preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
Obrazovni programi

Društvene mreže

Kako oporaviti izbrisane poruke s Instagrama | Androidsis

Vijesti iz Doma

         O UČENIČKOM DOMU

               VIJESTI IZ DOMA

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 383610
Ovaj mjesec: 1634
Danas: 52
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROJEKT "STEA2M FRAKTALI - SVUDA OKO NAS"
Autor: Margareta Miloš, 21. 4. 2023.

U utorak smo u Daruvaru, u Centru tehničke kulture, a u sklopu manifestacije 10 dana astonomije, održali predavanje i radionicu o fraktalima. Uvodni dio izlaganja o fraktalima u fizici, matematici i likovnoj umjetnosti prezentirale su profesorice Suzana Batinić i Majana Štor, a u drugom dijelu su Ivano Mlinac, 2.G i Matej Štajgler, 1.G upoznali polaznike s programima za generiranje fraktalnih slika i načinom njihovog rada. Fraktalne slike koje su polaznici generirali izrađene su i postavljene na izložbi u Društveno-kulturnom centru. Završna aktivnost bila je ukrašavanje majica repliciranjem fraktalne tehnike Jacksona Pollocka. Bilo je zanimljivo i vrijeme nam je jako brzo prošlo.
Zahvaljujemo Astronomskom društvu Kumova slama Daruvar na gostoprimstvu i nadamo se da je ovo početak jedne lijepe suradnje.
Inače, ovo je bila prva prezentacija projekta STEA2M Fraktali - svuda oko nas koji se u našoj školi provodi ove školske godine putem izvannastavne aktivnosti, za čiju smo provedbu dobili i financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projektna izvannastavna aktivnost zamišljena je kao spoj znanosti i umjetnosti. Problematici fraktala zainteresirani učenici su imali priliku pristupiti multidisciplinarno kroz međupredmetnu korelaciju proširenih sadržaja nastavnih predmeta fizike i likovne umjetnosti. Cilj projekta je popularizacija znanosti, međupredmetna korelacija Fizike i Likovne umjetnosti te proširivanje nastavnih tema multidisciplinarnim pristupom.
Slijede nam radionice u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor u Daruvaru, zatim na Garešnica Infinity Festivalu, NovSKY festivalu i Znanstvenom pikniku. Na svim radionicama naglasak će biti na vršnjačkom prenošenju znanja kroz prezentacije te na stjecanju vještina putem radionica na kojima će se raditi na kreativnoj upotrebi digitalne tehnologije i softvera za izradu fraktalne umjetnosti. Osim toga, polaznici radionica imat će priliku izrađivati fraktalne slike repliciranjem fraktalne tehnike Jacksona Pollocka.
Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
NOVI PROGRAM

NOVI PROGRAM

ZANIMANJE

GRAFIČKI TEHNIČAR

 

Srednje obrazovanje za grafičkog tehničara traje 4 godine.

 

  • Osiguran smještaj u  Učeničkom domu
  • Osigurana praktična nastava u tvrtki Bakrotisak d.d.
  • Mogućnost nastavka školovanja uz stipendiranje najboljih učenika

Iskoristite mogućnost kvalitetnog smještaja u Učeničkom domu i prednosti koje pruža mali grad: blizina škole, Učeničkog doma i mjesta obavljanja praktične nastave.

Prijave za program grafičkog tehničara su otvorene u aplikaciji Upisi.hr do 10. srpnja u 12.00 sati. Svi učenici koji žele upisati ovaj program trebaju ga označiti kao 1. prioritet.
 

Naši programi

     Učenici se za zanimanja kuhar, konobar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije i stolar upisuju po KLASIČNOM modelu prema kojem jedan dio praktične nastave pohađaju u školskim radionicama i praktikumima, a drugi dio kod obrtnika. Stoga svaki učenik mora sklopiti ugovor o praktičnoj nastavi s obrtom ili trgovačkim društvom, ali obrt ili trgovačko društvo ne mora imati licencu.

     Klikom na fotografije pogledajte promidžbene video materijale obrazovnih programa i Učeničkog doma naše škole.

           
                  

 

preskoči na navigaciju