preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login

QR code

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 186758
Ovaj mjesec: 2118
Danas: 4
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PREDAVANJE AKADEMIKA VLADIMIRA PAARA
Autor: Margareta Miloš, 27. 4. 2016.

     Danas je, na galeriji, predavanje na temu „Fizika – kraljica znanosti“ učenicima gimnazijskih razreda održao naš ugledni akademik, dobitnik dviju državnih nagrada: za značajno znanstveno otkriće i za popularizaciju znanosti, Vladimir Paar.   

     Predavanje je započeo teorijom velikog praska, a nastavio propitivanjem kako to da se život razvio iz početnog svemira ispunjenog samo atomima vodika i helija, kako se iz ogromnog broja mogućnosti realizirala kombinacija aminokiselina i nukleotida važnih za život te kako je u suštini svih fizikalnih zakona apstraktna matematička ljepota i simetrija.


     Profesor je jednostavno i zanimljivo objasnio nekoliko, po njemu, važnih prirodnih pojava, naglašavajući važnost fizike za sve prirodne znanosti. I više od toga, svojim načinom izlaganja zainteresirao je učenike da postave njima zanimljiva pitanja. Važnost fizike, i znanosti općenito, danas se najviše očituje u multidisciplinarnim istraživanjima, a upravo to nam je profesor Paar uspio približiti predavanjem koje je povezalo biologiju, kemiju, matematiku, astrofiziku, fiziku pa čak i ekonomiju. Pokazao nam je koliko je znanost dinamična, izazovna  i primjenjiva na sve aspekte ljudskoga života.

         Prenio nam je i još jednu važnu poruku: u informatičkom društvu u kojem se količina znanstvenih postignuća povećava gotovo eksponencijalno još uvijek ima neodgovorenih pitanja te je tako pozvao učenike da svoj životni put usmjere u tom pravcu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
NOVI PROGRAM

NOVI PROGRAM

ZANIMANJE

GRAFIČKI TEHNIČAR

 

Srednje obrazovanje za grafičkog tehničara traje 4 godine.

 

  • Osiguran smještaj u  Učeničkom domu
  • Osigurana praktična nastava u tvrtki Bakrotisak d.d.
  • Mogućnost nastavka školovanja uz stipendiranje najboljih učenika

Iskoristite mogućnost kvalitetnog smještaja u Učeničkom domu i prednosti koje pruža mali grad: blizina škole, Učeničkog doma i mjesta obavljanja praktične nastave.

Prijave za program grafičkog tehničara su otvorene u aplikaciji Upisi.hr do 10. srpnja u 12.00 sati. Svi učenici koji žele upisati ovaj program trebaju ga označiti kao 1. prioritet.
 

Naši programi

     Učenici se za zanimanja kuhar, konobar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije i stolar upisuju po KLASIČNOM modelu prema kojem jedan dio praktične nastave pohađaju u školskim radionicama i praktikumima, a drugi dio kod obrtnika. Stoga svaki učenik mora sklopiti ugovor o praktičnoj nastavi s obrtom ili trgovačkim društvom, ali obrt ili trgovačko društvo ne mora imati licencu.

     Klikom na fotografije pogledajte promidžbene video materijale obrazovnih programa i Učeničkog doma naše škole.

           
                  

 

preskoči na navigaciju