preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login

QR code

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 244590
Ovaj mjesec: 3155
Danas: 1
Popis tema za završni rad - turističko-hotelijerski komercijalist

Teme završnog rada za šk. god. 2020./2021.

 

Statistika

  1. Statistička obrada turističke sezone 2019. u Republici Hrvatskoj
  2. Utjecaj pandemije koronavirusa na turizam – statistički prikaz

 

 Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu:

  1. Integracijski procesi u svjetskom ugostiteljstvu
  2. Veličina i struktura smještajnih kapaciteta u Republici Hrvatskoj 
  3. Mjerila uspješnosti poslovanja ugostiteljskog poduzeća 

 

Računovodstvo i kontrola:

  1. Analiza financijskih izvješća na primjeru hotelskog poduzeća po izboru

 

 Recepcijsko poslovanje:

  1. Ustrojstvo i organizacija prijemnog odjela hotela 

 

Promet i putničke agencije:

  1. Nastanak i razvoj putničkih agencija 
  2. Crikvenica kao turistička destinacija 
  3. Opatija kao turistička destinacija 
  4. Odnos putničke agencije i njenih poslovnih partnera 
  5. Posebni oblici prometa u turizmu 
  6. Nacionalni park Plitvička jezera

 

Marketing u turizmu:

  1. Turističko tržište – turistička ponuda i potražnja 
  1. SWOT analiza turizma Bjelovarsko-bilogorske županije 
  1. Mobilne aplikacije u turizmu 
  1. Marketing na društvenim mrežama 
  1. Promocija u turizmu

 

 Poslovna psihologija s komunikacijom: 

  1. Kognitivni psihički procesi kao čimbenik rada 
  1. Konativni psihički procesi kao čimbenik rada 
  1. Djelotvorno komuniciranje sa gostima 
  1. Osnove komuniciranja 
  1. Činitelji uspješnog rada 

 

Hrvatska kulturna baština:

  1. Michelangelo minijature – Julije Klović 
  2. Schiavoni hrvatski kipari talijanske škole 
  3. Naivna umjetnost kao hrvatski turistički proizvod
  4. Prezentacija kulturnog turizma regije Hrvatske po izboru

 

Kuharstvo sa slastičarstvom:

  1. Riblja jela Slavonije i Baranje
  2. Brodet/brudet
  3. Poljički soparnik
  4. Autohtone hrvatske pogače
  5. Jela s tartufima
  6. Talijanska kuhinja
  7. Orijentalna kuhinja
  8. Dalmatinske i Istarske slastice
  9. Žgvacet od boškarina s istarskim fužima
  10. Dalmatinska pašticada
  11. Hladna predjela od slavonskih suhomesnatih proizvoda
  12. Lisnato tijesto
  13. Desertna jela sa sirom
  14.  Hrvatske tradicionalne torte

 

Ugostiteljsko posluživanje:

  1. Priprema i posluživanje toplih napitaka
  2.  Barske mješavine, vrste i podjela
  3. Flambiranje slatkog jela za dvije osobe. Izrada recepture i opis rada
  4. Opis i demonstracija posluživanja kvalitetnih bijelih vina
  5. Opis i demonstracija posluživanja kvalitetnih crnih vina
  6. Banket – maturalna zabava
  7. Organizacija svečanog toplo-hladnog buffeta
  8. Etape procesa posluživanja
  9. Klasični načini posluživanja
  10. Likeri i njihovo posluživanje
  11. Posluživanje pjenušavih vina
  12. Inventar i oprema ugostiteljskih poslovnih jedinica
  13. Sredstva ponude hrane i pića
  14. Organizacija rada i posluživanje u baru

 

Turistička geografija:

1. Utjecaj epidemije korona virusa na turizam Hrvatske

2. Potencijali za razvoj adrenalinskog turizma u Hrvatskoj

3. Potencijali za razvoj ekoturizma u Hrvatskoj

preskoči na navigaciju