« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Svjetski dan hrane se svake godine obilježava 16. listopada, na dan kad je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane je posvećena smanjenju gladi u svijetu i svijesti o racionalnom korištenju hrane te smanjenju nesavjesnog postupanja prema hrani.
Svjetski dan kuhara obilježava se svake godine 20. listopada. Toga dana kuhari širom svijeta slave i promiču svoju struku te odaju priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu. Kuhari širom svijeta žele osvijestiti ljude koliko je važno koristiti namirnice i začine na ispravan način. Pored toga, pokrenuta je i edukacija o ekološkim aspektima kuharstva, koja propagira da se maksimalno iskorištavaju namirnice i umanji količina hrane koju bacamo.
Tim povodom, u duhu ovogodišnje teme obilježavanja, učenici turističko-hotelijerski komercijalisti izradili su poučan pano koji je postavljen u hodniku na prvom katu.