preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login

QR code

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 186758
Ovaj mjesec: 2118
Danas: 4
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NASTAVLJAMO RAZMIŠLJATI ZELENO!
Autor: Margareta Miloš, 6. 2. 2017.

     Ove je školske godine napravljen korak dalje u aktivnostima podizanja ekološke svijesti učenika i očuvanja okoliša. Nabavljene su kartonske kutije za stari papir koje su postavljene u sve učionice. Učenici, članovi grupe Mladi biolozi, pod mentorstvom nastavnice Martine Lebinac,  osmislili su prezentaciju i radionicu koja je u proteklih desetak dana provedena u svim razrednim odjelima. Učenici su upoznati s bitnim činjenicama vezanima uz recikliranje, a na radionicama su osmislili i izradili slogane koje su zalijepili na svoje razredne kutije.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica

Detaljnije o ekološkim aktivnostima u školi pročitajte klikom na OPŠIRNIJE!


     Nastavak je to niza aktivnosti koje su provedene prethodnih školskih godina. Učenici koji se obrazuju za instalatere grijanja i klimatizacije već nekoliko godina, zajedno sa svojim nastavnicima, provode projekt "Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost“ kroz koji upoznaju, montiraju i održavaju sustave obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, kako bi nakon završetka obrazovanja bili što spremniji za tržište rada. Prošle školske godine započeli smo s aktivnostima sakupljanja i razvrstavanja otpada pod motom „Otpad nije smeće, nego vrijedna sirovina!“. Projekt je realiziran postavljanjem „reciklažnog kutka“ s kontejnerima za odvajanje otpada u prostoru između školske stolarske i instalaterske radionice. Ove školske godine bili smo partneri Grada Garešnice  na projektu "The Recycling September in Natura 2000 Area" u okviru kojega je realizirana radionica izrade prigodnih božićnih ukrasa od već korištenih predmeta i materijala.

     Svim ovim aktivnostima Škola želi potaknuti učenike da postanu aktivni čimbenici održivog razvoja te preuzmu odgovornost za očuvanje okoliša u kojem žive, jer se promjene i djelovanje na osobnoj i lokalnoj razini u konačnici odražavaju i na globalnoj razini te tako svatko od nas može doprinijeti zaštiti Planeta od daljnjeg onečišćenja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju