« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Edukativno-informativni trening Cookingclass Maistra održan je jučer i danas u ugostiteljskom praktikumu naše škole. Za početak je Andreja Istrat iz odjela razvoja ljudskih potencijala učenicima 1.-3. razreda kuhara i konobara te učenicima 3. i 4. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista prezentirala Maistru kao jednu od vodećih hrvatskih turističkih kompanija te je učenike upoznala s mogućnostima obavljanja stručne prakse i programom stipendiranja. Zatim su se učenicima predstavili Tihomir Vedriš, pomoćnik voditelja hrane i pića te treneri – Saša Krajinović, voditelj hrane i pića klastera Vrsar, Martina Buđinski, zamjenica šefa kuhinje restorana Lone i Jan Medak, kuhar specijalist u hotelu Lone.
Treninzi su se sastojali od teorijskog i praktičnog dijela u kuhinji i praktikumu ugostiteljskog posluživanja. Sudjelovalo je 10 učenika kuhara i 10 učenika konobara i turističko-hotelijerskih komercijalista. Treneri su učenicima praktično pokazali nekoliko tehnika pripremanja vrhunskih jela i pića s vrhunskim namirnicama iz Hrvatske i cijeloga svijeta. Osim edukativne svrhe, ovim treningom zaposlenici Maistre željeli su učenicima prenijeti strast i vještinu pripremanja hrane i pića.
Bilo je ovo jedno novo, zanimljivo i vrlo pozitivno iskustvo!
Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica