preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
Obrazovni programi

Društvene mreže

Kako oporaviti izbrisane poruke s Instagrama | Androidsis

Vijesti iz Doma

         O UČENIČKOM DOMU

               VIJESTI IZ DOMA

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 383612
Ovaj mjesec: 1636
Danas: 55
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NASTAVLJAMO RAZMIŠLJATI ZELENO!
Autor: Margareta Miloš, 6. 2. 2017.

     Ove je školske godine napravljen korak dalje u aktivnostima podizanja ekološke svijesti učenika i očuvanja okoliša. Nabavljene su kartonske kutije za stari papir koje su postavljene u sve učionice. Učenici, članovi grupe Mladi biolozi, pod mentorstvom nastavnice Martine Lebinac,  osmislili su prezentaciju i radionicu koja je u proteklih desetak dana provedena u svim razrednim odjelima. Učenici su upoznati s bitnim činjenicama vezanima uz recikliranje, a na radionicama su osmislili i izradili slogane koje su zalijepili na svoje razredne kutije.

Fotografije pogledajte na školskom Facebooku: Sš August Šenoa Garešnica

Detaljnije o ekološkim aktivnostima u školi pročitajte klikom na OPŠIRNIJE!


     Nastavak je to niza aktivnosti koje su provedene prethodnih školskih godina. Učenici koji se obrazuju za instalatere grijanja i klimatizacije već nekoliko godina, zajedno sa svojim nastavnicima, provode projekt "Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost“ kroz koji upoznaju, montiraju i održavaju sustave obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, kako bi nakon završetka obrazovanja bili što spremniji za tržište rada. Prošle školske godine započeli smo s aktivnostima sakupljanja i razvrstavanja otpada pod motom „Otpad nije smeće, nego vrijedna sirovina!“. Projekt je realiziran postavljanjem „reciklažnog kutka“ s kontejnerima za odvajanje otpada u prostoru između školske stolarske i instalaterske radionice. Ove školske godine bili smo partneri Grada Garešnice  na projektu "The Recycling September in Natura 2000 Area" u okviru kojega je realizirana radionica izrade prigodnih božićnih ukrasa od već korištenih predmeta i materijala.

     Svim ovim aktivnostima Škola želi potaknuti učenike da postanu aktivni čimbenici održivog razvoja te preuzmu odgovornost za očuvanje okoliša u kojem žive, jer se promjene i djelovanje na osobnoj i lokalnoj razini u konačnici odražavaju i na globalnoj razini te tako svatko od nas može doprinijeti zaštiti Planeta od daljnjeg onečišćenja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
NOVI PROGRAM

NOVI PROGRAM

ZANIMANJE

GRAFIČKI TEHNIČAR

 

Srednje obrazovanje za grafičkog tehničara traje 4 godine.

 

  • Osiguran smještaj u  Učeničkom domu
  • Osigurana praktična nastava u tvrtki Bakrotisak d.d.
  • Mogućnost nastavka školovanja uz stipendiranje najboljih učenika

Iskoristite mogućnost kvalitetnog smještaja u Učeničkom domu i prednosti koje pruža mali grad: blizina škole, Učeničkog doma i mjesta obavljanja praktične nastave.

Prijave za program grafičkog tehničara su otvorene u aplikaciji Upisi.hr do 10. srpnja u 12.00 sati. Svi učenici koji žele upisati ovaj program trebaju ga označiti kao 1. prioritet.
 

Naši programi

     Učenici se za zanimanja kuhar, konobar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije i stolar upisuju po KLASIČNOM modelu prema kojem jedan dio praktične nastave pohađaju u školskim radionicama i praktikumima, a drugi dio kod obrtnika. Stoga svaki učenik mora sklopiti ugovor o praktičnoj nastavi s obrtom ili trgovačkim društvom, ali obrt ili trgovačko društvo ne mora imati licencu.

     Klikom na fotografije pogledajte promidžbene video materijale obrazovnih programa i Učeničkog doma naše škole.

           
                  

 

preskoči na navigaciju