preskoči na sadržaj

Srednja škola "August Šenoa" Garešnica

Login
Obrazovni programi

Društvene mreže

Kako oporaviti izbrisane poruke s Instagrama | Androidsis

Vijesti iz Doma

         O UČENIČKOM DOMU

               VIJESTI IZ DOMA

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 10. 2013.

Ukupno: 378676
Ovaj mjesec: 2168
Danas: 464
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SREDNJOŠKLSKI UDŽBENICI ZA SLJEDEĆU ŠKOLSKU GODINU
Autor: Margareta Miloš, 24. 7. 2020.

     Za iduću školsku godinu srednjoškolske udžbenike kupuju svi učenici, osim učenika koji  su članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2020. godine utvrđeno kao korisnik zajamčene minimalne naknade.

     Budući da se prema uputama Ministarstva s eksperimentalnog programa prelazi na frontalnu provedbu kurikularne reforme udžbenike za sljedeću školsku godinu trebaju kupiti i učenici trećih razreda koji su do sada bili u eksperimantalnom programu.

     U našoj knjižari ove se godine ne mogu naručiti srednjoškolski udžbenici, ali je to moguće u susjednim gradovima ili putem interneta.

     Vlada Republike Hrvatske, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, za školsku godinu 2020./2021. osigurat će obvezne udžbenike za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji su članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2020. godine utvrđeno kao korisnik zajamčene minimalne naknade. Detalje o tome pročitajte pod OPŠIRNIJE.


Odluka o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2020./2021. objavljena je u Narodnim novinama, broj 66/2020.

Pravo iz ove Odluke učenik ostvaruje za sve obvezne udžbenike za nastavne predmete za određeni razred i odjeljenje koji učenik pohađa, prema popisu udžbenika koji donosi svaka pojedina škola. 

Pravo iz ove Odluke ne ostvaruju učenici:

– koji ostvaruju pravo na sve obvezne udžbenike po drugoj osnovi

– koji ostvaruju pravo na puni novčani iznos za nabavu obveznih udžbenika

– koji ponavljaju razred.

Nadležni centri za socijalnu skrb podatke o učenicima koji ostvaruju pravo na financiranje udžbenika za učenike srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. putem aplikacije dostavit će Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Korisnici naknada obvezni su centrima za socijalnu skrb dostaviti potvrdu škole iz koje je jasno vidljivo da je učenik u školskoj godini 2020./2021. upisan prvi puta u određeni razred, a za srednje strukovne škole program i trajanje programa (zbog određivanja iznosa naknade).

Ministarstvo će školama dostaviti podatke o učenicima koji ostvaruju pravo na financiranje udžbenika te je škola dužna nabaviti udžbenike za svoje učenike.

Način uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika financiranih sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske propisan je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna (»Narodne novine«, broj 46/19). 

Udžbenici financirani sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske vlasništvo su škole te su ih učenici dužni vratiti na kraju školske godine.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
NOVI PROGRAM

NOVI PROGRAM

ZANIMANJE

GRAFIČKI TEHNIČAR

 

Srednje obrazovanje za grafičkog tehničara traje 4 godine.

 

  • Osiguran smještaj u  Učeničkom domu
  • Osigurana praktična nastava u tvrtki Bakrotisak d.d.
  • Mogućnost nastavka školovanja uz stipendiranje najboljih učenika

Iskoristite mogućnost kvalitetnog smještaja u Učeničkom domu i prednosti koje pruža mali grad: blizina škole, Učeničkog doma i mjesta obavljanja praktične nastave.

Prijave za program grafičkog tehničara su otvorene u aplikaciji Upisi.hr do 10. srpnja u 12.00 sati. Svi učenici koji žele upisati ovaj program trebaju ga označiti kao 1. prioritet.
 

Naši programi

     Učenici se za zanimanja kuhar, konobar, frizer, instalater grijanja i klimatizacije i stolar upisuju po KLASIČNOM modelu prema kojem jedan dio praktične nastave pohađaju u školskim radionicama i praktikumima, a drugi dio kod obrtnika. Stoga svaki učenik mora sklopiti ugovor o praktičnoj nastavi s obrtom ili trgovačkim društvom, ali obrt ili trgovačko društvo ne mora imati licencu.

     Klikom na fotografije pogledajte promidžbene video materijale obrazovnih programa i Učeničkog doma naše škole.

           
                  

 

preskoči na navigaciju