preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
QR code

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 122955
Ovaj mjesec: 1697
Danas: 63
Mogućnosti turističke ponude grada Garešnice

Učenički radovi:

         

      Geografija        Proizvodnja rakije i vina           Bršljanac           Katalozi likovnih umjetnika

 

                        

      Turističke ponude                 Garić-grad                 Legende             Katalog o Garić-gradu

      

Prezentacije o poznatim osobama rođenima u Garešnici                Ideje i mogućnosti

za web prilagodila Emma Uđbinac, IV.G, studeni 2014.

        

    Svemirski kokteli            Prijedlozi turističkih slogana                  Garićgradska gastro ponuda

 

        

Prezentacija turističke destinacije            Svemirski recepti         

         Hercegovac (video)

 

Iz Školskog kurikuluma:

ŠK. GOD. 2016./2017.

CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom nadalje proširiti dosadašnje istraživanje povijesti, kulturne baštine, gastronomije te  mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada te dosadašnjih rezultata i zaključaka, dopuniti turističku ponudu idejnim rješenjima suvenira, turističkih oznaka i/ili turističkim logom te popuniti ponudu enogastro delicija. Dopuniti hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova i započeti s kreiranjem istog na njemačkom jeziku.   

NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Ponuditi idejna rješenja prepoznatljivih turističkih oznaka Grada. Dopuniti ponudu enogastro delicija. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom, Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine i Poduzetničkim centrom Garešnica doprinijeti razvoju turizma na području Grada i njegove okolice. Uspostaviti suradnju s Turističkom zajednicom Garić Grad za Općinu Berek i Općinu Štefanje te Općinom Velika Trnovitica i nastaviti suradnju s Općinom Hercegovac. Primijeniti vještine engleskog i njemačkog jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.    

NOSITELJI: Koordinatorica Margareta Miloš; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Tamara Đenadija, Nataša Štandar, Majana Štor, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Đurđa Lauš, Danijela Crnjak-Andri, Dominik Ptičar, Goran Krušić, Nikola Pleša; učenici I.-IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I.-III. razreda kuhara, konobara, stolara. 

NAČIN REALIZACIJE: U redovnoj nastavi putem dodatnih zadataka, domaćih zadaća i referata, kroz izvannastavne aktivnosti, rješavanjem konkretnih zadataka vezanih uz projekt, individualnim i grupnim radom učenika s voditeljima aktivnosti.  

 

ŠK. GOD. 2015./2016.

CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom proširiti dosadašnje istraživanje povijesti, kulturne baštine, gastronomije te  mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada dopuniti turističku ponudu turističkim sloganom i/ili turističkim logom, idejnim rješenjem suvenira te osmisliti gastro ponudu. Dopuniti hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova te mali turistički vodič na hrvatskome i engleskome jeziku.

NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Ponuditi idejna rješenja prepoznatljivih turističkih oznaka Grada. Dopuniti ponudu enogastro delicija. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom te Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine, doprinijeti razvoju turizma na području Grada. Uspostaviti suradnju s Turističkom zajednicom Garić Grad za Općinu Berek i Općinu Štefanje. Primijeniti vještine engleskoga jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.

NOSITELJI: Koordinatorice Margareta Miloš i Martina Terranova; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Suzana Batinić, Silvije Kramarić, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Đurđa Lauš, Danijela Crnjak-Andri, Dominik Ptičar, Goran Krušić, Nikola Pleša; učenici I.-IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I.-III. razreda kuhara i konobara.

NAČIN REALIZACIJE: U redovnoj nastavi putem dodatnih zadataka, domaćih zadaća i referata, kroz izvannastavne aktivnosti, rješavanjem konkretnih zadataka vezanih uz projekt, individualnim i grupnim radom učenika s voditeljima aktivnosti.

 

ŠK. GOD. 2014./2015.

CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom proširiti prošlogodišnje istraživanje povijesti, kulturne baštine, gastronomije te  mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada, dopuniti turističku ponudu učeničkim radovima kreacijama modnih detalja i odjeće za hostese, turističkim sloganom i/ili turističkim logom, idejnim rješenjem suvenira te osmisliti ponudu  enogastro delicija. Dopuniti hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova te mali turistički vodič na hrvatskome i engleskome jeziku.

 

NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Kompletirati prezentacije o poznatim Gareščanima te ponuditi idejna rješenja prepoznatljivih turističkih oznaka Grada. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom te Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine, doprinijeti razvoju turizma na području Grada. Primijeniti vještine engleskoga jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.

NOSITELJI: Koordinatorice Margareta Miloš i Martina Terranova; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Suzana Batinić, Majana Štor, Silvije Kramarić, Robert Kelečić, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Đurđa Lauš, Danijela Crnjak Andri, Dominik Ptičar, Goran Krušić, Nikola Pleša, Irena Brleković; učenici I. - IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I .- III. razreda kuhara i konobara.

NAČIN REALIZACIJE: U redovnoj nastavi putem dodatnih zadataka, domaćih zadaća i referata, kroz izvannastavne aktivnosti, rješavanjem konkretnih zadataka vezanih uz projekt, individualnim i grupnim radom učenika s voditeljima aktivnosti.

 

 

 

ŠK. GOD. 2013./2014.

 

CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom istražiti povijest, kulturnu baštinu, tradicionalnu gastronomiju te sadašnje mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada, izraditi ponudu jednodnevne i dvodnevne ekskurzije koje uključuju obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti na području Grada i u njegovoj okolici te degustaciju enogastro delicija. Izraditi hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova te mali turistički vodič na hrvatskome i engleskome jeziku.

 

NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Odrediti relevantne geografske podatke te reprezentativne povijesne osobe vrijedne uvrštavanja u turističku ponudu. Prezentirati lokalnu gastronomsku ponudu. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom te Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine, doprinijeti razvoju turizma na području Grada. Primijeniti vještine engleskoga jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.

 

NOSITELJI: Koordinatorice Margareta Miloš i Martina Terranova; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Suzana Batinić, Zdravko Damjanović, Sanja Plažanin, Majana Štor, Silvije Kramarić, Robert Kelečić, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Danijela Crnjak-Andri, Dominik Ptičar; učenici I.- IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I.- III. razreda kuhara i konobara.

preskoči na navigaciju