kreativnošću.

        Svojim dolaskom počastila nas je i viša savjetnica za natjecanja i smotre profesorica Maja Zrnčić.

        Smotra je započela pojedinačnim scenskim nastupima među kojima se istaknuo nastup Mateja Heštere, učenika III. razreda Gimnazije Bjelovar, koji je izravno upućen na Državnu smotru.

        Uslijedilo je Izvješće Povjerenstva za prosudbu literarnog i novinarskog stvaralaštva u sastavu: Stjepan Banas, Nikolina Marinić i Zdenka Vranešević, koje je od 15 literarnih (13 proznih i 2 rada u stihovima) te 4 novinarska rada jednoglasno odlučilo na državnu razinu predložiti literarne radove: 1. Moje ime je Glazba, Monika Piragić, učenica III. razreda Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, 2. Moj juriš na vjetrenjače, Marko Lagančić, učenik II. razreda Srednje škole "August Šenoa" Garešnica, 3. Život u okusu i mirisu sjećanja, Nevena Stojčić, učenica IV. razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

        Predložene su nam radove autori pročitali.

        Zatim su predstavljeni školski list i videorad koje je prosuđivalo Povjerenstvo u sastavu: Zdravko Damjanović, Dobrila Bačić i Zdenka Vranešević, a također su predloženi za Državnu smotru. Školski list Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar,  "Trythonus - diabolus in musica", predstavili su izaslanici Uredništva, a videorad, učenika III. razreda Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje, Željka Poljaka: "Dnevnik jednog Idiota, Luzera, Budale" smo svi zajedno pogledali.

        Scenski dio završio je skupnim nastupima koje je ocjenjivalo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Stjepan Pepeljnjak, Marija Knezović i Marija Tkalec, uz državnog izbornika, akademskog glumca Luku Dragića, koji je na okruglom stolu izrazio svoje oduševljenje talentom i dramskom igrom učenika te su za državnu razinu predloženi:

        1. Skupni rad prema W. Shakespeareu: "Hamletu nije dobro", voditelj Marko Dragičević, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

        2. Skupni rad prema S. Beckettu: "U iščekivanju Godota", voditeljica Nikolina Marinić, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar

        3. Učenički rad (Željko Poljak): Kako preživjeti smak svijeta, voditelj Ivan Novak, Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

        Konačni rezultati bit će poznati 28. ožujka 2012. kada će na stranicama Agencije biti objavljen popis učenika i družina pozvanih na Državnu smotru.

 


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI NA PROSLAVI DANA GRADA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:35

   Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17. siječnja 2012. godine u Hrvatskom domu, učenik IV. razreda opće gimnazije LUKA TURIĆ primio je  ZAHVALNICU GRADONAČELNIKA kao najbolji učenik naše Škole.

        MAGDALENA BATINIĆ, sada učenica I. razreda naše opće gimnazije, dobila je ZAHVALNICU GRADONAČELNIKA kao najbolja učenica Osnovne škole u protekloj godini.


[OPŠIRNIJE]SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:32

Na božićnom programu 23. prosinca 2011. godine učenici su nam i ove godine pokazali svoje brojne talente i postignuća.

        Prigodne pjesme, narodni običaji, revija odjeće i frizura...

 

        ... bili su najbolji uvod u blagdane koji su pred nama te najljepša božićna i novogodišnja čestitka.


[OPŠIRNIJE]NAŠIH PEDESET GODINA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:31

        U subotu, 10. prosinca 2011. godine, u Školsko-športskoj dvorani, VREMEPLOVOM kroz minulih pet desetljeća obilježili smo  NAŠU VELIKU OBLJETNICU.

        USPOMENE, DOGAĐAJI, EMOCIJE..., ispunili su nam DUŠU i dali POTICAJ za NOVE IZAZOVE.


[OPŠIRNIJE]20. OBLJETNICA STRADANJA VUKOVARA
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:29

    I ove godine u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije provedeno natjecanje iz poznavanje Domovinskog rata pod nazivom „ZNAJUĆI PROŠLOST U SIGURNIJU BUDUĆNOST“. 

        Ostvarivši izvrsne rezultate, učenici II.G i II.H razreda nagrađeni su putovanjem u Vukovar danas, 18. studenoga 2011. godine, na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. 

        Svi ostali učenici pridružili su se akciji obilježavanja ovog važnog dana pod motom „I U MOJOJ ŠKOLI VUKOVAR SVIJETLI“. Svaki je razred, nakon odavanja počasti GRADU – simbolu nepokorenosti, neuništivosti i svim stradalnicima DOMOVINSKOG RATA, upalio lampion na svom prozoru. Tim povodom postavljen je i prigodni pano.

 


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:23

        Luka Turić, učenik 3. razreda opće gimnazije, osvojio je 3. mjesto na Državnom natjecanju iz astronomije održanom od 12. do 15. svibnja 2011. u Valpovu. Natjecao se s temom "Izrada radioteleskopa".

        Čestitamo!!!


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE "GASTRO 2011"
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:21

       Image

        Renato Makaj iz 3. razreda konobara, pobjednik na Regionalnom natjecanju Gastro 2011. u Pitomači u disciplini 2 - Posluživanje menija, putuje sa svojim mentorom Ivanom Pavlekom ovaj vikend u Supetar na Brač, gdje će se od 17. do 20. travnja 2011. održati 31. po redu Državno i međunarodno natjecanje učenika Turističko-ugostiteljskih škola "Gastro 2011".

        Želimo im sretan put, mirno more i puno uspjeha na natjecanju!

 


[OPŠIRNIJE]ENERGETSKA UČINKOVITOST
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:19

    

        Dr. sc. Maja Božičević Vrhovčak, predsjednica Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR - portal www.MojaEnergija.hr), održala je 31. ožujka 2011. godine predavanje na temu energetske učinkovitosti Nastavničkom vijeću i odgajateljima našeg Učeničkog doma.

        Govorila je o DOOR-u i njihovim projektima, stanju energetske učinkovitosti u RH, zatim o mogućnostima korištenja ove teme u Školi, nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Na predavanje se nadovezao dipl. ing. Danijel Rodik, voditelj projekata DOOR-a, koji je prikazao nekoliko kratkih video reportaža o energetski učinkovitom grijanju te se pridružio raspravi.

        Bilo je zanimljivo i korisno, a gosti su nam donijeli i obrazovne materijale (tiskane i video priručnike) kojima će se nastavnici moći služiti u okviru svojih predmeta i aktivnosti, te na satovima razrednika.


[OPŠIRNIJE]POSTIGNUĆA NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA 2011.
Margareta Miloš / datum: 15. 10. 2013. 14:18

     Biologija - 1. mjesto - Marko Lagančić, 1.G

     Informatika - 1. mjesto - Luka Turić, 3.G

     Povijest - 2. mjesto - Hana Fiala, 2.G

                   - 2. mjesto - Marija Damjanović, 4.G

     Fizika - 1. mjesto - Luka Turić, 3.G

     Geografija - 2. mjesto - Hana Fiala, 2.G

                      - 1. mjesto - Mario Gavran, 4.G

     Matematika - 3. mjesto - Marko Lagančić, 1.G

     Hrvatski jezik - 2. mjesto - Ana-Marija Berić, 2.G

     Kemija - 2. mjesto - Luka Turić, 3.G

     Astronomija - 1. mjesto - Luka Turić, 3.G

     Filozofija - 1. mjesto - Marija Damjanović, 4.G


[OPŠIRNIJE]RSS


UPISI

    LJETNI ROK UPISA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

 NAZIV PROGRAMA

BROJ UPISANIH

BROJ SLOBODNIH MJESTA

UPISNA KVOTA

 OPĆA GIMNAZIJA

20

0

20

 GRAFIČKI TEHNIČAR

10

14

24

TURISTIČKO-HOTELIJERSKI  KOMERCIJALIST

24

0

24

 KUHAR

20

0

24

 KONOBAR

9

7

16

 PRODAVAČ

4

11

15

 STOLAR

9

0

9

 FRIZER

18

2

20

INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

7

1

8

 UKUPNO

121

35

160

 

          U Garešnici, 18. srpnja 2017. godine

                                                                                                                    

NOVI PROGRAM

NOVI PROGRAM

ZANIMANJE

GRAFIČKI TEHNIČAR

 

Srednje obrazovanje za grafičkog tehničara traje 4 godine.

 

  • Osiguran smještaj u  Učeničkom domu
  • Osigurana praktična nastava u tvrtki Bakrotisak d.d.
  • Mogućnost nastavka školovanja uz stipendiranje najboljih učenika

Iskoristite mogućnost kvalitetnog smještaja u Učeničkom domu i prednosti koje pruža mali grad: blizina škole, Učeničkog doma i mjesta obavljanja praktične nastave.

Prijave za program grafičkog tehničara su otvorene u aplikaciji Upisi.hr do 10. srpnja u 12.00 sati. Svi učenici koji žele upisati ovaj program trebaju ga označiti kao 1. prioritet.
 

Naši programi

     Učenici se za zanimanja kuhar, konobar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije i stolar upisuju po KLASIČNOM modelu prema kojem jedan dio praktične nastave pohađaju u školskim radionicama i praktikumima, a drugi dio kod obrtnika. Stoga svaki učenik mora sklopiti ugovor o praktičnoj nastavi s obrtom ili trgovačkim društvom, ali obrt ili trgovačko društvo ne mora imati licencu.

     Klikom na fotografije pogledajte promidžbene video materijale obrazovnih programa i Učeničkog doma naše škole.

           
                  

 

NATJEČAJ za upis učenika u I. razred srednje škole i prijam u Učenički dom 2016./2017.
UVJETI ZA PRIJAM UČENIKA U UČENIČKE DOMOVE
preskoči na navigaciju