preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
Obrazovni programi

Društvene mreže

Kako oporaviti izbrisane poruke s Instagrama | Androidsis

Vijesti iz Doma

         O UČENIČKOM DOMU

               VIJESTI IZ DOMA

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 378663
Ovaj mjesec: 2155
Danas: 441
e - Lektire i ostale elektroničke knjige

eLektire su nastale na inicijativu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a projekt realiziraju Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET i Bulaja naklada. Sve je pripremljeno prema uobičajenim standardima za objavljivanje lektirnih izdanja te popraćeno odgovarajućim "kritičkim aparatom" - dodatnim sadržajima poput bilješki o piscu i djelu, napomenama i objašnjenjima, rječnicima manje poznatih riječi, raznim zanimljivostima, ali i novim slikovnim materijalima, zvučnim zapisima, te videom i drugim multimedijskim sadržajima.

 

 

Zbirka književnih djela na hrvatskom jeziku projekt je Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Zbirka se izrađuje s ciljem poboljšanja pristupa ispitnoj literaturi i informacijama. Nove tehnologije otvaraju mogućnosti brzog i jednostavnog pristupa informaciji. Ideju o izradi ove zbirke potakla je prof. dr. Jadranka Lasić-Lazić s Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a u projektu su do sada sudjelovali studenti Odsjeka za informacijske znanosti.

 

 

Portal HRVATSKE LJUBAVNE LIRIKE pjesnikinje ANE HORVAT

predstavlja čitateljima njezin sažeti izbor najboljih ljubavnih pjesama hrvatskih pjesnika od 19. do 21. stoljeća, uz potporu Društva hrvatskih književnika i Knjižnica grada Zagreba.

 

+

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima je početkom 2001. pokrenuo projekt Besplatne elektroničke knjige. Objavljivanjem probranih naslova suvremene hrvatske književne produkcije omogućava legalan i besplatan pristup djelima zaštićenim autorskim pravima.

 

Open Library  pruža bilo kome tko se prijavi u sustav slobodan pristup više od milijun knjiga. Knjige su iz svih razdoblja, uključujući knjige suvremenih autora iz cijelog svijeta. Dostupno je i  preko 4000 knjiga na hrvatskome jeziku.
Nakon prijave u sustav knjiga se može posuditi na 14 dana. Za čitanje PDF verzije knjige potrebno je instalirati Adobeov software Digital Editions. 

 

Projekt Gutenberg je 1971. godine započeo Michael Hart s ciljem da sve knjige koje su u javnom vlasništvu prebaci u elektronički oblik, s dvije vrlo pohvalne namjere - da ih se na taj način sačuva (jer papir trune) te da putem interneta budu dostupne svakome koga zanimaju, tko je željan znanja. Većina sadržaja su radovi i literatura zapadnjačke kulture. U projektu Gutenberg se, osim romana, poezije, kratkih priča i drame, nalaze i kuharice, stručni radovi i sl. Također, u zbirci postoje i audio zapisi te glazbene note.Većina izdanja je na engleskom, ali postoji i značajan broj na drugim jezicima, trenutno broji oko 60.000 besplatnih elektroničkih knjiga.

preskoči na navigaciju