2018-10-16 15:30:32

SVJETSKI DAN HRANE I SVJETSKI DAN KUHARA

     Svjetski dan hrane se svake godine obilježava 16. listopada, na dan kad je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane je posvećena smanjenju gladi u svijetu i svijesti o racionalnom korištenju hrane te smanjenju nesavjesnog postupanja prema hrani.

     Svjetski dan kuhara obilježava se svake godine 20. listopada. Toga dana kuhari širom svijeta slave i promiču svoju struku te odaju priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu. Kuhari širom svijeta žele osvijestiti ljude koliko je važno koristiti namirnice i začine na ispravan način. Pored toga, pokrenuta je i edukacija o ekološkim aspektima kuharstva, koja propagira da se maksimalno iskorištavaju namirnice i umanji količina hrane koju bacamo.

     Tim povodom, u duhu ovogodišnje teme obilježavanja, učenici turističko-hotelijerski komercijalisti izradili su poučan pano koji je postavljen u hodniku na prvom katu.


Srednja škola "August Šenoa" Garešnica