preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
Ukratko o našoj školi

Obrazovni programi

Vijesti iz Doma

QR code

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 293882
Ovaj mjesec: 2784
Danas: 50
Popis tema za završni rad - turističko-hotelijerski komercijalist

Teme završnog rada za šk. god. 2021./2022.

 

KUHARSTVO SA SLASTIČARSTVOM

  1. Topla predjela od tjestenine
  2. Jela od riba, rakova, školjki i glavonožaca
  3. Gotova jela od mesa
  4. Hrvatska nacionalna jela kontinentalne Hrvatske
  5. Mediteranska kuhinja Istre i Kvarnera

 

UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

  1. Posluživanje kvalitetnih i vrhunskih vina
  2. Pivo i posluživanje piva
  3. Prigodni obroci u ugostiteljstvu
  4.  Pripremanje i dogotavljanje jela pred gostom
  5. Posluživanje u baru

 

POVIJEST HRVATSKE KULTURNE BAŠTINE

  1. Michelangelo minijature – Julije Klović
  2. Schiavoni hrvatski kipari talijanske škole
  3. Prezentacija kulturnog turizma (dio Hrvatske po izboru)

 

TURISTIČKI ZEMLJOPIS

  1. Utjecaj epidemije korona virusa na turističke pokazatelje Hrvatske – usporedba 2019.-2021.
  2. Adrenalinski turizam u Hrvatskoj – potencijali i primjeri
  3.  Ekoturizam u Hrvatskoj - potencijali i primjeri

 

POSLOVNA PSIHOLOGIJA I KOMUNIKACIJA

  1. Stres na radnom mjestu i kako se nositi s njime
  2. Kako rade naše emocije?

 

STATISTIKA

  1. Indeksi u analizi vremenskih nizova
  2. Srednje vrijednosti

 

KNJIGOVODSTVO

  1. Materijalno knjigovodstvo u poslovanju ugostiteljskog poduzeća
  2. Knjiženje i obračun plaća
  3. Blagajničko poslovanje

 

RAČUNOVODSTVO I KONTROLA

  1. Specifičnosti računovodstva u ugostiteljstvu
  2. Analiza financijskih izvješća na primjeru hotelskog poduzeća po izboru

 

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA U UGOSTITELJSTVU

  1. Postanak i povijesni razvoj ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj
  2. Perspektive i pravci razvoja ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj
  3. Organizacija poslovanja hotelskog poduzeća po izboru
  4. Svjetski hotelski lanci u Republici Hrvatskoj
  5. Organizacijska struktura hotelskog poduzeća po izboru

 

MARKETING U TURIZMU

  1. SWOT analiza turizma Bjelovarsko-bilogorske županije
  2. Važnost interneta u turizmu
  3. Distribucijski kanali u turizmu
  4. Promocija turističkih proizvoda grada Bjelovara
  5. Hodočašća kao oblik turističke ponude

 

RECEPCIJSKO POSLOVANJE

  1. Ustroj i organizacija prijemnog odjela u hotelu

 

PROMET I PUTNIČKE AGENCIJE

  1. Razvoj cestovnog prometa u  Republici Hrvatskoj
  2. Posebni oblici prometa u turizmu
  3. Razvoj prometnih grana kroz povijest

 

OSNOVE TURIZMA

  1. Izrada i oblikovanje turističkog aranžmana
  2. Varaždin kao turistička destinacija
  3. Opatija kao turistička destinacija
  4. Osijek i njegova okolica kao turistička destinacija
preskoči na navigaciju