« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Učenički radovi:
Geografija Proizvodnja rakije i vina Bršljanac Katalozi likovnih umjetnika
Turističke ponude Garić-grad Legende Katalog o Garić-gradu
Prezentacije o poznatim osobama rođenima u Garešnici Ideje i mogućnosti
za web prilagodila Emma Uđbinac, IV.G, studeni 2014.
Svemirski kokteli Prijedlozi turističkih slogana Garićgradska gastro ponuda
Prezentacija turističke destinacije Svemirski recepti
Hercegovac (video)
Iz Školskog kurikuluma:
ŠK. GOD. 2017./2018.
CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom nadalje proširiti dosadašnje istraživanje mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada te dosadašnjih rezultata i zaključaka, dopuniti turističku ponudu idejnim rješenjima suvenira, turističkih oznaka i/ili turističkim logom te dopuniti ponudu enogastro delicija. Dopuniti hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova i započeti s kreiranjem istog na njemačkom jeziku.
NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Ponuditi idejna rješenja prepoznatljivih turističkih oznaka Grada. Dopuniti ponudu enogastro delicija. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom - Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine i Poduzetničkim centrom Garešnica doprinijeti razvoju turizma na području Grada i njegove okolice. Uspostaviti suradnju s Turističkom zajednicom Garić Grad za Općinu Berek i Općinu Štefanje te Općinom Velika Trnovitica i nastaviti suradnju s Općinom Hercegovac. Primijeniti vještine engleskog i njemačkog jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.
NOSITELJI: Koordinatorica Margareta Miloš; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Đurđa Lauš, Danijela Crnjak-Andri, Dominik Ptičar, Goran Krušić, Nikola Pleša, Tamara Đenadija, Nataša Štandar; učenici I.-IV. razreda opće gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I.-III. razreda kuhara i konobara.
NAČIN REALIZACIJE: U redovnoj nastavi putem dodatnih zadataka, domaćih zadaća i referata, kroz izvannastavne aktivnosti, rješavanjem konkretnih zadataka vezanih uz projekt, individualnim i grupnim radom učenika s voditeljima aktivnosti.
ŠK. GOD. 2016./2017.
CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom nadalje proširiti dosadašnje istraživanje povijesti, kulturne baštine, gastronomije te mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada te dosadašnjih rezultata i zaključaka, dopuniti turističku ponudu idejnim rješenjima suvenira, turističkih oznaka i/ili turističkim logom te popuniti ponudu enogastro delicija. Dopuniti hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova i započeti s kreiranjem istog na njemačkom jeziku.
NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Ponuditi idejna rješenja prepoznatljivih turističkih oznaka Grada. Dopuniti ponudu enogastro delicija. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom, Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine i Poduzetničkim centrom Garešnica doprinijeti razvoju turizma na području Grada i njegove okolice. Uspostaviti suradnju s Turističkom zajednicom Garić Grad za Općinu Berek i Općinu Štefanje te Općinom Velika Trnovitica i nastaviti suradnju s Općinom Hercegovac. Primijeniti vještine engleskog i njemačkog jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.
NOSITELJI: Koordinatorica Margareta Miloš; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Tamara Đenadija, Nataša Štandar, Majana Štor, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Đurđa Lauš, Danijela Crnjak-Andri, Dominik Ptičar, Goran Krušić, Nikola Pleša; učenici I.-IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I.-III. razreda kuhara, konobara, stolara.
NAČIN REALIZACIJE: U redovnoj nastavi putem dodatnih zadataka, domaćih zadaća i referata, kroz izvannastavne aktivnosti, rješavanjem konkretnih zadataka vezanih uz projekt, individualnim i grupnim radom učenika s voditeljima aktivnosti.
ŠK. GOD. 2015./2016.
CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom proširiti dosadašnje istraživanje povijesti, kulturne baštine, gastronomije te mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada dopuniti turističku ponudu turističkim sloganom i/ili turističkim logom, idejnim rješenjem suvenira te osmisliti gastro ponudu. Dopuniti hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova te mali turistički vodič na hrvatskome i engleskome jeziku.
NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Ponuditi idejna rješenja prepoznatljivih turističkih oznaka Grada. Dopuniti ponudu enogastro delicija. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom te Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine, doprinijeti razvoju turizma na području Grada. Uspostaviti suradnju s Turističkom zajednicom Garić Grad za Općinu Berek i Općinu Štefanje. Primijeniti vještine engleskoga jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.
NOSITELJI: Koordinatorice Margareta Miloš i Martina Terranova; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Suzana Batinić, Silvije Kramarić, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Đurđa Lauš, Danijela Crnjak-Andri, Dominik Ptičar, Goran Krušić, Nikola Pleša; učenici I.-IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I.-III. razreda kuhara i konobara.
NAČIN REALIZACIJE: U redovnoj nastavi putem dodatnih zadataka, domaćih zadaća i referata, kroz izvannastavne aktivnosti, rješavanjem konkretnih zadataka vezanih uz projekt, individualnim i grupnim radom učenika s voditeljima aktivnosti.
ŠK. GOD. 2014./2015.
CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom proširiti prošlogodišnje istraživanje povijesti, kulturne baštine, gastronomije te mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada, dopuniti turističku ponudu učeničkim radovima kreacijama modnih detalja i odjeće za hostese, turističkim sloganom i/ili turističkim logom, idejnim rješenjem suvenira te osmisliti ponudu enogastro delicija. Dopuniti hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova te mali turistički vodič na hrvatskome i engleskome jeziku.
NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Kompletirati prezentacije o poznatim Gareščanima te ponuditi idejna rješenja prepoznatljivih turističkih oznaka Grada. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom te Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine, doprinijeti razvoju turizma na području Grada. Primijeniti vještine engleskoga jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.
NOSITELJI: Koordinatorice Margareta Miloš i Martina Terranova; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Suzana Batinić, Majana Štor, Silvije Kramarić, Robert Kelečić, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Đurđa Lauš, Danijela Crnjak Andri, Dominik Ptičar, Goran Krušić, Nikola Pleša, Irena Brleković; učenici I. - IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I .- III. razreda kuhara i konobara.
NAČIN REALIZACIJE: U redovnoj nastavi putem dodatnih zadataka, domaćih zadaća i referata, kroz izvannastavne aktivnosti, rješavanjem konkretnih zadataka vezanih uz projekt, individualnim i grupnim radom učenika s voditeljima aktivnosti.
ŠK. GOD. 2013./2014.
CILJEVI: Interdisciplinarnim pristupom istražiti povijest, kulturnu baštinu, tradicionalnu gastronomiju te sadašnje mogućnosti turističke ponude na području Grada i njegove okolice. Na temelju dobivenih rezultata istraživačkoga rada, izraditi ponudu jednodnevne i dvodnevne ekskurzije koje uključuju obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti na području Grada i u njegovoj okolici te degustaciju enogastro delicija. Izraditi hrvatsko-engleski glosar turističkih pojmova te mali turistički vodič na hrvatskome i engleskome jeziku.
NAMJENA: Proširiti sadržaje redovne nastave kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja, istraživanje i analizu povijesne, kulturne i turističke prošlosti svoga grada. Odrediti relevantne geografske podatke te reprezentativne povijesne osobe vrijedne uvrštavanja u turističku ponudu. Prezentirati lokalnu gastronomsku ponudu. Kroz suradnju s lokalnom zajednicom te Turističkom zajednicom Sjeverne Moslavine, doprinijeti razvoju turizma na području Grada. Primijeniti vještine engleskoga jezika u kontekstu turizma i kulturne baštine.
NOSITELJI: Koordinatorice Margareta Miloš i Martina Terranova; radna skupina nastavnika-suradnika na projektu: Milka Prodanić, Suzana Batinić, Zdravko Damjanović, Sanja Plažanin, Majana Štor, Silvije Kramarić, Robert Kelečić, Hrvoje Milinković, Ivan Pavlek, Danijela Crnjak-Andri, Dominik Ptičar; učenici I.- IV. razreda gimnazije i turističko-hotelijerskih komercijalista, zainteresirani učenici I.- III. razreda kuhara i konobara.