preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
Obrazovni programi

Društvene mreže

Kako oporaviti izbrisane poruke s Instagrama | Androidsis

Vijesti iz Doma

         O UČENIČKOM DOMU

               VIJESTI IZ DOMA

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 386131
Ovaj mjesec: 4155
Danas: 173
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IN MEMORIAM PROF. KRIZMANIĆ
Autor: Margareta Miloš, 18. 3. 2024.

Najpoznatija hrvatska psihologinja, utemeljiteljica katedre za kliničku psihologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, autorica brojnih knjiga i omiljena medijska komentatorica dnevnih aktualnosti profesorica Mirjana Krizmanić preminula je jučer u 89. godini. Rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala psihologiju te doktorirala. Karijeru je izgradila na zagrebačkom Filozofskom fakultetu na kojemu je radila 40 godina. Predavala i na Višoj školi za medicinske sestre i zdravstvene tehničare u Zagrebu te na seminarima Hrvatskoga psihološkoga društva. Bavila se psihologijom ličnosti, kliničkom, zdravstvenom i socijalnom psihologijom, psihopatologijom, istražuje kvalitetu života, smisao za humor i asocijacije, konstruira psihologijske mjerne instrumente i sastavlja priručnike za njihovu primjenu.

Surađivala u priručnicima o bihevioralnoj i kognitivnoj terapiji, publikacijama Teorijski, metodološki i društveni aspekti pojave nadarenosti, Zdravstvena njega u ratu i miru te Hospicij i palijativna skrb, u udžbeniku Zdravstvena psihologija i Hrvatskoj enciklopediji LZ. Bila je suutemeljiteljica je humanitarne udruge Dobrobit 1993. te urednica i suradnica publikacija o pomoći ratnim stradalnicima.

Godinama je gostovala i na televiziji i dijelila svoja profesionalna znanja i iskustva kako bi ljudi čuli da se ne trebaju sami nositi sa svojim mukama, nego da mogu potražiti psihološku pomoć.

Za svoj je rad dobila i brojne nagrade, među njima su i Republička nagrada za znanstveni rad “Božidar Adžija“ (1985.), “Ramiro Bujas” za životno djelo te “Kiklop” za najbolju publicističku knjigu 2009.

Punih 30 godina bila je predstojnica Katedre za kliničku i zdravstvenu psihologiju, a u mirovini se posvetila prevođenju stručnih knjiga iz psihologije, pisanju novinskih članaka i knjiga. Neke od njih možete posuditi i u našoj školskoj knjižnici.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: SŠ August Šenoa Garešnica
 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
NOVI PROGRAM

NOVI PROGRAM

ZANIMANJE

GRAFIČKI TEHNIČAR

 

Srednje obrazovanje za grafičkog tehničara traje 4 godine.

 

  • Osiguran smještaj u  Učeničkom domu
  • Osigurana praktična nastava u tvrtki Bakrotisak d.d.
  • Mogućnost nastavka školovanja uz stipendiranje najboljih učenika

Iskoristite mogućnost kvalitetnog smještaja u Učeničkom domu i prednosti koje pruža mali grad: blizina škole, Učeničkog doma i mjesta obavljanja praktične nastave.

Prijave za program grafičkog tehničara su otvorene u aplikaciji Upisi.hr do 10. srpnja u 12.00 sati. Svi učenici koji žele upisati ovaj program trebaju ga označiti kao 1. prioritet.
 

Naši programi

     Učenici se za zanimanja kuhar, konobar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije i stolar upisuju po KLASIČNOM modelu prema kojem jedan dio praktične nastave pohađaju u školskim radionicama i praktikumima, a drugi dio kod obrtnika. Stoga svaki učenik mora sklopiti ugovor o praktičnoj nastavi s obrtom ili trgovačkim društvom, ali obrt ili trgovačko društvo ne mora imati licencu.

     Klikom na fotografije pogledajte promidžbene video materijale obrazovnih programa i Učeničkog doma naše škole.

           
                  

 

preskoči na navigaciju