preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login

QR code

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 157608
Ovaj mjesec: 1368
Danas: 30
Oglasna ploča
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POLUDNEVNI POSJETI ZAGREBU
Autor: Margareta Miloš, 13. 3. 2018.

     U petak, 9. ožujka, su u poludnevni posjet Zagrebu išla sva četiri razreda opće gimnazije i prvi razred grafičkih tehničara te sva tri razreda frizera.

     Gimnazijalci i grafički tehničari su posjetili izložbu Nikola Tesla – Mind from the future koja je smještena u prostoru Meštrovićevog paviljona.  (Detaljnije o razgledu izložbe pročitajte klikom na OPŠIRNIJE.) Navečer su u Gradskom dramskom kazalištu Gavella pogledali uprizorenje Shakespeareove drame Kralj Rikard III.

     Frizeri su po dolasku u Zagreb najprije posjetili Frizersku akademiju uglednog zagrebačkog frizera Amira Bećirevića. Nakon toga prošetali su Trgom bana Josipa Jelačića, a potom su se uputili na Zagrebački velesajam gdje su posjetili Dane ljepote. Posjet Zagrebu završili su odlaskom u Arena centar.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica


     Gimnazijalci i grafički tehničari su u obilazak izložbe Nikola Tesla – Mind from the future krenuli od prizemlja gdje su se imali priliku upoznati i poigrati konceptom kinematike, umjetne inteligencije, senzornim instalacijama te moždano-računalnim sučeljem. Na katu, u segmentu nazvanom Piano nobile, predstavljeni su u digitalnoj verziji portreti klasika suvremene umjetnosti poput Marine Abramović, Lori Anderson i Terryja Gilliama, koji u intervjuima donose vlastite impresije o Nikoli Tesli. Glavni dio izložbe prezentiran je u galeriji Bačva, u kojoj je smještena originalna izložbena multimedijska, interaktivna instalacija u kojoj se upoznaje Teslin život od Smiljana preko školovanja i europskih destinacija do života u New Yorku. Raspoređena je u pet cjelina: knjižnica, Europa, New York, Teslopolis i Radio Dream. Tesla je prikazan ne samo kao vrhunski znanstvenik, već i kao dio  hrvatske kulturne baštine, čime se promovira i potiče umjetnička izvrsnost, originalnost, inventivnost i primjena najnovijih tehnologija u područjima vizualne umjetnosti. Učenici su zainteresirano pratili izlaganja vodiča, a nakon službenog obilaska zadržali su se u individualnim istraživanjima instalacija i multimedijskih  sadržaja. Izložba je bila zanimljiva, drugačija od izložbi koje inače posjećujemo s učenicima; pružila im je drugačiji pogled na umjetnost i znanost te vezu između ta dva naizgled odvojena područja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
UPISI

    LJETNI ROK UPISA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

 NAZIV PROGRAMA

BROJ UPISANIH

BROJ SLOBODNIH MJESTA

UPISNA KVOTA

 OPĆA GIMNAZIJA

20

0

20

 GRAFIČKI TEHNIČAR

10

14

24

TURISTIČKO-HOTELIJERSKI  KOMERCIJALIST

24

0

24

 KUHAR

20

0

24

 KONOBAR

9

7

16

 PRODAVAČ

4

11

15

 STOLAR

9

0

9

 FRIZER

18

2

20

INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

7

1

8

 UKUPNO

121

35

160

 

          U Garešnici, 18. srpnja 2017. godine

                                                                                                                    

NOVI PROGRAM

NOVI PROGRAM

ZANIMANJE

GRAFIČKI TEHNIČAR

 

Srednje obrazovanje za grafičkog tehničara traje 4 godine.

 

  • Osiguran smještaj u  Učeničkom domu
  • Osigurana praktična nastava u tvrtki Bakrotisak d.d.
  • Mogućnost nastavka školovanja uz stipendiranje najboljih učenika

Iskoristite mogućnost kvalitetnog smještaja u Učeničkom domu i prednosti koje pruža mali grad: blizina škole, Učeničkog doma i mjesta obavljanja praktične nastave.

Prijave za program grafičkog tehničara su otvorene u aplikaciji Upisi.hr do 10. srpnja u 12.00 sati. Svi učenici koji žele upisati ovaj program trebaju ga označiti kao 1. prioritet.
 

Naši programi

     Učenici se za zanimanja kuhar, konobar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije i stolar upisuju po KLASIČNOM modelu prema kojem jedan dio praktične nastave pohađaju u školskim radionicama i praktikumima, a drugi dio kod obrtnika. Stoga svaki učenik mora sklopiti ugovor o praktičnoj nastavi s obrtom ili trgovačkim društvom, ali obrt ili trgovačko društvo ne mora imati licencu.

     Klikom na fotografije pogledajte promidžbene video materijale obrazovnih programa i Učeničkog doma naše škole.

           
                  

 

NATJEČAJ za upis učenika u I. razred srednje škole i prijam u Učenički dom 2016./2017.
preskoči na navigaciju