preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
QR code

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 116907
Ovaj mjesec: 2062
Danas: 51
Vijesti iz Garešnice
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Popis tema za završni rad - turističko-hotelijerski komercijalist

Popis tema za završni rad za šk. god. 2016./2017.

 

1. Tradicionalni hrvatski kolači

2. Torte

3. jela od krumpira

4. Slani zalogaji

Mentorica: Đurđa Lauš, oec., majstor kuhar

 

  1. Posluživanje riba i ostalih plodova mora (filiranje ribe)
  2. Flambiranje slanih i slatkih jela (palačinke susette)
  3. Priprema hladnih jela pred gostom (tatarski biftek)
  4. Organizacija, priprema i posluživanje prigodnih obroka - banquet
  5. Barske mješavine, vrsta i podjela - priprema mješavina u električnom mješaču
  6. Barsko poslovanje - pripremni radovi u baru, barska karta, priprema barskih mješavina u barskoj čaši
  7. Faze uslužnog procesa

Mentor: Ivan Pavlek, majstor natkonobar

 

  1. Pokazatelji uspješnosti poslovanja ugostiteljskog poduzeća
  2. Upravljanje troškovima u poslovanju ugostiteljskog poduzeća
  3. Organizacija poslovanja hotelskog domaćinstva
  4. Izgradnja funkcionalne organizacijske strukture ugostiteljskog poduzeća
  5. Uloga i značaj ugostiteljstva u gospodarstvu Republike Hrvatske

Mentor: Robert Kelečić, dipl. oec.

 

PREDMET: OSNOVE TURIZMA

     1. Istra kao turistička destinacija

     2. Nastanak i razvoj turizma u Hrvatskoj

PREDMET: PROMET I PUTNIČKE AGENCIJE

     1. Putničke agencije - turoperatori

     2. Instrumenti u radu putničkih agencija

     3. Turistički aranžman – proces formiranja i izrade

PREDMET: RECEPCIJSKO POSLOVANJE

  1. Gotovinski i bezgotovinski načini plaćanja
  2. Rezervacije hotelskih usluga

PREDMET: MARKETING U TURIZMU

  1. Proces istraživanja tržišta i potrošača
  2. Prodaja i distribucija kao dio marketinškog spleta

Mentor: Silvije Kramarić, dipl. oec.

 

  1. Upravljačka funkcija računovodstva
  2. Organizacija računovodstvene funkcije hotela
  3. Skladišna evidencija ugostiteljskog poduzeća
  4. Vrijednosni papiri

Mentorica: Jadranka Hajnal, dipl. oec.

 

1. Zimski turizam u Europi

2. Krški reljef kao dio turističke posebnosti Hrvatske

3. Nautički turizam u Hrvatskoj

4. Termalna kupališta u Hrvatskoj

5. Gastronomija u turističkoj ponudi Hrvatske

Mentorica: Vesna Androić Hanžić, prof.

 

        

  1. Naivna umjetnost kao hrvatski turisički proizvod
  2. Kulturni turizam garešničkog kraja
  3. Specijalizirane turističke rute kulturne baštine (razgledi) Bjelovarsko-bilogorske županije
  4. Turistički značaj spomeničke baštine hrvatskih kupelji (termi)

Mentorica: Majana Štor, prof.

 

1. Kako spriječiti nesreće na radnom mjestu turističko-hotelijerskog komercijalista

2. Komunikacijski proces u odnosu korisnika usluga i turističko-hotelijrskog komercijalista

3. Primjena razumijevanja kognitivnih psihičkih procesa u komunikaciji s korisnicima usluga

4. Važnost motivacije na radnom mjestu turističko-hotelijerskog komercijalista

Mentorica: Nives Cegledi, mag. psych.

 

  1. Hrvatska u brojkama
  2. Pokazatelji hrvatskog gospodarstva u 2015. godini
  3. Hrvatski turizam u 2015. godini

Mentorica: Diana Marić, dipl. oec.

preskoči na navigaciju