preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login

QR code

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 157464
Ovaj mjesec: 1224
Danas: 57
Oglasna ploča
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVJETSKI DAN HRANE I SVJETSKI DAN KUHARA
Autor: Margareta Miloš, 16. 10. 2018.

     Svjetski dan hrane se svake godine obilježava 16. listopada, na dan kad je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane je posvećena smanjenju gladi u svijetu i svijesti o racionalnom korištenju hrane te smanjenju nesavjesnog postupanja prema hrani.

     Svjetski dan kuhara obilježava se svake godine 20. listopada. Toga dana kuhari širom svijeta slave i promiču svoju struku te odaju priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu. Kuhari širom svijeta žele osvijestiti ljude koliko je važno koristiti namirnice i začine na ispravan način. Pored toga, pokrenuta je i edukacija o ekološkim aspektima kuharstva, koja propagira da se maksimalno iskorištavaju namirnice i umanji količina hrane koju bacamo.

     Tim povodom, u duhu ovogodišnje teme obilježavanja, učenici turističko-hotelijerski komercijalisti izradili su poučan pano koji je postavljen u hodniku na prvom katu.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju